Mój Kulokot byłby
prawie idealny
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 713&type=3 Niestety to kotka z problemami behawioralnymi właśnie

Tylko wynikają one głównie z tego, że to kotka po zmarłej starszej pani, która zaliczyła nieudaną adopcję, a teraz ciężko jej się odnaleźć w przekoconym DT.
Kicia musi mieć sprzątniętą na bieżąco kuwetę, a najlepiej dwie na wyłączność. U starszej pani nie było problemów, u mnie niestety zdarza jej się załatwiać poza kuwetą. Nie ma mnie 10h w domu, nawet jak wszystko wyczyszczę przed wyjściem, to przy kilku(nastu) kotach nie ma opcji, żeby miała kuwetę na własność

Postawiłam jej dodatkową kuwetę tam, gdzie się najczęściej załatwiała i na razie jest spokój, ale ponieważ inne koty oczywiście też właśnie tam teraz najchętniej, to obawiam się, że problem wróci
Kulokot jest właśnie takim spokojnym przytulakiem, który przyjdzie od czasu do czasu i się domaga, ale nie siedzi non-stop na człowieku. Potrzebuje b. spokojnego domu bez innych zwierząt i dzieci, a ja nie mogę jej zapewnić takich warunków. Nie jest jej u mnie dobrze, a z ogłoszeń cisza
Ma ok. 3 lata, jest zaszczepiona, wysterylizowana i zaczipowana. Badań nie robiłam, bo poza stresem nic jej nie dolega, ale w razie czego to nie problem.
Pamiętam, jak trafiła do starszej pani jako 3miesięczny kociak gdzieś ze wsi, więc wiek jest w miarę dokładny.
Przydałoby się ją trochę odchudzić, ale ona się przejada też ze stresu, więc mam małe szanse

To młoda kicia, a już po przejściach - bardzo przeżyła śmierć starszej pani. Była tak zestresowana, że na sterylkę musiałam ją w klatkę-łapkę łapać

Potem kompletnie nietrafiona adopcja, z której kot wrócił w stanie totalnego stresu. Dopiero po miesiącu w klatce zaczęła dochodzić do siebie i reagować na bodźce
Bardzo bym chciała znaleźć jej wreszcie jakiś spokojny, normalny dom