*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 10:32 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Bardzo dziękuję za wszystkie te słowa.

Sytuacja z tri troszkę opanowana, ale wciąż, jeśli znalazłby się jakiś dobry tymczas lokalny czy od razu DS, który marzy o ślicznej trzy kolorowej dziewczynce to byłoby super!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lip 11, 2012 11:20 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Patrycja, jakieś zdjęcia by się przydały. To na pewno pomoże.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro lip 11, 2012 11:30 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Kot jest poza Opolem, ludzie są na wczasach. Ciężko z fotami :(
Obrazek

Boo

Post » Śro lip 11, 2012 11:45 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Chociaż komórką.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw lip 12, 2012 7:09 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Koleżanka, która mieszka w Angi wysłała zapytanie o nią do kuzynki w Strzelcach Opolskich. Niestety, póki co, bez odzewu. :oops: Tylko taką odpowiedź dostałam :oops:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie lip 15, 2012 1:10 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z392679193 jesteście w stanie pomóc, chociaż ze sterylką? :( z kasą w razie czego pomogę.

Kotki (ok. 2mcy) szukają domku i kochającej rodziny, zaznaczam, że kotki są w opłakanym stanie (mają pchełki i zapewne robaki) ponieważ miały nieprzyjemność urodzenia się w złym miejscu i nikt o nie nie dba :( aczkolwiek nie powinno to być przeszkodą dla osoby, która kocha zwierzęta i zechce dać kociakom wspaniały dom

więcej informacji na gg 1927462
lub pod numerem 508330626
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 15, 2012 12:03 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

VeganGirl85 pisze:http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-ODDAM-KOCI-TA-W-DOBRE-R-CE-DO-DOMU-A-NIE-NA-DWoR-W0QQAdIdZ392679193 jesteście w stanie pomóc, chociaż ze sterylką? :( z kasą w razie czego pomogę.

Kotki (ok. 2mcy) szukają domku i kochającej rodziny, zaznaczam, że kotki są w opłakanym stanie (mają pchełki i zapewne robaki) ponieważ miały nieprzyjemność urodzenia się w złym miejscu i nikt o nie nie dba :( aczkolwiek nie powinno to być przeszkodą dla osoby, która kocha zwierzęta i zechce dać kociakom wspaniały dom

W schronisku jest pp. Ja już tam byłam więc nie jestem do końca bezpieczna. Napiszę na GG zobaczę kto zacz.
Obrazek

Boo

Post » Nie lip 15, 2012 12:08 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

A może ktoś z opolan już pisał????
Obrazek

Boo

Post » Nie lip 15, 2012 16:00 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Obrazek

Boo

Post » Śro lip 18, 2012 7:24 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

VeganGirl85 pisze:http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-ODDAM-KOCI-TA-W-DOBRE-R-CE-DO-DOMU-A-NIE-NA-DWoR-W0QQAdIdZ392679193 jesteście w stanie pomóc, chociaż ze sterylką? :( z kasą w razie czego pomogę.

To koty z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=144169

W tej chwili szukamy bardzo tymczasowego lokum, gdzie rodzinka będzie mogła zostać odpchlona, odrobaczona i zaszczepiona, tak by bezpiecznie dotrzeć do nas. Bardzo, bardzo prosimy o pomoc!
Obrazek

Boo

Post » Czw lip 19, 2012 3:27 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Boo pisze:

To koty z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=144169

W tej chwili szukamy bardzo tymczasowego lokum, gdzie rodzinka będzie mogła zostać odpchlona, odrobaczona i zaszczepiona, tak by bezpiecznie dotrzeć do nas. Bardzo, bardzo prosimy o pomoc!

dzięki :) proszę o zwrotkę: vegangirl85@interia.pl jeśli mogę w czymś pomóc (DT nie będę, Nuśka je zje) ale może ogłoszenia?

i jeszcze jedno podejrzane coś znalazłam:

http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z396795946 tel; 505-912-716 wiecie coś na ten temat?

