Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 10:14 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

mb pisze:Jeśli nie media - to może to, o czym wspomniałam wcześniej:

mb pisze:Na stronie schroniska jest takie zdjęcie:

Obrazek

To, co jest w tej misce to jakiś koszmar, a zdjęcie jest normalnie opublikowane, jakby sądzili, że to rzeczywiście jest jedzenie dla jakiegoś żywego stworzenia.

Tak pomyślałam - może warto byłoby zainteresować sytuacją kotów parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt :?:
http://zespoldlazwierzat.pl/

Ale jestem daleko, więc tak tylko myślę, bo nie wiem, jakie działanie będziecie uważać za sensowne i celowe.

Zerknęłam na skład (Mucha Joanna /PO/ - przewodnicząca, Streker-Dembińska Elżbieta /SLD/ - wiceprzewodnicząca
Suski Marek /PiS/ - wiceprzewodniczący, Kłopotek Eugeniusz /PSL/ - sekretarz) i mam wątpliwości.
joanna3113

Post » Czw lip 26, 2012 10:15 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

gaota pisze:
Nowa_Sztno pisze:Ja na chwilę tylko, bo lecę dalej...

W schronisku powiedzieli mi, ze koty dostają antybiotyki, zazwyczaj co 2 dni. Więc nie wiem teraz...
Dafne może sterylizowana będzie po południu, ale raczej jutro lub pojutrze. Na razie ma lekką gorączkę. Dostała zastrzyki i czekamy. Ogólnie jednak, jest w miarę dobrym stanie choć chudzinka (zobaczymy jeszcze jak qpa), więc mam nadzieję, że ta sterylka jej nie osłabi za bardzo.
Malutka piszczy cały czas, syczy (niedobrota) jak się do otwiera transporter (z wyższego kartonu wyskoczyła), je normalnie, ogólnie znaczna poprawa :ok: A w qpie robali tyle, że chyba z 10 razy ją trzeba będzie odrobaczać :roll:
Lecę dalej.... w biegu cały czas...

Ale Dafne będzie sterylizowana w schronisku? :(
Edit: czytam Twój wpis po raz drugi i chyba wynika z niego, że zabrałaś ją już ze schronu, tak?

Gaota już sama zwątpiłam, jak przeczytałam Twój wpis.
joanna3113

Post » Czw lip 26, 2012 10:16 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

Pamiętam, że kiedyś na jakimś wątku była akcja mailowania do tego Zespołu Przyjaciół Zwierząt. Wysłałam kilkadziesiąt maili, nie odpisał mi nikt, nawet w formie: skontaktujemy się z Panią w innym terminie...
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 26, 2012 10:17 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

joanna3113 pisze:Gaota już sama zwątpiłam, jak przeczytałam Twój wpis.
Jak to?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 26, 2012 10:23 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

gaota pisze:
joanna3113 pisze:Gaota już sama zwątpiłam, jak przeczytałam Twój wpis.
Jak to?

Że będzie sterylizowana w schronisku.
joanna3113

Post » Czw lip 26, 2012 10:26 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

dziewczyny...możecie troszkę jaśniej :oops: kto będzie sterylizowany w schronisku :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lip 26, 2012 10:32 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

Dafne nie będzie sterylizowana w schronisku. Miała być dzisiaj zabrana przez Nowa_Szcztno.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Czw lip 26, 2012 10:37 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

Dziewczyny, która da radę, żeby choć raz w tygodniu chodzićdo schroniska i podawać kociasty karmę?
Basia, jeżeli nie będzie w szpitalu nawet na czworakach dotrze, ale nie wiadomo co dale po badaniach PET.
Wczoraj niestety nie miała karmy dla kociastych, a ja Basi karmy nie przekazałam :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lip 26, 2012 10:40 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

puszatek pisze:dziewczyny...możecie troszkę jaśniej :oops: kto będzie sterylizowany w schronisku :?:

Basiu nikt to tylko nieporozumienie, w schronisku nie ma gabinetu, nikt by jej nawet nie zbadał, ja tylko w pierwszym momencie zwątpiłam.
joanna3113

Post » Czw lip 26, 2012 10:43 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

meksykanka pisze:Dziewczyny, która da radę, żeby choć raz w tygodniu chodzićdo schroniska i podawać kociasty karmę?
Basia, jeżeli nie będzie w szpitalu nawet na czworakach dotrze, ale nie wiadomo co dale po badaniach PET.
Wczoraj niestety nie miała karmy dla kociastych, a ja Basi karmy nie przekazałam :oops:

Zosiu dzisiaj daję karme która od Ciebie dostałam dziewczyną i bedą podawać, Basi też chciałam wczoraj dać ale za późno doszłam do tego. Zosiu przeczytaj wcześniejsze wpisy.
joanna3113

