Majowe słodziątka szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 20:02 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Nikt nie ma czasu w piątkowe popołudnie, żeby śmigać po necie i podziwiać gówniarzy.. Poczekamy :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lip 21, 2012 18:45 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Nie wierzę, nikt nie oglądał filmów z moimi słodziakami :?: 8O :cry:

Kaprys2004

Post » Sob lip 21, 2012 18:55 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Kochani, podpowiedzcie kiedy powinnam malce zaszczepić po raz drugi?

Kaprys2004

Post » Sob lip 21, 2012 20:46 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Kaprys2004 pisze:Nie wierzę, nikt nie oglądał filmów z moimi słodziakami :?: 8O :cry:

ja obejrzałam :wink:
słodziaki/cudaki są niemożebne :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob lip 21, 2012 21:27 Re: Majowe słodziątka szukają domków

ADHD w czystej postaci :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon lip 23, 2012 17:08 Re: Majowe słodziątka szukają domków

klauduska pisze:Kaprys, prześlij foty na profil@jokot.pl , dodam na profil jokota :)

Przesłałam tylko 4, bo więcej nie przechodzi. Proponuję do podpisu dodać link do tego wątku i niech sobie ludziska pooglądają.
Wielkie dzięki!

Kaprys2004

Post » Pon lip 23, 2012 17:10 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Moniko, Haniu - dzieki :1luvu:

Zamknięte w klateczce mordki drą się niemożebnie do ludzi.. :lol:
A wypuszczone na zewnątrz hasają nie do zdarcia przez kilkadziesiąt minut. Później zwalniają i .. trzeba je wsadzić do klatki na siusianie :lol:

Kaprys2004

Post » Pon lip 23, 2012 17:32 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Zaraz odkryją niezależne kuwety i zaczną oszczędzać swoją :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lip 24, 2012 13:28 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Odkryły :evil: Za kuwetę świetnie robi miska z pustymi torbami po zakupach :evil:

Maluchy nie znoszą być zamknięte, są mega-proludzkie, a łapki ciągle znajdują się poza klatką. Wszystkie na widok człowieka od razu mruczą, a kiedy tylko nie śpią, wrzeszczą zbuntowane i trzeba je dla własnego spokoju i radości wypuszczać. Skaczą jak piłeczki, przez siebie, na siebie, podgryzają się, kotłują i szaleją bez miary i składu.. Na razie wypuszczamy je na ograniczonym terenie, ale muszę pomyśleć poważnie o dołączeniu ich do dorosłych. Znają się już, nie ma żadnych problemów, ale cały czas boję się miliona zakamarków w pomieszczeniach w których będą przebywać, bo będą chciały w nie wchodzić, a które dla takich malców mogą być niebezpieczne.

Najbardziej w ludziu zakochał się Abi, biały z marmurkowymi łatkami, czyli ten który najwięcej na nas syczał :lol: On po prostu ładuje się na ręce, rozkłada się do góry kołami i może już na człowieku zostać na zawsze.. A jeżeli akurat nie jest na rękach, to drze się w niebogłosy, żeby to zmienić..

Czyszczenie klatki odbywa się więc w ten sposób, że małe lądują na spacerze, a ja mam czas i szansę, by sprzątnąć. Czyszczenie kuwety tak "na szybko", ponad ich głowami jest ryzykowne, bo to dla nich wyzwanie, wszystkie się uaktywniają i polują by łapinkami złapać łopatkę, na której niosę nieciekawą zawartość. Do tej pory byłam sprytniejsza i nie udawało im się wysypać grudek sików czy kup sobie na łebki, ale nie jestem pewna czy długo będę wygrywać :lol:

Kaprys2004

Post » Śro lip 25, 2012 13:57 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Dzisiaj rano podczas czyszczenia kuwety maluchy ganiały po wannie. Duża jest, to miały dużo miejsca do szaleństw. W którymś momencie okazało się, że Ada wlazła na wannę, z niej na pralkę, a z niej na dach klatki i .. weszła do klatki :lol: Po czym patrzyła z tęsknotą na szalejące niżej rodzeństwo..

