Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 22, 2012 23:37 Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Jechałam dzisiaj z Namysłowa do Gliwic, przejeżdżałam skrótem z Czarnowąsów na Krzanowice i jeszcze przed Krzanowicami zobaczyłam dziwnie zataczającego się kota, który szedł chodnikiem ale wszedł na drogę.. ominęłam go i pojechałam dalej na stację benzynową, mój Tż poszedł po coś do picia, a w tym czasie ja zdecydowałam, że wracamy poszukać tego kota, bo wyglądał jakby był po wypadku... leżał w tym samym miejscu praktycznie :( na chodniku.. w aucie miałam pusty transporter, bo zawoziłam w okolice Wrocławia fretkę do adopcji, więc włożyłam kota do transportera i zaczęliśmy szukać jakiegoś weta! trafiliśmy na Poznańską 2 do kliniki całodobowej, kotka (bo okazało się, że to dziewczynka) została obejrzana i pobieżnie palpacyjnie przebadana.. ma złamaną kość udową ;( chyba nawet z przemieszczeniem.. w dodatku prawdopodobnie jest w ciąży! ma taki już dosyć okrągły brzuch i pani weterynarz dotykając go stwierdziła, że czuć jakieś małe kluseczki w środku.. nie robili chyba na razie USG.. zadzwoniłam do jakiejś pani z TOZu bo dali mi w lecznicy do niej numer i jutro podobno mają zapaść jakieś decyzje co z tą kicią dalej będzie... czy znajdzie się jakaś dobra dusza z Opola, która zajmie się tą kotką? powiedziano mi, że taka operacja poskładania tej złamanej nogi to jakieś 500zł ;( do tego być może dojdzie aborcja, bo nie wiadomo czy kociaki, które mogą być w brzuchu kotki przeżyły wypadek... kicia na razie dostała tylko leki przeciwbólowe i przeciwzapalne.. nie wiem czy jak trafi do schroniska, to zrobią jej tą operację łapy? martwię się co z nią będzie :( mimo tego, że koty nie są moimi ulubionymi zwierzakami (sama mam 2 fretki i psa), to chciałabym mieć pewność, że nikt kotki nie spisze na straty...

Zrobiłam kici zdjęcie, ale w sumie to taki zwykły pręgowany szaraczek, nie ma żadnych znaków szczególnych, poza tym i tak wątpię żeby ktoś jej szukał :(

mala_manufaktura

Od: Śro lip 13, 2011 13:29

Post » Pon lip 23, 2012 8:14 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Halo? nikt się kotką nie zainteresuje? :(

mala_manufaktura

Post » Pon lip 23, 2012 8:45 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

podnoszę. W Opolu działa FAN, ludzie o wielkich sercach dla zwierząt.
Mam nadzieję, że w schronisku nie zdecydują o uśpieniu kotki tylko o operacji i leczeniu.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 23, 2012 9:28 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Kicia przeżyła noc i ma trafić do schroniska tyle póki co wiem, ma się nią zająć jakiś inny lekarz, tylko na razie nie wiem co, kto i gdzie :( nie wiem czy tak na odległość mam w ogóle szansę dopilnowania co faktycznie z kotką się dzieje? ehhh

mala_manufaktura

Post » Pon lip 23, 2012 9:42 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Najważniejsze, że tak mądrze i odpowiedzialnie postąpiłaś. Ona jest teraz w dobrych rękach, nie pozwolą jej skrzywdzić, nie martw się.
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Pon lip 23, 2012 9:45 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

mokusatsu pisze:Najważniejsze, że tak mądrze i odpowiedzialnie postąpiłaś. Ona jest teraz w dobrych rękach, nie pozwolą jej skrzywdzić, nie martw się.

a skąd ta pewność? ja na przykład nie znam schroniska w Opolu więc nie mogę napisać że się zajmą i że się dobrze zajmą.
są różne schroniska, niestety w większości się nie zajmą dobrzę, w dużej części uśpią takiego kota, nie wiem do któych należy schronisko w Opolu.

Dzwoń i się dopytuj o kotkę.

mawin

Post » Pon lip 23, 2012 10:14 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Jest tu ktoś z FAN aktualnie na forum? kotka jeszcze jest w lecznicy na Poznańskiej 2, powiedziałam im że chciałabym żeby kicia trafiła do Was, proszę niech ktoś się z nimi skontaktuje i zabierze kotkę pod swoje skrzydła!!

mala_manufaktura

Post » Pon lip 23, 2012 10:20 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Ze strony Fundacji - kontakt
http://www.azylnadziei.pl/page7.html

Kontakt
Fundacja "Azyl Nadziei" dla zwierząt potrzebujących pomocy
ul. Warszawska 10/1
45-312 Opole

tel. (77)4406486, 603079984

e-mail: azylnadziei@gmail.com
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lip 23, 2012 10:22 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Dzwoniłam, nikt nie odbiera, nagrałam się na sekretarkę... ale kotka w każdej chwili może trafić do schroniska jak się nikt po nią nie zgłosi :/

edit: Kicia jest już od jakiegoś czasu u Pani Ali z AFN, proszę o trzymanie kciuków! mała miała najprawdopodobniej krwotok z dróg rodnych :( mam nadzieję, że zareagowaliśmy w porę! wczoraj jak ją zawiozłam do lecznicy nigdzie nie było widać ani kropli krwi, to musiało się stać już w nocy.. trzymałam ją za kark kiedy wetka ją oglądała, więc bym na pewno zauważyła..

mala_manufaktura

Post » Pon lip 23, 2012 18:57 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

mala_manufaktura pisze:Dzwoniłam, nikt nie odbiera, nagrałam się na sekretarkę... ale kotka w każdej chwili może trafić do schroniska jak się nikt po nią nie zgłosi :/

edit: Kicia jest już od jakiegoś czasu u Pani Ali z AFN, proszę o trzymanie kciuków! mała miała najprawdopodobniej krwotok z dróg rodnych :( mam nadzieję, że zareagowaliśmy w porę! wczoraj jak ją zawiozłam do lecznicy nigdzie nie było widać ani kropli krwi, to musiało się stać już w nocy.. trzymałam ją za kark kiedy wetka ją oglądała, więc bym na pewno zauważyła..

trzymam kciuki za koteczkę :ok: mała miała szczęście że przejeżdżałaś. większość społeczeństwa nie reaguje na potrącone zwierzęta. oby jej się udało.

mawin

Post » Pon lip 23, 2012 19:03 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Kotka jest po operacji, ale stan jest ciężki.
Nogę ma poskładaną, miała rozwaloną macicę i płody w otrzewnej.
Oby tylko nie wywiązało się zapalenie otrzewnej...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 23, 2012 19:44 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon lip 23, 2012 19:58 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Kiciuniu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 23, 2012 19:59 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

mocno trzymam kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
oby wróciła do zdrowia i nic się nie wywiązało (żadne zapalenie).

mawin

Post » Pon lip 23, 2012 20:03 Re: Znalazłam kotkę po potrąceniu samochodem!! [Opole]

Chciałabym podziękować dziewczynom z FAN za bardzo szybka reakcję!! gdyby nie Wy, to... lepiej nie mówić... gdyby trzeba było zrobić jakiś bazarek na leczenie koteczki, dajcie znać, coś się zorganizuje :) a teraz zdrowiej Kićka! :ok:

mala_manufaktura

[następna]