Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 10:59 Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Mam wielki problem z rocznym kocurkiem. Od dziecka kocha taśme klejącą folie i wszystko co szeleści. Lubi wąchać, bawić się i .. jeść. Juz pare razy zwymiotował mi taśmą klejącą. Staram się chować wszystko co by mogło go zainteresować, no ale wiadomo ze czasem ktos przypadkiem zostawi jakiś skrawek folii. Boje sie ze moj kocurek ktoryms razem uszkodzi cobie przewod pokarmowy na stae.

Kot dostaje witaminki, ma trawe do gryzienia nie wiem czego moze mu brakować :( .
Niestety jest jedynakiem, czasem zostaje sam, może to problem braku rozrywki i towarzystwa?

Pomożcie, jak walczyć z nawykiem zjadania folii.

PS. Moze brzmi trochę gupio :) ale to poważny probem w naszymwypadku :| .
Obrazek
Robimy bannery na prośbę.

Teeo

Od: Sob wrz 03, 2011 22:12

Post » Czw lip 26, 2012 11:05 Re: Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Zjadanie takich dziwnych rzeczy może świadczyć o jakimś problemie z jelitami, np. obecność robaków. Też mam kota, który często zjada a to wstążeczkę a to jakiś kamyczek. Ma wrażliwe jelita, czasami przyplątuje się zapalenie. Można by zrobić badanie krwi i sprawdzić, czy nie wskazuje nic na problemy z przewodem pokarmowym.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw lip 26, 2012 11:23 Re: Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Miał wszystko robione, właśnie po tym jak qpierwszy raz zwymiotowa taśmą. Lekarz twiardzi że wszystko w porządku od strony medycznej. Datego pytam was czy moze mieliscie podone p[rzypadki :|
Obrazek

Teeo

Post » Czw lip 26, 2012 11:27 Re: Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Ja miałam i w badaniu krwi wyszło podejrzenie pasożytów lub zapalenie jelit. Wskazywał na to tylko trochę podwyższony jeden z enzymów. Koty raczej dla frajdy nie jadają takich rzeczy. Twój kotek miał pełna morfologię razem z enzymami wątrobowymi?
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw lip 26, 2012 11:32 Re: Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Tak, robili mu chyba wszystko co możliwe :| po tej tasmie zastanawialismy sie nad przeswieteniem ale wszystko sie unormowalo i nie bylo potrzebne.

Tylko właśnie mój ma wszystko w normie, watpie tez ze wet sie pomylil bo to najlepszy w okolicy, zawsze podchodzi powaznie a chodze do niego od 9 lat wiec ufam. Myslalam na poczatku ze zastepuje sobie tak brak trwy do podgryzania, ale teraz trawa stoi w 3 miejscach a on nawet nie zwraca uwagi.

PS. Kotek ma nieszczegolnie szczesiwa przeszlosc bo znalazlam go w wieku 2 tygodni, byl odkarmiany mlekiem z proszku, przeszedl ostra grzybice, swierzbowca i kk.
Obrazek

Teeo

Post » Czw lip 26, 2012 11:37 Re: Moj kot je .. taśme klejącą. Pomocy!

Wiele kotów lubi takie rzeczy. Po prostu trzeba je chować tak, aby nie miał do nich dostępu. Połknięte moga spowodować niedrożność jelit.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02