mziel52 pisze:A czy vip sterylizuje jakieś wolnożyjące koty? Dokarmia?
W Częstochowie vip dokarmiała stadko kilku do kilkunastu kotów na zawodziu ( dzielnica Częstochowy ).
Leczyła.
Ze środków własnych, ostatnio mocno ograniczonych, lub z pomocą zaprzyjaźnionych osób z forum.
Od połowy czerwca stadko pozostało pod opieką moich córek, a w tej chwili pod opieką Grzesia, chlopaka mojej najstarszej córki. Zostawilam mu na ten cel 20 kg suchego pokarmu i kilkanaście puszek. W miarę potrzeb będę mu wysylac na ten cel środki lub jedzenie.
Założycielkę wątku poprosiłam o trzy ( ! ) puszeczki kociego jedzenie dla malego kotka Antosia, którego przygarnęłam do siebie kilka tygodni temu, wyciągnąwszy niemal spod kół samochodów. I tyle skorzystam dla siebie. Te trzy puszki dla Tosia.
Mam koty dorosłe, wiem, że kociak musi jeść nieco inne jedzenie, niż one, bo rośnie, rozwija się...
Ponieważ w swojej łaskawości gospodarze wątku przyznali mi taka kwote do dyspozycji, za co bardzo jestem im wdzięczna, niemal calą kwote- zubożoną o te kilka Tosiowych puszek- chciałabym przeznaczyć dla
MalgWroclaw.
Co do jej działalności chyba nikt na forum nie ma najmniejszych watpliwości.
Od lat przeważnie z wlasnych środków
dokarmia,
leczy, i przede wszystkim
sterylizuje bardzo spore stado kotów bezdomnych.
Wątek Małgosi
viewtopic.php?f=1&t=144256Gospodarzom watku jeszcze raz pięknie dziękuję za taką niespodziankę.
Koty będą wdzięczne, Małgosia również, a mały Antoś dostanie cos odpowiedniego dla siebie

.