A czy widzieliście kiedyś kociaka z brzuszkiem jak piłeczka? To tak wygląda Abi po jedzeniu :ryk: Szczupły kociaczek z duuuuuuuuuuuużą piłeczką zamiast brzuszka :ryk:
Ostatnio edytowano Czw lip 26, 2012 10:21 przez Kaprys2004, łącznie edytowano 1 raz

Kaprys2004

Post » Śro lip 25, 2012 14:06 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Widzieliśmy :lol:

Moje się też ostatnio do klatki zapakowały i uznały, że otwarta klatka to najlepsze miejsce do zabawy.
Zabawy w darcie gazet :evil:
aaaaa!!!! :evil:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 26, 2012 10:48 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Taaaak.. Kot potrafi :lol:

Ostatnio moje duże podarły mi na łóżku papier toaletowy.. Środek nocy, a ja sprzątałam łóżko, żeby móc zalec.. :roll:

Kaprys2004

Post » Czw lip 26, 2012 10:50 Re: Majowe słodziątka szukają domków

klauduska pisze:Kaprys, prześlij foty na profil@jokot.pl , dodam na profil jokota :)

Klauduska, dodałaś do FB i tylko nie umiem znaleźć czy jeszcze nie miałaś czasu?

Kaprys2004

Post » Czw lip 26, 2012 12:28 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Na pewno maluchy są tu: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
Ale własnych albumów jeszcze nie mają.
Póki co dodaję kocięta z Grójca, jeszcze trochę to zajmie.

Napisałabyś mi w tym czasie dokładny opis charakterów poszczególnych maluchów? Tak, żeby wkleić pod zdjęciami.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 26, 2012 13:13 Re: Majowe słodziątka szukają domków

Bardzo dziękuję :1luvu:

Wkleiłam też na tablicę na Allegro:
http://tablica.pl/oferta/przemile-dwumi ... 1mhXN.html

Ada - szylkretka bardziej :wink: - najspokojniejsza i najcichsza z całej czwórki, najciszej też mruczy, ale wtula się ślicznie w ramiona. Choć spokojna i zrównoważona, to tak samo walczy o wyjście do człowieka i bawi się (czytaj: bije :lol: ) z rodzeństwem tak samo energicznie i zaciekle jak oni. To ona odkryła (czyli inteligentna bestia!), że można z wanny wleźć z powrotem do klatki. Pytanie pozostaje po co, ale to już inna sprawa :wink: Jest drobną koteczką, na burej sierści jest dużo rudych plamek.

Afi - szylkretka mniej :wink: - bardzo energiczna panienka, przeurocza, mruczy głośno i koniecznie chce być na ludzkich rękach, tulona i pieszczona. Niespożyta energia. Jest bardzo drobną koteczką, na burej sierści są rude maźnięcia.

Ado - bury chłopczyk - to samo dokładnie co Afi, siła spokoju, a jednocześnie wulkan energii. Głośno domaga się pieszczot i rąk ludzkich. Będzie pokaźnym kocurkiem.

Abi - biały z marmurowymi łatkami. Sto wulkanów energii, najgłośniejszy, największy gabarytami, największy miziak z całej miziastej czwórki. Widać "odmrucza" czas, kiedy na nas syczał, równie zawzięcie i konssssssssssekwentnie co teraz kocha :ryk:

Pamiętajmy, że piszę o ich zachowaniu w klatce. One już nie chcą w niej być, bo na zewnątrz jest milion ciekawszych rzeczy: ludzie z otwartymi i ciepłymi ramionami, którzy przychodzą na każdy pisk, inne koty, duuuuuuuuuuuuuuuuuużaste w dodatku, które można pacnąć łapką albo zbarankować, miska w której można się położyć, wanna w której śmiesznie się depcze po wodzie i łapie lecące kropelki czy biega za jakąś spineczką, można w niej się zsuwać ze ścian bezkarnie, bez obawy o uderzenie, można poza wanną wspinać się na różne rzeczy, coś zrzucić, coś znaleźć na dywanie, np. okruszek i biegać, biegać, biegać, skakać, skakać, skakać bez końca..

Wszystkie to kocie ideały: rozmruczane, grzeczne, wesołe, bezkonfliktowe, kuwetkujące, a co więcej i przede wszystkim: zdrowe, piękne, zaszczepione, odrobaczone, z książeczką zdrowia.
Nic tylko brać i kochać!!!!
Ostatnio edytowano Czw lip 26, 2012 13:36 przez Kaprys2004, łącznie edytowano 1 raz

Kaprys2004

[poprzednia][następna]