WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2012 10:34 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Dziękuję. :wink: Zatem 17 sterylek plus 2 kastracje.

Obawiałam się że już Cie nie zobaczę na wątku po ostatniej traumie jaką tutaj przeszłaś. :roll: :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lip 19, 2012 10:40 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Obawiałam się że już Cie nie zobaczę na wątku po ostatniej traumie jaką tutaj przeszłaś. :roll: :|

Siedzę sobie cichutko i podczytuję. Do dziś mnie to trochę "gniecie" :( , ale ze wszystkim trzeba sobie jakoś radzić. Teraz muszę sobie poradzić ze śmiercią mojej babci, która wczoraj odeszła... :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw lip 19, 2012 10:41 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Marcysia zasnęła nad ranem.To najczęstsza pora o której zwykle odchodzą koty.Wytrzymałam z nią do godziny 3.15.Mruczała kiedy ją głaskałam i mówiłam do niej.Chore koty mruczą wtedy tak gardłowo.Potem zasnęłam.Leżała tak samo jak ją zostawiłam.Zwinięta na polarowym kocyku.Od dwóch dni odmawiała posiłku na dworzu.To zadecydowało że ją zabrałam.U mnie tez nic nie ruszyła.Poiłam ja strzykawka i próbowałam karmić, ale nie chciała już przyjmować pokarmu.

iza71koty

Post » Czw lip 19, 2012 10:42 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

nelka83 pisze:
iza71koty pisze:Obawiałam się że już Cie nie zobaczę na wątku po ostatniej traumie jaką tutaj przeszłaś. :roll: :|

Siedzę sobie cichutko i podczytuję. Do dziś mnie to trochę "gniecie" :( , ale ze wszystkim trzeba sobie jakoś radzić. Teraz muszę sobie poradzić ze śmiercią mojej babci, która wczoraj odeszła... :(

Ojej..... :( Współczuję.

iza71koty

Post » Czw lip 19, 2012 12:44 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
nelka83 pisze:

Ojej..... :( Współczuję.

Przytulam :cry:
Marcysiu [i]
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Czw lip 19, 2012 15:48 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Dziękuję Wam Dziewczyny.

Nie pochowam Marysi dzisiaj.Trawa tam po kolana i cała mokra.To co się dzieje od rana to jakaś paranoja.Dwie godziny temu mieliśmy gradobicie.Pogoda jest fatalna.Leje non stop, przestaje i znowu leje.Czasem wyjrzy słońce i zaraz znowu znika.Nawet nie zdąży osuszyć kałuż i mokradeł woklło.A teren u nas bagnisty i wilgotny.

To prawie jak na naszym wątku. :roll: Czasem wyjrzy słońce.....

iza71koty

Post » Czw lip 19, 2012 20:35 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Marcysia zasnęła nad ranem.To najczęstsza pora o której zwykle odchodzą koty.Wytrzymałam z nią do godziny 3.15.Mruczała kiedy ją głaskałam i mówiłam do niej.Chore koty mruczą wtedy tak gardłowo.Potem zasnęłam.Leżała tak samo jak ją zostawiłam.Zwinięta na polarowym kocyku.Od dwóch dni odmawiała posiłku na dworzu.To zadecydowało że ją zabrałam.U mnie tez nic nie ruszyła.Poiłam ja strzykawka i próbowałam karmić, ale nie chciała już przyjmować pokarmu.

żegnaj kochana koteńko.. :cry: [*][*]
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw lip 19, 2012 20:41 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nelka83, Iza - współczuję :(

U mie tez była ostra burza, ale bez gradu
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 19, 2012 20:46 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nelka83 ode mnie też oczywiście wyrazy współczucia..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt lip 20, 2012 9:50 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

zapraszamy na bazarek
zbieramy na suchą karmę :catmilk: :catmilk:
Iza ma uszkodzony komputer więc pomogłam jej w wystawieniu bazarku

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=144294
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt lip 20, 2012 10:39 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Dziękuję Aniu. :1luvu:

Zapraszamy Kochani. :D Zbieramy na suche jedzonko.

iza71koty

Post » Pt lip 20, 2012 11:24 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kochani zbliża się koniec miesiąca więc środki na zakup suchej karmy topnieją
jeśli ktoś ma możliwość i ochotę wspomóc jej zakup to proszę,o pw :catmilk:
liczy się każda pomoc :catmilk:
chciałam też dodać,że przez fatalną pogodę od bardzo długiego czasu nie ma ryby co skutkuje ciągłym zakupem korpusów jak ich nie ma to udek, a to wiadomo kosztuje dużo więcej.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob lip 21, 2012 9:46 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

ale tu cichutko, widać że sezon urlopowy w pełni :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob lip 21, 2012 12:17 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Za chwilke zaaktualizuje post na stronie1.Wynika z niego że mamy pod opieka 103 koty.Odeszła nam Marcysia [*] ale dołączyla do stada nowa czarna kotka o której Wam pisałam.

Tak jak przypuszczałam.Jedna z córek mamy Niedżwiadka ma tylko 2 kociaczki.Ta której nie udało mi sie złapac na sterylkę.Tych kotków jednak chwilowo do stada doliczac nie bede.Wiem o nich od Osoby na terenie której posesji przebywaja i sa tam dokarmiane.Podobno sa zdrowe i śliczne.Dzikuski.Chwilowo zbyt małe żeby zabrac kotke na sterylizację.

Martwi mnie jednak fakt bo od nowej szarej kici widuję tylko dwa kociaki. :roll: :| Nie mam mozliwosci aby tam wejsć i sprawdzic dokladnie teren.Musze umówic sie znowu ze znajomym.Jeśli pozostały tylko dwa kociaki ,to moge mieć poważne obawy zę dwa zostały zagryzione przez wilczury. :| Nie wiem, wiec chwilowo stan stada pozostaje bez zmian.

Od dwóch dni nie ma Księżniczki. :| Martwi mnie to bo to kotka z tego samego terenu.Co gorsza nie ma też od 3 dni Nory. :| To znaczy nie widuje jej.Przeniosła sie po walce z nowa kotka na struga stronę ulicy.To bardzo mnie martwi i niepokoi, bo nie ma tam bezpiecznych warunków na przezimowanie a budka niestety nie załatwi sprawy.To teren odwiedzany przez lisy i dzikie zwierzęta. :|

iza71koty

Post » Sob lip 21, 2012 12:21 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nowa czarna kotka która dolaczyła kilka dni temu do stada przeniosła sie w teren zielony.Byc moze nie odpowiadało jej towarzystwo ludzi, być moze Andzia zaingerowała.Tak czy inaczej ostatnio przychodziła mokra po pachy.Głównie poprzez ulewne deszcze.Wczoraj dostała cieplutka styropianowa jedynke.Mamy juz zakwaterowanych i przygotowanych 9 budek do sezonu - jesienno - zimowego.

iza71koty

[poprzednia][następna]