Podwórkowi opiekunowie pilnie oddadzą do adopcji 2 małe kocurki uratowane przed śmiercią.
Prosimy o pomoc w znalezieniu im domu, ponieważ mamy coraz więcej podopiecznych a możliwości ograniczone. Koty są w naszym mini schronisku na ul. Wrocławskiej w Opolu. tel. 505-912-716
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 21, 2012 10:34 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Ktoś, kiedyś na tym czy innym opolskim wątku stwierdził, że tylko jęczeć (po tym określeniu domyślam się nawet już kto kto mógł być) i użalać się potrafię. O dziwo, chodziło o to, że to nad sobą :roll: Że opolskie wątki świecą pustkami bo nikt na nich nie pisze. Więc proszę bardzo, kolejny przykład: viewtopic.php?f=13&t=144169 prośba o pomoc, o 2-3 tygodnie na odpchlenie, odrobaczenie i zaszczepienie kotów, by po przyjeździe do schroniska nie padły od razu na panleukopenię. Jest dla nich ratunek, trzeba tylko troszeńkę pomóc. I co? Nic? Na wątku nie ma żadnych dobrych cioć, słitaśnych emotek z serduszkami i kociakami. Nie ma pomocy, nie ma dobrego słowa, zero zainteresowania. Więc proszę bardzo mój Ty, WIELKI KRYTYKU! Użalam się, jęczę nad losem tych, o których wiedząc już, że są wiem, że są skazane na wieczne rozmnażanie i powtarzającą się śmierć. Nad tym, że czasem dobrego słowa brak, podrzucenia na forum tych, którzy tego potrzebują, nie wspominając o pomocy konkretnej.

Z góry przepraszam tych, których moje użalanie wkurza. Ja po prostu musiałam.
Obrazek

Boo

Post » Nie lip 22, 2012 18:31 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

wiadomo czy bardzo źle w schronie? biedne kociaki :cry:

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie lip 22, 2012 19:01 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Podobno jest ok jeszcze mniej więcej do jutra obowiązuje kwarantanna tak aby te minimum 2 tygodnie przetrzymać dla pewności. Tyle wiem
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lip 23, 2012 8:41 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Idzie lato...*

Ostatni, podejrzany kociak, został uśpiony w piątek 13 lipca :( Więc myślę, że dopiero ten piątek - 27 lipca będzie mógł być jakimś tam oddechem. Ale dowiedziałam się, że podejrzany jest rudy malec z kwarantanny :( więc w sumie nie wiadomo co będzie.

Z lekką obsuwką czasową rozliczyłam OKK: viewtopic.php?f=1&t=131122&p=7777244#p7777244 i o ile końcówka czerwca wyglądała jeszcze optymistycznie tak lipiec już jest tragiczny. Do czerwca trzymały nas przy życiu dwie duże wpłaty spoza forum, dokładniej jedna wpłata i jedne duże zakupy RC BabyCat i dobrych puszek. Niestety wszystko schodzi w zastraszającym wręcz tempie i nasze optymistyczne zapasy kasy są na wykończeniu. W miedzy czasie trzeba było jeszcze kupić Virkon za 300zł no i kaska się rozeszła. Ja już pracuję nad dawno obiecanym bazarkiem z gadżetami, także kocimi ale zapewne trochę mi to zajmie, bo posypała mi się sytuacja w pracy, zwłaszcza z godzinami tejże :? Ale na pewno będzie. Jeśli ktoś mógłby nas wesprzeć jakimś groszem czy bazarkiem byłoby cudownie. Zbliżają się też kontrolne badania Wojtusi-Zołzy u mnie w DT, niestety nasza sytuacja finansowa też znacznie się pogorszyła, mam nadzieję, że tylko chwilowo, i niestety muszę Zołzika póki co głównie utrzymywać z OKK :( Także i dla mojej Zołzy proszę o wsparcie.

Mimo, że ostatnio żadnej z nas nie udało się być w schronisku, w schronie była nasza nowa fotograf - Ela D. :) Mam nadzieję, że uda mi się wrzucić troszkę jej prac na forum.

Kochani, bardzo, bardzo Was proszę bądźcie z nami. Odzywajcie się na naszych dwóch wątkach, choćby ciepłym "dzień dobry", wtedy wiemy, że jest sens. Bo jaki byłby sens pisać w powietrze??? Ja wiem, że dużo z Was jest z nami, dużo z Was o nas myśli ale odzywajcie się też, bardzo, bardzo proszę. U nas, wśród ludzi, troszkę się pokomplikowało, pozmieniało, mamy jakieś tam kryzysy, ale bardzo, bardzo staramy się o nasze koty walczyć, choćby tylko jako minimum zapewniać im jedzenie, żwirek i leki dzięki Waszym wpłatom i bazarkom. A ja wciąż wierzę, że człowiecze kryzysy miną i w końcu wszystko wróci choćby tylko do jako-takiej normy. Ja pomagam kotom już około 7 lat, to szmat czasu i przychodzi taki moment, że potrzeba oddechu, odsapnięcia, momentu tylko dla siebie i swoich najbliższych. Nie dużo krócej działa -Buffy-, która też ma prawo być zmęczona, chora czy być w dołku. Ale ja wciąż wierzę, że kotów nie zostawimy, że wciąż będziemy im pomagać :) W sumie pomagamy cały czas, choć na forum bywamy rzadziej ;) Ale kontakt ze schronem, doraźną pomoc, pomoc rzeczową czy siłą roboczą oferujemy kotom non-stop.
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]