Mirmiłki :) - KONIEC cz. III. Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 8:20 Re: Mirmiłki :)

Strach coś napisać, bo zaraz sabat czarownic błędy wytknie. :mrgreen:

kotkins pisze:
Serniczek pisze:gżyp...

Serniku Fiona całkiem poważnie uważa,że tak się pisze i nawet muwja
Amelia napisałaby GSZYP.

Słowo, które daje tak wiele możliwości. W dzieciństwie siostra opisała pudełko pewnej gry: "Gra w żyby"

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw lip 26, 2012 8:42 Re: Mirmiłki :)

Litości! :ryk: jestem wzrokowcem i teraz to wszystko pewnie zapamiętam i tak zacznę pisać 8O
I tak już mnie prześladuje to Kocie paczenie
niezły paszczet :twisted: .. ale zawsze mogę się tłumaczyć, że to tak po persiemu :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Czw lip 26, 2012 10:37 Re: Mirmiłki :)

Betaka pisze:Słowo, które daje tak wiele możliwości. W dzieciństwie siostra opisała pudełko pewnej gry: "Gra w żyby"

:ryk: Ale to miały być "gżyby", czy "żaby"?? Bo jak "żaby", to nie ma się co dziecka czepiać, Wy - Drodzy Ślązacy - często zwężacie samogłoski ;) ;)

Miya2 pisze:Litości! :ryk: jestem wzrokowcem i teraz to wszystko pewnie zapamiętam i tak zacznę pisać 8O
I tak już mnie prześladuje to Kocie paczenie
niezły paszczet :twisted: .. ale zawsze mogę się tłumaczyć, że to tak po persiemu :mrgreen:

Paczenie to i mnie prześladuje. A odkąd prowadzę blog, piszę przymiotnik "duży" i "duża" wielką literą :lol:

"rosówane drzwi" mnie zabiły :ryk: podobnie jak "przejście drugą stroną ulicu" (w pewien sposób jakieś takie wzruszające to jest)
Dziewczyny, nie miałam wczoraj internetu, a nikt mi we wiaderku nie chciał przynieść i pożyczyć. Dopiero dzisiaj doczytuję te cuda.
W Mirmiłkowie wszystko gra. Mirmiłkowianie się bawią lub myślą o życiu kontemplując kwiaty na balkonie. Zrobiłam wczoraj jakąś fotę Bolusiowi. Za chwilę wstawię.

A powieść ma być TU!! W wątku. A co!

EDIT: REWELACYJNY kryminał czytam (choć z poglądami autora nie zawsze się zgadzam) - "Ziarno prawdy" Miłoszewskiego. Świetnie skonstruowany. Siedziałam do 4.00 ...

EDIT 2: Analiza porównawcza

Obrazek

I Boluś...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aniada

Post » Czw lip 26, 2012 11:31 Re: Mirmiłki :)

Ja pamiętam jak w liceum szkolna sekretarka wywiesila na tablicy ogloszenie, w którym slowo "który" wyglądalo tak:"ktury". Przy czym tekst byl tak sformulowany, że mi wyszlo, iż jest to jakiś rzeczownik i stalam przed tą tablicą przez dluższą chwilę zanim się polapalam o co chodzi. A potem przechodzil nasz polonista i radośnie podkreślil tego byka czerwonym flamastrem :)

Za to wczoraj wieczorem znalazlam w książce (bynajmniej nie z taniej księgarni) takie coś:"śródlondowy" :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 26, 2012 11:42 Re: Mirmiłki :)

A co powiecie na'' pszetszkole'' :twisted:
Takiego kwiatka znalazłam w ogłoszeniu wywieszonym na drzwiach pewnego biura i musiałam wejść i poinformować pana że,"pszetszkole" to się zupełnie inaczej pisze :twisted:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw lip 26, 2012 11:44 Re: Mirmiłki :)

btw, "internauci" już całkiem jawnie, otwarcie i powszechnie potrafią napisać "przeczkole" w swoich postach :/
ma-sak-ra...
KotkaWodna

