Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 9:16 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co za urocze szkraby :ryk:
Psot co nie miara :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt lip 20, 2012 10:22 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

Witam nową ciocię :kotek:
Ja, jak zwykle, na minutkę. Noc przeszła spokojnie.Tym razem nie zostałam obudzona o 3.00 :mrgreen: . Dobre kicie :kotek:
Agata dzięki...doczytałam...jak tylko doktor powie,ze można je szczepić to zaszczepimy.
Biegamy, szalejemy a ciocia waży. Jasna-710g., ciemna-720g., czarnulka-690g. o ile dobrze odczytałam wagę wiercących niuń.
Fajnie tu jest, nawet ta czarna Mańka,zołza, zaczęła się z nami bawić. A ciocia to się głośno dziwi, że wujek Patyczek chce się z nami ganiać i że daje nam całuski. Dziwna ta ciocia. Czy nie widzi,że my jesteśmy śliczne i kochane i wszystkich kochamy? Tylko ten duży rudy wujek nie chce żeby do niego dochodzić. Nie, to nie. Nie będziemy się prosić. Od czasu do czasu ugryziemy go w ogon.
Kicie
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pt lip 20, 2012 12:45 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

ilgatto dziękuję za odwiedziny w imieniu wszystkich pięciu futerek.
Jestem pełna podziwu dla tych marców, odważne, żywiołowe i nie budzą po nocach. Najgorsze przeboje miałam z Primką, która budziła nas nawet 6 razy w nocy. Jaka szkoda, że nie mogę przygarnąć takiego ideału.
Trzymam kciuki za czarnulkę, ponoć czarne kotki przynoszą szczęście - temu kto ją adoptuje, na pewno go nie zabraknie. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt lip 20, 2012 17:53 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

No tak, kciuki potrzebne, rozmowy z DeeSem dla czarnej koteczki trwają :mrgreen:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pt lip 20, 2012 20:44 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

saintpaulia pisze:O! Jest zdjęcie czarnulki. :) Uroczy diabełek. Fajne ma to futerko. Obie Tri są śliczne, ale ciemna piękniejsza. :mrgreen:
A może to tylko takie wrażenie, bo jasne tri mi się opatrzyły (mam nadzieję, że tego nie przeczytają :P ).
W jakim wieku one są mniej-więcej?

Oby Primka nie przeczytała co jej Pańcia tu pisze :lol: :1luvu: Piękne kociczki :P
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt lip 20, 2012 23:25 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

I kolejna ciocię witam.
Dziękuję za odwiedziny. Dopiero teraz mogłam tu zajrzeć.
Dziewczynki są kochane, szalone i głodnemorki :mrgreen:
Dzisiaj przeżyłam szok....Patyczek, niezwykle wrażliwy koteczek, leżał spokojnie w kontenerku-bo oczywiście kontenerki to w tej chwili najlepsze legowiska-kiedy doszła do niego mała czarna. Zamarłam, ale mając ich na oku postanowiłam nie wkraczać od razu....będzie warkot, pacnięcie czy ucieczka Patysia? A mała prze do przodu, wchodzi do klatki lwa i ...widzę jak Patyk, który po pojawieniu się Mani sikał po ścianach zaczyna małą lizać. Brzuszek, łapki, uszka(bardzo dokładnie!), plecki i pod ogonkiem, jak mamusia. A mała pracuje łapkami, ugniata Patynia. Pysia wciska mu pod pachy, w brzuszek i traktoruje że hej. Na koniec spojrzeli sobie w oczy i Patyczek pocałował maleńką w nosek.....Dlaczego nie miałam w ręce aparatu?.... :(
Obrazek

ilgatto

Post » Pt lip 20, 2012 23:33 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

saintpaulia pisze:ilgatto dziękuję za odwiedziny w imieniu wszystkich pięciu futerek.
Jestem pełna podziwu dla tych marców, odważne, żywiołowe i nie budzą po nocach. Najgorsze przeboje miałam z Primką, która budziła nas nawet 6 razy w nocy. Jaka szkoda, że nie mogę przygarnąć takiego ideału.
Trzymam kciuki za czarnulkę, ponoć czarne kotki przynoszą szczęście - temu kto ją adoptuje, na pewno go nie zabraknie. :)

