*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 23, 2012 8:53 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Boo pisze:Bardzo dziękuję za wszystkie te słowa.

Sytuacja z tri troszkę opanowana, ale wciąż, jeśli znalazłby się jakiś dobry tymczas lokalny czy od razu DS, który marzy o ślicznej trzy kolorowej dziewczynce to byłoby super!

Witam!-nie wiem gdzie jest więcej info o tej kotce dlatego zapytam - Miałam telefon o zaginionej dorosłej tri z przewagą rudego,dość okrągłej.Zaginęła w Opolu w ,nie pamiętam okolicy.Ale jeżeli miałbym zdjęcie właścicielka na pewno pozna zgubę .pozdrawiam

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Pon lip 23, 2012 8:58 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

To było kociątko z Turawy.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lip 23, 2012 9:55 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Czytam forum, cieszę się na każdy sukces i smucę na porażkę. Nie piszę na forum po jakoś nie wiem, nie mam weny do pisania.

Boo: Poszła wiadomość na PW.
Obrazek

LechuMan

Od: Nie paź 16, 2011 11:47

Post » Pon lip 23, 2012 10:02 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Boo pisze:Obrazek

Puszkin jest cudowny :1luvu:

Zresztą generalnie koty opolskie są wspaniałej urody :1luvu:

Och, gdyby nie choroby moich podstarzałych panienek i przedłużający się totalny dół finansowy :( , to niejeden opolanin (lub opolanka) mógłby mnie uwieść swoim czarem.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 23, 2012 10:33 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Mam już uzbierane fanty na bazarek, ale chyba dopiero na początku sierpnia coś mi się uda. W każdym razie będę informować. Głowa do góry, chociaż u mnie też smutki i przez pracę rzadziej bywam w schronie i też mi ciężko...

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pon lip 23, 2012 11:03 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Bo życie głównie jest dołujące. Niestety.
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 23, 2012 12:33 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Jeśli jest problem z fantami ( już nie bardzo mam co oferować), :oops: to mogę poprosić laski z mojego forum dzieciowego. Myślę, żeby poprawić tekst o toxoplaźmie i napisać coś z mojego- matczynego punktu widzenia. Poprawię, a Ty zobaczysz, czy Ci się spodoba. :ok:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon lip 23, 2012 13:13 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Kasik, ja już nawet zaczęłam obrabiać graficznie Twój tekst by w końcu posłać go na stronę Kociarni ale ciągle coś :? Strasznie mnie wkurza to, że jak się czymś zajmę to nie mogę dokończyć bo zaraz wyskakuje coś pilniejszego. Fuck :evil:

Trochę fajnych fantów miała dla nas Dorta. Miałam się do niej udać je pofocić (bo zabrać nie mogłam) ale oczywiście nawaliłam :( Jeśli fanty są nadal aktualne a Dorta się na nas nie obraziła, to może któraś z Was mogłaby zrobić bazarek?
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 23, 2012 13:38 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Mogę wrzucić komentarz- napisać jakiś tekst jako mamuśka. I dodam do tego zdjęcia Tomka z kotami.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon lip 23, 2012 13:44 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

sygitka21 pisze:Mogę wrzucić komentarz- napisać jakiś tekst jako mamuśka. I dodam do tego zdjęcia Tomka z kotami.

Kasiu, a może tekst o toxo zostawić jak jest, a Twój maminy punkt widzenia koty-dzieci opisać i wrzucić w Wasze i nasze historie?
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 23, 2012 17:48 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Ja bazarkami mogę się zająć ale w przyszłym tygodniu teraz po południami mam jeszcze lekarza i odwiedziny u koleżanki a w piątek na to wesele powrót niedziela wieczór jak wrócę to sie odezwę bo będę robic swój bazarek również. I w sierpniu w sobotę po weselu juz będę w schronie chyba że mnie jakaś choroba złamie :(
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lip 23, 2012 17:55 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Boo pisze:Ostatni, podejrzany kociak, został uśpiony w piątek 13 lipca :( Więc myślę, że dopiero ten piątek - 27 lipca będzie mógł być jakimś tam oddechem. Ale dowiedziałam się, że podejrzany jest rudy malec z kwarantanny :( więc w sumie nie wiadomo co będzie.

