Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 19:14 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

Anna61 pisze:Dostałam na maila takie zapytanie o adopcje kotka
Dzień dobry z tej strony...
chciałabym zapytać Państwa o to jak wygląda proces adopcji kotka,
zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu,ale nie wiem na czym to dokładnie polega.
Czy ktoś będzie kontrolował co jakis czas jak się ma kotek i przyjeżdżał do mnie to sprawdzać?
Czy mogliby państwo wysłać mi przykładową umowę adopcyjną?
Chciałabym zobaczyć do czego ona zobowiązuje i co w niej jest.
Proszę o szczegółowe informacje.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jak najlepiej to wytłumaczyć(w skrócie i na temat) :wink: i nie zrazić od razu do takiej adopcji?

Jak jeszcze nie napisałaś to może tak?: (albo coś w ten deseń :wink: )

Dzień dobry,
Proces adopcji kotka rozpoczyna się od przeprowadzenia ankiety i rozmowy w której obie strony rozmawiają o swoich oczekiwaniach. Zazwyczaj przeprowadza się wizytę przedadopcyjną i później jedną poadopcyjną (o terminie wcześniej opiekun kotka jest informowany) Wizyty przeprowadzane są ponieważ opiekun zwierzaka musi sprawdzić w jakie warunki ono trafi - oczywiście nie polega to na zwiedzaniu każdego kąta :wink: W załączeniu przesyłam wzór umowy adopcyjnej i ankietę.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lip 20, 2012 19:52 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

Słodki Misiak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lip 20, 2012 20:30 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

JaEwka pisze:
Anna61 pisze:Dostałam na maila takie zapytanie o adopcje kotka
Dzień dobry z tej strony...
chciałabym zapytać Państwa o to jak wygląda proces adopcji kotka,
zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu,ale nie wiem na czym to dokładnie polega.
Czy ktoś będzie kontrolował co jakis czas jak się ma kotek i przyjeżdżał do mnie to sprawdzać?
Czy mogliby państwo wysłać mi przykładową umowę adopcyjną?
Chciałabym zobaczyć do czego ona zobowiązuje i co w niej jest.
Proszę o szczegółowe informacje.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jak najlepiej to wytłumaczyć(w skrócie i na temat) :wink: i nie zrazić od razu do takiej adopcji?

Jak jeszcze nie napisałaś to może tak?: (albo coś w ten deseń :wink: )

Dzień dobry,
Proces adopcji kotka rozpoczyna się od przeprowadzenia ankiety i rozmowy w której obie strony rozmawiają o swoich oczekiwaniach. Zazwyczaj przeprowadza się wizytę przedadopcyjną i później jedną poadopcyjną (o terminie wcześniej opiekun kotka jest informowany) Wizyty przeprowadzane są ponieważ opiekun zwierzaka musi sprawdzić w jakie warunki ono trafi - oczywiście nie polega to na zwiedzaniu każdego kąta :wink: W załączeniu przesyłam wzór umowy adopcyjnej i ankietę.

dzięki Ewelinka, nie odpisałam jeszcze, bo ja to zaraz bym się tak rozpisała.... :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lip 20, 2012 20:37 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

ja się rozpisuje wtedy jak ktoś zadaje bardziej szczegółowe pytania i widzę że jest zainteresowany. Nie chce odstraszać od razu potencjalnego domu długiiiiiimi wywodami - bo ja też mogę pisać i pisać albo gadać i gadać :ryk:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lip 20, 2012 20:51 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

Myszolandia pisze:Słodki Misiak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oby tylko domek znalazł, za jakiś czas, :ok: :ok: bo leczenie trochę musi potrwać. :?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lip 20, 2012 23:05 Re: Nasza kocia rodzinka, kolejny maluszek,:( dymniaczek.

:1luvu: Moja Lusia dokładnie dzisiaj, obchodzi swoje 13 urodziny. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 20, 2012 23:16 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Sto lat Lusieńko! :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 20, 2012 23:22 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Lusia :birthday:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt lip 20, 2012 23:36 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Imprezka :mrgreen: :piwa: :dance: :dance2: :birthday: :balony: :balony: :balony:
Wszystkiego najlepszego i oby drugie tyle lat :D
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lip 20, 2012 23:41 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Dziękuję cioteczki :D
proszę się częstować Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lip 21, 2012 8:39 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Lusiu - moje gratulacje :!: :D :birthday: :balony:

Życzę ci kolejnych szczęśliwych co najmniej 13-tu latek :!: :D :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lip 21, 2012 8:50 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Całe MPikowo, a szczególnie wczorajsza jubilatka Pysia, składają najserdeczniejsze życzenia :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 21, 2012 10:43 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Dziękujemy :D Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lip 21, 2012 10:46 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Od nas dużo głasków ślemy dla Lusi :1luvu:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Sob lip 21, 2012 10:58 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia ma dzisiaj 13 lat :)

Dziękujemy :D Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]