Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MariaD pisze:Pragraf 3 punkt 4 przeczy punktowi 5.
Albo współwłasność albo czasowa opieka nad kotem bez nabycia do niego praw.
Zofia&Sasza pisze:Par. 3 pkt. 2. A co jeśli oddający kota na DT jest debilem, na przykład? Szukając domu nie kieruje się dobrem kota, tylko własnym widzimisię?
Gibutkowa pisze:Zofia&Sasza pisze:Par. 3 pkt. 2. A co jeśli oddający kota na DT jest debilem, na przykład? Szukając domu nie kieruje się dobrem kota, tylko własnym widzimisię?
Przecież jest wyraźnie napisane "zaakceptowany przez Przekazującego" :roll:
co do reszty - to kwestia na dłuższa wypowiedź, a ja muszę spylać z pracy, potem napisze jakie ja mam zdanie
Zofia&Sasza pisze:Gibutkowa pisze:Zofia&Sasza pisze:Par. 3 pkt. 2. A co jeśli oddający kota na DT jest debilem, na przykład? Szukając domu nie kieruje się dobrem kota, tylko własnym widzimisię?
Przecież jest wyraźnie napisane "zaakceptowany przez Przekazującego" :roll:
co do reszty - to kwestia na dłuższa wypowiedź, a ja muszę spylać z pracy, potem napisze jakie ja mam zdanie
Tam nic takiego nie ma. Chodzi mi o zapisy dotyczące przekazywania kota osobom trzecim bez wiedzy i zgody przekazującego. Dodam też, że żeby podpisać umowę tej treści, skutkującą odpowiedzialnością finansową, musiałabym najpierw BARDZO DOKŁADNIE sprawdzić "przekazującego"
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 99 gości