Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 9:53 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

BARDZO PILNE
4 miesięczna bezdomna kotka po wypadku samochodowym pilnie szuka domu, tymczasu, na już.
Kotka została potrącona podobno było jakiś czas temu, z tego co się dowiedziałam. Ma uszkodzoną prawą tylną łapkę, miednicę? łapka jest wykrzywiona. Kotka funkcjonuje normalnie, bawi się, załatwia ale mocno utyka. Jest u mnie ale ona potrzebuje pilnej pomocy, domu, diagnostyki. Mała jest oswojona, bardzo miła, to kociak jeszcze, który wiele wycierpiał.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lip 18, 2012 9:54 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Anna Rylska pisze:BARDZO PILNE
4 miesięczna bezdomna kotka po wypadku samochodowym pilnie szuka domu, tymczasu, na już.
Kotka została potrącona podobno było jakiś czas temu, z tego co się dowiedziałam. Ma uszkodzoną prawą tylną łapkę, miednicę? łapka jest wykrzywiona. Kotka funkcjonuje normalnie, bawi się, załatwia ale mocno utyka. Jest u mnie ale ona potrzebuje pilnej pomocy, domu, diagnostyki. Mała jest oswojona, bardzo miła, to kociak jeszcze, który wiele wycierpiał.

żebra też były połamane, sa wyczuwalne zrosty

Anna Rylska

Post » Śro lip 18, 2012 10:41 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Anna Rylska pisze:Potrzebuje pomocy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

Post » Śro lip 18, 2012 11:47 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Następna bieda :(
kotusia prosi o domek :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 18, 2012 13:24 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

może ktoś pomoże tej kici?
kotka ma też wrzód na łapce, trzeba było go otworzyć i oczyścić, uderzyła się dziś rano i strasznie płakała, wtedy zauważyłam zgrubienie ( trzeba codziennie głęboko płukać dziurę jaka powstała) jest na antybiotyku i p. bólowych

Anna Rylska

Post » Śro lip 18, 2012 14:08 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Biedactwo! :cry: Kolejna bieda :cry: Aniu, jutro zrobię małą wpłatę na kiciunię. Niestety, duża nie będzie. Ale gdyby tak kilka osób wpłaciło chociażby po 10 zł, to już by było na diagnostykę i leczenie... Aniu, a co z tym złamaniem w łapce? Nie było jeszcze robionego rentgena? A ten wrzód to jest na tej samej łapce, co była złamana?
Biedactwo... Ile ona musiała się wycierpieć, zanim te złamania się zrosły... I dalej cierpi!

Hop hop! Kto pomoże malutkiej? :!:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro lip 18, 2012 14:16 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

mavi dziękuję ale ona potrzebuje tymczasu, ja nie mogę leczyć kolejnego kota, karmić, szczepić...
Mała ma liczne złamania, obu łap tylnych łap, żeber, zrosty są brzydkie ale daje radę, choć ją to nadal boli. Na pewno nigdy nie będzie 100% sprawna. Rana głeboka jest na sprawnej łapce, całej, nie połamanej. Tego już się nie zoperuje, za dużo czasu upłynęło

Anna Rylska

Post » Śro lip 18, 2012 14:18 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Anna Rylska

Post » Czw lip 19, 2012 9:49 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Podniosę i przy okazji powiem, że w na opak boni sprzedaje mi plecak, którego szukałam kasę przeznaczając na Aniowe koty..
Do tego mam jeszcze jeden zaległy przelew z bazarku dla Ani, więc coś tam przeleję dziś lub jutro.
Trzymajcie się...
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Sob lip 21, 2012 10:49 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Kochani może ma Ktoś do oddania jakieś fanty na bazarki? Z wdzięcznością przyjmiemy.
To na leczenie połamanej kotki, kociąt i karmę, karmę, karmę :( .... m.in. dla bezdomnych kotów z cmentarza ( nie mam już żadnej karmy dla nich)

Anna Rylska

Post » Sob lip 21, 2012 16:17 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Anna Rylska pisze:Kochani może ma Ktoś do oddania jakieś fanty na bazarki? Z wdzięcznością przyjmiemy.
To na leczenie połamanej kotki, kociąt i karmę, karmę, karmę :( .... m.in. dla bezdomnych kotów z cmentarza ( nie mam już żadnej karmy dla nich)

:?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lip 23, 2012 15:58 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Anna Rylska pisze:kocięta z szopy
dwa największe choruski, najmniejsze, najdrobniejsze, najsłabsze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

Post » Pon lip 23, 2012 17:04 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Jakie piękne trójeczki :1luvu:
Potrzebują pomocy!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lip 23, 2012 18:01 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

o matko, gdybym tylko mogła, wzięłabym wszystkie. Takie cudne
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Pon lip 23, 2012 18:15 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Dużo kociąt. Prosimy o pomoc, k

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

[poprzednia][następna]