Z lekką obsuwką czasową rozliczyłam OKK: viewtopic.php?f=1&t=131122&p=7777244#p7777244 i o ile końcówka czerwca wyglądała jeszcze optymistycznie tak lipiec już jest tragiczny. Do czerwca trzymały nas przy życiu dwie duże wpłaty spoza forum, dokładniej jedna wpłata i jedne duże zakupy RC BabyCat i dobrych puszek. Niestety wszystko schodzi w zastraszającym wręcz tempie i nasze optymistyczne zapasy kasy są na wykończeniu. W miedzy czasie trzeba było jeszcze kupić Virkon za 300zł no i kaska się rozeszła. Ja już pracuję nad dawno obiecanym bazarkiem z gadżetami, także kocimi ale zapewne trochę mi to zajmie, bo posypała mi się sytuacja w pracy, zwłaszcza z godzinami tejże :? Ale na pewno będzie. Jeśli ktoś mógłby nas wesprzeć jakimś groszem czy bazarkiem byłoby cudownie. Zbliżają się też kontrolne badania Wojtusi-Zołzy u mnie w DT, niestety nasza sytuacja finansowa też znacznie się pogorszyła, mam nadzieję, że tylko chwilowo, i niestety muszę Zołzika póki co głównie utrzymywać z OKK :( Także i dla mojej Zołzy proszę o wsparcie.

Mimo, że ostatnio żadnej z nas nie udało się być w schronisku, w schronie była nasza nowa fotograf - Ela D. :) Mam nadzieję, że uda mi się wrzucić troszkę jej prac na forum.

Kochani, bardzo, bardzo Was proszę bądźcie z nami. Odzywajcie się na naszych dwóch wątkach, choćby ciepłym "dzień dobry", wtedy wiemy, że jest sens. Bo jaki byłby sens pisać w powietrze??? Ja wiem, że dużo z Was jest z nami, dużo z Was o nas myśli ale odzywajcie się też, bardzo, bardzo proszę. U nas, wśród ludzi, troszkę się pokomplikowało, pozmieniało, mamy jakieś tam kryzysy, ale bardzo, bardzo staramy się o nasze koty walczyć, choćby tylko jako minimum zapewniać im jedzenie, żwirek i leki dzięki Waszym wpłatom i bazarkom. A ja wciąż wierzę, że człowiecze kryzysy miną i w końcu wszystko wróci choćby tylko do jako-takiej normy. Ja pomagam kotom już około 7 lat, to szmat czasu i przychodzi taki moment, że potrzeba oddechu, odsapnięcia, momentu tylko dla siebie i swoich najbliższych. Nie dużo krócej działa -Buffy-, która też ma prawo być zmęczona, chora czy być w dołku. Ale ja wciąż wierzę, że kotów nie zostawimy, że wciąż będziemy im pomagać :) W sumie pomagamy cały czas, choć na forum bywamy rzadziej ;) Ale kontakt ze schronem, doraźną pomoc, pomoc rzeczową czy siłą roboczą oferujemy kotom non-stop.

No niestety takie życie każdemu coś ja niestety ze schronu też odpadłam na prawie 2 miechy :oops: z czego mi bardzo wstyd :( mam nadzieje że od sierpnia już mi się poukłada i będę mogła przynajmniej co 2 tygodnie podjechać.
Nie zawsze wszystko się układa jakby człowiek chciał... :cry:

A tymczasem prosimy o pomoc dla kolejnych niechcianych i podrzucanych kociaków.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lip 23, 2012 20:09 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

"Od weekendu do dziś" - 10 kociąt. Właśnie dzwoniła Gosia ze schroniska, bardzo pilnie proszą o żwirek dla kociaków... ehhh

Ale udało mi się sfocić wszystkie albo przynajmniej większą część fantów i mam nadzieję, że jutro powstanie bazarek gadżetowisko nie tylko kocie :)
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 23, 2012 20:37 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

40 litrów Cat's Besta kupione, będzie w schronie po jutrze. Na jakiś momencik starczy. Jak zapłace za leki i odrobaczanie będę wiedziała co jeszcze możemy.

Przyszła wpłata od LechuMana :1luvu: :mrgreen:
Obrazek

Boo

Post » Wto lip 24, 2012 11:08 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Dołki. Kocie i ludzkie...*

Podnoszę wątek i o pomoc dla kociaków proszę!

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

[poprzednia][następna]