Właśnie z powodu ich zachowania myślę,że jednak są to kotusie podrzucone,że miały kontakt z człowiekiem, kanapa? żadna nowość..wiadomo co się na niej robi... śpi. Ktoś ten ideał wyrzucił. Ale żeby nie było za pięknie...lubią huśtać się na firance, dlatego do działkowych mogę iść dopiero wtedy, gdy się wyszaleją i padają zmęczone spać. A ja biegusiem. I działka znów leży odłogiem. Słusznie zauważył jeden z działkowiczów, ja uprawiam nie działkę a koty :mrgreen:
A czarnulka może mieć coś z norweskiego :mrgreen:
Obrazek

ilgatto

Post » Sob lip 21, 2012 8:36 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

Aż się wybiorę dziś podziwiać cudowności. A jak się wybiorę, to będzie filmik :mrgreen:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob lip 21, 2012 9:01 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

To ja się już nie mogę doczekać. :)
Nie rozumiem, jak można wyrzucić takie dzieciaki. A przede wszystkim nie rozumiem ludzi, którzy mając kłopoty z kolejnymi miotami kotki, dalej jej nie sterylizują. Te malce miały wiele szczęścia, że trafiły na Ciebie.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob lip 21, 2012 14:12 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

saintpaulia pisze:To ja się już nie mogę doczekać. :)
Nie rozumiem, jak można wyrzucić takie dzieciaki. A przede wszystkim nie rozumiem ludzi, którzy mając kłopoty z kolejnymi miotami kotki, dalej jej nie sterylizują. Te malce miały wiele szczęścia, że trafiły na Ciebie.

Kiedy Zosia do mnie trafiła, nie miałam jeszcze pojęcia o forum, małe o kotach wogóle.
Ale jedną rzecz zrobiłam dobrą, bardziej chyba instynktownie, niż z wiedzy wielkiej- od razu, jak było można, wysterylizowałam dziewczynę.
Zdawałam sobie sprawę, że jesli urodzi, to nie będe nic w stanie zrobic z kociakami.
Nie wyrzucę, nie oddam byle komu, nie utopię, nie uśpię, nie dam do schroniska.
To jest przeciez takie proste.
Wystarczy troche pomysleć.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob lip 21, 2012 23:36 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...

No po prostu nie mam kiedy wejść tutaj :evil:
Dzisiaj odkryłam,że ciemna tri lubi głasko-drapanie w plecki :D
I parę zdjątek dla Was ciocie:
posprzątamy Obrazek
poczytamy Obrazek
poszalejemy Obrazek

pójdziemy spać Obrazek Obrazek Obrazek

Ja też idę spać.Dobranoc :kotek:
Obrazek

ilgatto

Post » Nie lip 22, 2012 7:38 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...nowe zdj.st

Mrrrrr urwisy szaleją :ryk: kochane są, a jak słodko śpią :mrgreen: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lip 22, 2012 16:16 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...nowe zdj.st

Ale śliczny ten czarny-czy dymny maluch, :1luvu: no cudo absolutne,dopiero na tym śpiącym zdjęciu widac pręgowanie,ciekawa jestem,jak urosnie,czy mu to pręgowanie zostanie-wygląda jak czarny pręgowany.Mizianka dla małych diablików.
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Nie lip 22, 2012 16:49 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...nowe zdj.st

Takie maluszki, a Ty już je do pracy zagoniłaś? :P Najfajniejsze jak śpią, wiem coś o tym. :twisted:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie lip 22, 2012 22:44 Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...nowe zdj.st

I expressowo: saintpaulia...ale daję im jeść, dupki podcieram jeśli potrzeba, pysie myję to niech trochę popracują :mrgreen: Ale rzeczywiście kochane jak spią,bo mogę coś zrobić w domu. Kiedy szaleją chodzę szurając, żeby nie rozdeptać. Co będzie jak szuranie wejdzie mi w nawyk :mrgreen:
WIRGINIA ja też jestem ciekawa czy te prążki zostaną. Mała ma czarne plecki, brzuszek dymny w prążki, łapki czarne w prążki, dodatkowo włoski na łapkach jak u srebrnego lisa.
Dla wszystkich cioć:
oglądamy też TVObrazek jemyObrazek
i robimy to co kotki lubią najbardziejObrazek....... śpimy na kolanach ludzia
Obrazek

ilgatto

[poprzednia][następna]