u nas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 21:05 Re: u nas :)

Ja bym też poprosiła jakąś fotkę dla mnie. Szczególnie podobają mi się zwisające modelki
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto lip 17, 2012 11:01 Re: u nas :)

Czas promocji się skończył. :P Ale masz u Nas znajomości - ta panna wstawiła się za Tobą: Obrazek :P
A zatem możesz otrzymać trzy zdjęcia promocyjne i koteczka gratis :P :mrgreen:
kot w zwisie Obrazek
kot w pudełku/gotowy do drogi Obrazek (pod nią wszystkie kocie zabawki :P
jak pies z kotem Obrazek

Strasznie mi się ostatnio gubią kocie historie, nie zapisywane na bieżąco. A dzieje się dużo, oj dużo. Kociaste nie dają się nudzić. :twisted: Mam za to jeszcze sporo fotek. :wink:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto lip 17, 2012 13:25 Re: u nas :)

Widać że u Was dużo się dzieje :D a fotka z psem i kotką świetna :1luvu: :1luvu: Lubię takie :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lip 18, 2012 13:14 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:
Strasznie mi się ostatnio gubią kocie historie, nie zapisywane na bieżąco. A dzieje się dużo, oj dużo. Kociaste nie dają się nudzić. :twisted:

Czyli wniosek jeden - musisz zapisywać je na forum :D
Czytelnicy na pewno będą :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro lip 18, 2012 20:02 Re: u nas :)

To - na początek - taka luźna refleksja, która mnie naszła w związku z wszechobecnym kotem paczczem, który mnie doprowadza do pasji.
Moim skromnym zdaniem, koty sa tak dystyngowane, że na pewno nie mówiłyby "co ja paczę". Moje kochanice już tyle razy przeczytały wszystkie książki z jednego regału, że słownictwo i styl opracowane mają perfekcyjnie. Co prawda szacunku do literatury nie mają, ale też nie dziwne, nie ma tam pozycji o wielkich kotach tego świata, więc wszystko ląduje na podłodze. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro lip 18, 2012 21:45 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:To - na początek - taka luźna refleksja, która mnie naszła w związku z wszechobecnym kotem paczczem, który mnie doprowadza do pasji.
Moim skromnym zdaniem, koty sa tak dystyngowane, że na pewno nie mówiłyby "co ja paczę". Moje kochanice już tyle razy przeczytały wszystkie książki z jednego regału, że słownictwo i styl opracowane mają perfekcyjnie. Co prawda szacunku do literatury nie mają, ale też nie dziwne, nie ma tam pozycji o wielkich kotach tego świata, więc wszystko ląduje na podłodze. :P

Zacytowałam bo bardzo spodobało mi się takie myślenie o kotach :P :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lip 19, 2012 14:58 Re: u nas :)

No, dobrze... Przyznaję się, znam jednego, jedynego kota na świecie, który mógłby mówić "co ja paczę" - to Primka. Ale podobnie jak w innych sytuacjach siostry zaraz naprowadziłyby ją na dobrą drogę. Przy zastosowaniu arguemntów... siły. :mrgreen:

Piszę siostry, bo lubię o moich dziewczynkach myśleć, jak o rodzinie. Nie wyobrażam sobie rozdzielenia ich. Normalnie, przy rozwodzie TŻ musiałby się obejść smakiem... :P One nie są nierozłączne, nie są stale przytulone, ale ewidentnie potrzebują siebie. Co ciekawsze potrzebują też suniek. Zawsze któraś z kote wita powracające ze spaceru psice. Nawołują się, szukają.

Obrazek
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw lip 19, 2012 16:16 Re: u nas :)

saintpaulia pisze: Piszę siostry, bo lubię o moich dziewczynkach myśleć, jak o rodzinie.
(...)
One nie są nierozłączne, nie są stale przytulone, ale ewidentnie potrzebują siebie. Co ciekawsze potrzebują też suniek. Zawsze któraś z kote wita powracające ze spaceru psice. Nawołują się, szukają.

Czyli jak prawdziwe ludzkie rodzeństwo - też nie chodzi przytulone i nie wyjada sobie z dzióbków :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw lip 19, 2012 17:08 Re: u nas :)

Jakie tu futrzane cudowności :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lip 19, 2012 17:16 Re: u nas :)

Dziękuję w imieniu Futraków. :)
Wbrew pozorom ten kot żyje, chociaż prosi się, prosi.... :oops: :evil: :mrgreen: Obrazek
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw lip 19, 2012 17:54 Re: u nas :)

:lol: Prosi nieznośnica? :ryk: Fajnie czytać jak koty i psy wspólnie tak się zachowują wobec siebie :P :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lip 19, 2012 22:32 Re: u nas :)

Przybyłam-z moją gromadką, także tymczasóweczek-siknąć.
Zaczęłam czytać, ale już wiesz,ze na razie będzie mi to szło wolno...zwierzaczki cudne... i tu zdziwienie proszę...szczególnie psiaki :D
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pt lip 20, 2012 7:30 Re: u nas :)

Przyszłam sie porozkladać, bom bezdomna :D .
Pewnie mi trochę zejdzie, zanim wszystko doczytam, ale doczytane będzie :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lip 20, 2012 13:04 Re: u nas :)

Miło mi Was drogie kobietki gościć. Wszystkich tych bzdurek czytać nie musicie. :P Wystarczy, że odezwiecie się całkiem, co bym tu nie zaginęła bez wieści.

Drogie moje - koniecznie zajrzyjcie do tymczasików ilgatto - ja się tam zakochałam i z miłości całkiem uschnę. Ciemna trikolorka skradła moje serce swoimi bystrymi oczętami, minką modelki i rezolutnym charakterem. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Poza tym cudem jest jeszcze jaśniutka tri w typie melancholijnej romantyczki :P oraz slodka i nietypowa czarnuleczka.

Dziś Gaja i Prima mają ciężki dzień.
W Primkę diabeł wstąpił :evil: Lata jak szalona po wszystkich powierzchniach płaskich i nie tylko... No, bo ja taka znowu płaska nie jestem na ten przykład. :twisted: Wyskakuje robiąc kocie "bu" do Zuzy. Ghanę stara się omijać, ma do niej jakiś respekt. Brawurkę zaczepia, na co starsza siostra odpowiada niecierpliwym pacnięciem na odlew. Najwięcej obrywa się Gajce. Łapanie ogona, gryzienie w (za przeproszeniem, ale dosłownie) doopę, odgryzanie łap, duszenie, wieszanie się na szyjce i tym podobne przyjemności. Gaja w pewnej chwili nie wytrzymała, zjerzyła się, zaczęła syczeć, wyglądała na spanikowaną. Ten stan rozbawił jeszcze bardziej naszego rodzinnego geniusza i nastąpił kolejny atak. Zaczęły się kotłować, ale wtedy natychmiast wkoryczła Zuzia i siłą majestatu doprowadziła do zawieszenia broni. Teraz małe ewidentnie czekają, aż Zuzia utnie sobie drzemkę, żeby dokończyć porachunki. Będzie się działo. :roll: :twisted:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt lip 20, 2012 18:41 Re: u nas :)

Witaj saintpaulia i zwierzaki :) Primka z tego co opisujesz ma idealne imię do jej charakterku :lol:
Piszesz o tymczasikach że się zakochałaś...Skoro Ty,to obawiam się że ja się też zakocham i serce będzie w strzępkach :P Kusisz by tam zajrzeć :P Tricolorki są piękne :love:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]