Post » Czw lip 26, 2012 11:49 Re: Mirmiłki :)

pożondek mósi być :twisted:
sfihja nie ma roguf
Serniczek

Post » Czw lip 26, 2012 12:00 Re: Mirmiłki :)

Żarty sobie robicie. Cytatów z zeszytów szkolnych nic nie pobije, ale co robić, gdy takie kwiatki serwują dorośli? Zawodowo dostaję wiadomości od osób, które edukację zakończyły góra na szkole zawodowej (co oczywiście o niczym nie przesądza) i na porządku dziennym są: ktury, hfila, kazujom, o nazwach miejscowości pisanych z błędami nie wspomnę.
I jak tu błędów nie robić po takiej lekturze... :wink:

Boluś cudnej urody jest i basta! :D

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw lip 26, 2012 12:06 Re: Mirmiłki :)

Betaka pisze:Boluś cudnej urody jest i basta! :D

Chociaż jedna, która zauważyła :twisted: ;)

Rety, jak mi dobrze na świecie. Moje pseudo-bonsai porobione z gruboszy tak ładnie rosną. Myślałam, że się nie przyjmą w płaskich donicach, a one odbiły jak nigdy. Chyba mam nowego bzika. :D
Aniada

Post » Czw lip 26, 2012 12:18 Re: Mirmiłki :)

Mój starszy syn, liczący sobie 40 wiosenek, namiętny czytacz od nieletniego pacholęcia / w drugiej klasie podstawówki musialam w szkolnej bibliotece podpisać zgodę na użytkowanie książek dla mlodzieży /, wali takie blędy ortograficzne, że zęby bolą. Tzn walil, bo jako informatyk obecnie używa tylko kompa i program za niego poprawia blędy. :mrgreen:
Ortografia byla dla niego zawsze czarną magią. Ale pisze fantastycznie / jeśli ktoś ciekaw http://tomekw.info/ - to blog podróżny /.
A co powiecie o sfomulowaniu każden jeden :mrgreen:

No bo ,że każden jeden Boluś najpiękniejszy jest to wszem i wobec wiadomo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lip 26, 2012 12:28 Re: Mirmiłki :)

izka53 pisze:No bo ,że każden jeden Boluś najpiękniejszy jest to wszem i wobec wiadomo

pod warunkiem, że jest KOTEM :ryk: :ryk: :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Czw lip 26, 2012 13:04 Re: Mirmiłki :)

dinzoo pisze:
izka53 pisze:No bo ,że każden jeden Boluś najpiękniejszy jest to wszem i wobec wiadomo

pod warunkiem, że jest KOTEM :ryk: :ryk: :ryk:

Cenna uwaga. :lol:

Kotkins, zamieściłam recenzję Lackberg na blogu. Jednak wyszło, że się pastwię :smokin:
Aniada

Post » Czw lip 26, 2012 13:15 Re: Mirmiłki :)

KotkaWodna pisze:btw, "internauci" już całkiem jawnie, otwarcie i powszechnie potrafią napisać "przeczkole" w swoich postach :/
ma-sak-ra...

Przyznaj się bez bicia - sama regularnie tak przekręcam pisownię :oops: . Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że po napisaniu... słowo mi się nie podoba [jakieś takie z mało śliczne jest] i się poprawiam ;).

Swoją drogą Boluś jak Boluś... ale łapki Czesia mnie w osłupienie wprawiły 8O

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Czw lip 26, 2012 13:23 Re: Mirmiłki :)

A widziałaś porównanie łapki Czesia z moim nadgarstkiem? 8) Niewielka różnica jest.
Aniada

Post » Czw lip 26, 2012 13:31 Re: Mirmiłki :)

Aniada widziałam :wink:

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

[poprzednia][następna]