Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anulka111 pisze:Radocha czytac takie db wiesci
jaaana pisze:W jakim wieku pojawia się u kotów właściwy kolor oczu? Półkotek wciąż ma niebieskie.
jaaana pisze:Dosieńka dostała obróżkę z feromonami. Bo bała się młodych szalonych. Nie było tragicznie, tym bardziej, że jej nie zaczepiają. Ale jednak.
I okazało się, że to nie do końca trafiony sposób. Dwa dni Dosia przespała. Minimalna aktywność. Widocznie luminal i obróżka to za wiele na jedną biedną kotkę. Po zdjęciu ożyła i - jednak - lepiej toleruje młodzież. Obróżkę zapakowałam szczelnie i planuję jej zakładać raz na kilka dni. Taka z niej delikatna i wrażliwa koteńka.
MariaD pisze:jaaana pisze:W jakim wieku pojawia się u kotów właściwy kolor oczu? Półkotek wciąż ma niebieskie.
Od 10 tygodnia życia. Od 8 tygodnia z niebieskiego zaczyna się robić takie niebieskoburoniewiadomoco.
joshua_ada pisze:jaaana pisze:Dosieńka dostała obróżkę z feromonami. Bo bała się młodych szalonych. Nie było tragicznie, tym bardziej, że jej nie zaczepiają. Ale jednak.
I okazało się, że to nie do końca trafiony sposób. Dwa dni Dosia przespała. Minimalna aktywność. Widocznie luminal i obróżka to za wiele na jedną biedną kotkę. Po zdjęciu ożyła i - jednak - lepiej toleruje młodzież. Obróżkę zapakowałam szczelnie i planuję jej zakładać raz na kilka dni. Taka z niej delikatna i wrażliwa koteńka.
Jednym słowem Dosia postanowiła: "no dobra, już wyluzuję. Tylko zdejmij mi proszę tę paskudną obróżkę."![]()
Ach te nasze kochane Luminalistki...
jaaana pisze:Czyli już u Półkotka powinny się zmieniać. A tu nic.
Szylki miewają niebieskie oczęta?
MariaD pisze:jaaana pisze:Czyli już u Półkotka powinny się zmieniać. A tu nic.
Szylki miewają niebieskie oczęta?
Tylko pointy, a wątpię by Półkotek była szylkretką pointką. Ale... bywają koty mające niebieskie oczy niezaleznie od koloru nie będące pointami. Tzw. ojos azules http://pl.wikipedia.org/wiki/Ojos_Azules
http://www.breedlist.com/ojos-azules-breeders.html
W jakim wieku + - jest Półkotek?
jaaana pisze:10 tyg jej liczę. Tak po ząbkach.
MariaD pisze:A mozesz zrobić zdjęcie jej oczu bez flesza, z bliska?jaaana pisze:10 tyg jej liczę. Tak po ząbkach.
A ma wszystkie już, trzonowe też?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Nul i 21 gości