Post » Czw lip 26, 2012 10:51 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

Asiu, czytam, ale tak naprawdę nie wiem kto będzie chodził i kto zaniesie...
Piszę, bo gdyby któras miałą czas żeby choć raz w tygodniu chodzić i karmic koty w schronisku, to proszę, posłuchajcie rad ASK@. Asia ma doświadczenie w karmieniu bezdomniaków i radziła mi np. żeby mieszać puszki z ryżem... (procedurę poda Asia), przy oakzi ryż powstrzymuje biegunki... ale w tej sytuacji nie wiem, czy którakolwiek będzie miała czas i możliwości żeby takie zobowiązanie podjąć...?

Wiem, że to niełatwe :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lip 26, 2012 10:52 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

joanna3113 pisze:
puszatek pisze:dziewczyny...możecie troszkę jaśniej :oops: kto będzie sterylizowany w schronisku :?:

Basiu nikt to tylko nieporozumienie, w schronisku nie ma gabinetu, nikt by jej nawet nie zbadał, ja tylko w pierwszym momencie zwątpiłam.

:ok: :ok: :1luvu: dziękuję
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lip 26, 2012 11:16 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

joanna3113 pisze:Myślałam że nic nie jest wstanie mnie z szokować i niestety pomyliłam się, rano idąc do pracy spotkałam znajomą i przez przypadek dowiedziałam się że "wolontariuszka" z naszego schroniska ma pełno karmy u siebie, skąd ano ze schroniska, podejrzewm że to ta wygrana, bo przecież zwierzęta i tak się nie poskarżą.

O, to już wiesz z czym iść do mediów :!:

I to nie do jednych, a co najmniej do kilku stacji tv i gazet. Taki Fakt z radością splodzi artykul na pierwszą stronę!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 26, 2012 11:21 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

joanna3113 pisze:
mb pisze:Jeśli nie media - to może to, o czym wspomniałam wcześniej:

mb pisze:Na stronie schroniska jest takie zdjęcie:

Obrazek

To, co jest w tej misce to jakiś koszmar, a zdjęcie jest normalnie opublikowane, jakby sądzili, że to rzeczywiście jest jedzenie dla jakiegoś żywego stworzenia.

Tak pomyślałam - może warto byłoby zainteresować sytuacją kotów parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt :?:
http://zespoldlazwierzat.pl/

Ale jestem daleko, więc tak tylko myślę, bo nie wiem, jakie działanie będziecie uważać za sensowne i celowe.

Zerknęłam na skład (Mucha Joanna /PO/ - przewodnicząca, Streker-Dembińska Elżbieta /SLD/ - wiceprzewodnicząca
Suski Marek /PiS/ - wiceprzewodniczący, Kłopotek Eugeniusz /PSL/ - sekretarz) i mam wątpliwości.

Wątpliwości to można mieć, owszem, ale nie należy rąk zalamywać.
Napisać do NIKu, że są nieprawidlowości w dysponowaniu publicznymi środkami!
Napisać do fiskusa, napisać do VIVy, do TOZu, do mediów, a nawet do prokuratury, że są podejrzenia, iż schron nie wypelnia ustawowych obowiązków i marnuje kasę, a pracownicy i niektórzy wolontariusze handlują karmą pochodzącą z darów! Nieważne do czego w końcu dojdą, ale dym się zrobi i przynajmniej ktoś ich sprawdzi doglębnie!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 26, 2012 11:34 Re: Schron Szczytno-maluszki i większe - lipcowe żniwa śmier

meksykanka pisze:Asiu, czytam, ale tak naprawdę nie wiem kto będzie chodził i kto zaniesie...
Piszę, bo gdyby któras miałą czas żeby choć raz w tygodniu chodzić i karmic koty w schronisku, to proszę, posłuchajcie rad ASK@. Asia ma doświadczenie w karmieniu bezdomniaków i radziła mi np. żeby mieszać puszki z ryżem... (procedurę poda Asia), przy oakzi ryż powstrzymuje biegunki... ale w tej sytuacji nie wiem, czy którakolwiek będzie miała czas i możliwości żeby takie zobowiązanie podjąć...?

Wiem, że to niełatwe :(

Dałam Gazzy część puszek, resztę dam po niedzieli, obiecała chodzić codziennie do schroniska przynajmniej po to żeby dać kotom jeść. Mogę gotować ryż, albo kupię i dziewczyny same ugotują, ustalimy. Prosiłam żeby zabierała makaron i kaszę, a dawała puszki.
joanna3113

[poprzednia][następna]