Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 24, 2012 20:23 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

blackobsession pisze:
issey32 pisze:Pomogę finansowo w sterylce i doprowadzeniu kici do porządku. Proszę o kawałek miejsca dla niej...

Wszystko pięknie ale...
puszatek pisze:
cypisek pisze:Chce się wyć ...nikt nie ma skrawka podłogi , łazienki...

masz rację...chce się wyć, dodatkowo jest jeszcze strach, co koteczka może przywlec z tego chorego schroniska :?: ciężko jest ryzykować przy większej grupce swoich kotów i narażać je na zmutowane wirusy............

Chyba kazdy tutaj ma kota/koty. Bardzo by sie przydał ktoś kto nie ma nic ale ma czas na wizyty u weta i przebadanie kotki. Gdyby ludzie wiedzili czy jest zdrowa to byłoby łatwiej.
Biedna koteczka :(
Cholerny świat!

Blackobsession przepraszam ale ja nic nie zrozumiałam z tego co napisałaś. Ale ja ostatnio ma problemy z myśleniem.
joanna3113

Post » Wto lip 24, 2012 20:27 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Na wątku maluszków Gazzy napisała ,że Nowa Szczytno ma dać kici dt od czwartku lecz raczej może poczekajmy na potwierdzenie tego przez nią samą.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 25, 2012 7:47 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Moge tu wejsc na chwile? :)

Potwierdzam, zabieram Dafne, ale jutro. Dzis zabiore kotki-siostrzyczki. Dafne zabieram jutro na sterylke (jesli, jak juz pisalam, nie bedzie zadnych przeciwwskazan, ale to sie okaze po badaniach).
Jesli jest ktos chetny w pomocy finansowej przy sterylce, to super. Nie wiem tylko sama jaki bedzie koszt, sprobuje w urzedzie miasta skorzystac z 50% dofinansowania.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro lip 25, 2012 7:50 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lip 25, 2012 7:56 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Nowa_Sztno pisze:Moge tu wejsc na chwile? :)

Potwierdzam, zabieram Dafne, ale jutro. Dzis zabiore kotki-siostrzyczki. Dafne zabieram jutro na sterylke (jesli, jak juz pisalam, nie bedzie zadnych przeciwwskazan, ale to sie okaze po badaniach).
Jesli jest ktos chetny w pomocy finansowej przy sterylce, to super. Nie wiem tylko sama jaki bedzie koszt, sprobuje w urzedzie miasta skorzystac z 50% dofinansowania.

Jeżeli wezmą po uwagę że dafne jest ze schroniska, to powinni ją wysterylizować za 100 zł, myślę o Rysiu.
joanna3113

Post » Śro lip 25, 2012 8:25 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Nowa_Sztno pisze:Moge tu wejsc na chwile? :)

Ale się cieszę, że maleńka będzie zaopiekowana. Poproszę nr konta.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lip 25, 2012 8:48 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

joanna3113 pisze:Jeżeli wezmą po uwagę że dafne jest ze schroniska, to powinni ją wysterylizować za 100 zł, myślę o Rysiu.

A nie wiesz czy dofinansowanie z urzędu obejmuje kotki, które bierze się na tymczas? Bo jeśli nie, to spróbuję zawalczyć o dofinansowanie na swoją (już wysterylizowaną) kotkę :oops:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro lip 25, 2012 8:49 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

issey32 pisze:

Najpierw sprawdzę jaki będzie koszt, ok?
Ale dziękuję :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lip 25, 2012 8:53 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Nowa_Sztno pisze:
issey32 pisze:

Zapytaj czy nie poczekają z płatnością do listopada, powinni, wtedy będą pieniądze z TOZ.
joanna3113

Post » Śro lip 25, 2012 9:28 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Nowa_Sztno pisze:
issey32 pisze:

Czekam na info w takim razie.
Czy to oznacza, że kotka po sterylce do schroniska nie wraca?

issey32

Post » Śro lip 25, 2012 9:39 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

issey32 pisze:
Nowa_Sztno pisze:
issey32 pisze:

Czekam na info w takim razie.
Czy to oznacza, że kotka po sterylce do schroniska nie wraca?

Ja dopiero teraz doczytałam że chcesz sfinansować sterylkę Dafne :roll:
Nie wraca :mrgreen: Dafne i dwie małe szylkretki :ok:
joanna3113

Post » Śro lip 25, 2012 9:51 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

joanna3113 pisze:Ja dopiero teraz doczytałam że chcesz sfinansować sterylkę Dafne :roll:

I ewentualnie pomóc w doprowadzaniu kotki do porządku, w zależności, co będzie potrzebne. Pewnie odrobaczenie, szczepienie i takie tam. Domu dać jej nie mogę, więc choć na coś się przydam.

issey32

Post » Śro lip 25, 2012 9:58 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

O ile wiem dofinansowanie z miasta jest tylko dla właścicieli stałych ,kot musi być zaszczepiony na wściekliznę i trzeba pisać podanie.Nigdy z takiej pomocy nie korzystałam ale chyba wcześniej Wat pisała co trzeba spełnić.Czyli nie są to pieniądze na koty wolnożyjące i w schronisku oraz z dt.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 25, 2012 12:36 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

Złożyłam wniosek o dofinansowanie sterylki na moja kotkę :oops:
Czekam, aż rozpatrzą, ale zaniosłam wszystkie dokumenty, więc mam nadzieję, że będzie ok. We wniosku wpisali 60zł, czyli... jeśli to połowa, to powinnam dopłacić drugie 60zł wetom. Kotka oczywiście od razu (jeśli nie będzie przeciwwskazań) zostanie wysterylizowana nie będę czekać na rozpatrzenie wniosku.
Dafne do schroniska nie wraca, zostaje u mnie i będę szukać jej nowego domu :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lip 25, 2012 12:41 Re: Czarna półdługowłosa, Szczytno - czy odejdzie jak inne?!

joanna3113 pisze:

Joanno... jedna szylkretka była... Już ją zabrałam. Dostała leki na odrobaczenie, antybiotyk i coś p/gorączkowego, bo ma gorączkę. Oczka ma przemyte, a jak się ogarnę, to lecę do apteki wykupić receptę.
Dałam jej Royala Babycat'a i ładnie jadła (choć niewiele, ale malutka jest), to najważniejsze :ok:

Wrzucę zdjęcie jakieś, ale później, może wieczorem, bo muszę się ogarnąć tu.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]