30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 22:08 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

kocham te serduszka wąsate :1luvu:
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Czw lip 05, 2012 22:10 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

berushkaa pisze:zgaduję, że to mój wirtualny słodziak :)
:1luvu: :1luvu:

ZGADŁAŚ!!!!! :ok:

berushkaa dziękujemy ci za wszystko. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw lip 05, 2012 22:56 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

nie nie nie
ja dziękuję Wam:
za to że tam nad nimi czuwacie,
że się nimi opiekujecie,
za Piętaszkę !!!

DZIĘKUJĘ
DZIĘKUJĘ
DZIĘKUJĘ
:1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Pon lip 23, 2012 19:52 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

co u zajezdniaków?
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Pon lip 23, 2012 21:34 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

Jesteśmy, jesteśmy. Do dzisiaj deszcz lał niemiłosiernie. :twisted: Biedne te nasze koty, nawet nie mają kiedy wygrzać dupek. Zakatarzone , posłanka mokre. Problem z jedzeniem , bo nasiąka wodą i gnije, dużo suchego się zmarnowało.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Wto lip 24, 2012 7:18 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

te budki im przemakają?

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Wto lip 24, 2012 20:35 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

Dieselka pisze:te budki im przemakają?

Tak, są to stare zmurszałe deski..
Obrazek

cypisek

Post » Śro lip 25, 2012 10:22 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

cypisku, pamiętasz jak wtedy przesyłałam materiały na posłanko?
(to chyba poszło do Moniki)
Dałybyście rade wymienić gdyby były materiały? Może czymś nakryć budki? (jakiś brezent czy coś)
Szkoda, że nie jestem bliżej :( pomogłabym :crying:
Ostatnio edytowano Śro lip 25, 2012 22:51 przez berushkaa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Śro lip 25, 2012 16:26 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

Wysyłałaś kocyki i sianko. :P / do Moniki./.Sianko mamy i co jakiś czas jest wymieniane. Czekałyśmy na jakiś krok z Urzędu Miasta obiecali coś zrobić.....Wychodzi zapewne na to że jak zawsze ,nic.
Poczekamy z tym wszystkim do września , bo tak naprawdę nie wiadomo czy te budki nie będą gdzieś przeniesione. Widać ,że teren za siatką porządkowany jest w szybkim tempie. Ma być ponoć ,,rynek zielony,,- obok parkingi...musimy poczekać, zobaczyć co dalej. Teraz ważne aby biedactwa miały co jeść. Rozglądam się za jakimś brezentem :) mamy jeden materac./dmuchany, dziurawy/, to chyba będzie dobrze nim obić daszek.

Szkoda,że nie jesteś bliżej....i Tasię z Rysią by się odwiedziło... :wink:
Ostatnio edytowano Czw lip 26, 2012 13:32 przez cypisek, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

cypisek

Post » Śro lip 25, 2012 21:34 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

właśnie dziś zjechałyśmy na wakacje do moich rodziców :D
podróż samochodem była uciążliwa, ale robiłyśmy postoje na ochłodzenie się i napicie się wody i zajechałyśmy szczęśliwie :)
pozdrawiamy Was i wszystkie kochane Zajezdniaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Śro lip 25, 2012 22:53 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

ps. Oczywiście, że do Moniki :) Myślałam o tym, że piszę do Ciebie i stąd pomyłka ;)
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Czw lip 26, 2012 13:30 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

berushkaa pisze:właśnie dziś zjechałyśmy na wakacje do moich rodziców :D
podróż samochodem była uciążliwa, ale robiłyśmy postoje na ochłodzenie się i napicie się wody i zajechałyśmy szczęśliwie :)
pozdrawiamy Was i wszystkie kochane Zajezdniaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Super, to Tasia i Rysia na wczasach. Życzymy udanego pobytu.
Obrazek

cypisek

Post » Czw lip 26, 2012 22:37 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

dziękujemy i pozdrawiamy :)
:1luvu:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Wto sie 21, 2012 19:22 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

Co slychac u kotkow? Taka tutaj cisza....urlopy pewnie. I jak tam Macius, wszystko dobrze?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Wto sie 21, 2012 21:42 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-walczymy o zajezd

Jesteśmy , jesteśmy, cały czas aktywne fizycznie. Jedyne to doba jest za krótka.
Na zajezdni dużo się zmienło ...jest bardziej niebezpiecznie, teren który był schronieniem dla kotów okazał się metą dla pijaczków. Jeszcze jak były rzeczy pozostawione po przenosinach się Komunikacji Aut. to była na terenie ochrona , teraz pozostał goły plac.. pozostałości murków są super ławeczką dla meneli....pełno potłuczonego szkła puszek.

Koty to odczuwają , już nie siedzą gromadnie w jednym miejscu, schodzi się ich po parę sztuk, są wystraszone . Trawa jest już tak wysoka ,że kotów nie widać...i nikomu to nie przeszkadza, tym krzykaczom co tak walczyli aby budki wywalić . Mamy dzwonić do Urzędów, o skoszenie trawy i o budki. Urząd obiecał, ale widać ,że czas powoduję amnezję urzędników. Może znowu pamięć wróci jak naślemy telewizję .
Kociaki są wszystkie, przychodzą na jedzonko, mamy jeszcze parę sztuk do sterylizacji. Przez tą trawę to i nie ma jak ich połapać.
Mieliśmy też podrzucone maluszki, wszystkie znalazły domki, dwie wywalone dorosłe kotki
są w domach tymcz. czekają na adopcje. Na terenie zajezdni są dwa maluchy do złapania.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]