Śródborów - Jokot w lesie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 21:42 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Hiphiphura!!!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lip 06, 2012 21:44 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Super :D
A gratulacje to raczej dla Ciebie :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lip 06, 2012 21:45 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 07, 2012 12:32 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Kopiuję z innego wątku:
alareipan pisze:Potrzebuję pomocy. Zadzwonił dziś do mnie fajnie brzmiący facet i poszukuję KOTA Z FIV+, ale FelV- Może kojarzycie, czy ktoś z warszawskich dt szuka Domu dla FIV-owca?

Może Maluszek?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Sob lip 07, 2012 14:24 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Seidhee, dzieki, ja juz napisalam do Alareipan - u mnie Maluszek, Bruno i Karla sa FIV+ a ja bardzo, bardzo chcialabym, zeby ktores wreszcie wyszlo z izolatki.

Moja kochana Bolcia znowu udowodnila, ze jest drapieznikiem. :( Kotka, ktora od lat ma stale dostepne jedzenie, ktora rano zjadla animondy ile tylko chciala - znowu upolowala ptaszka. :( Przyniosla w pysku na taras, chyba dumna z siebie... Przeciez nie moge jej karcic, nie wiem czy moge cokolwiek zrobic. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lip 09, 2012 12:30 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Lilka z Wawra boi się nadaktywnej Bazylki i terrorystki Venty. Z kuchennego parapetu spłynęły już siki i poszła kupa. :roll:
Zabrałam więc do "sypialni nadwrażliwców". W czasie nocnej burzy nawet odważyła się przyjść na poduszkę i wtulać we mnie.

Ech, jakby ich tylu nie było, to łatwiej by wszystkie podopieszczać. :(
Naprawdę nie mam zadatków na zbieraczkę, chętnie pooddaję natychmiast do dobrych domów.
Obrazek

Agneska

Post » Wto lip 10, 2012 10:55 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Dopieszczenie w takiej grupie chyba nie jest wykonalne. U mnie pięć futer, a zawsze któreś się obrazi, bo akurat jemu coś nie podpasuje. Ale na szczęście wszystkie się kochają i sobą na wzajem też zajmują.

Gratuluję adopcji. :ok: :ok: :ok: za kolejne szczęśliwe.

A współczuję jeżyka i ptaszków. Swoją drogą strasznie łowne te Twoje kociaste, albo ptaszki zupełnie nieuważne. Kot mojej ciotki na 14 lat ogrodowania złapał masę gryzoni, ale tylko jednego ptaszka. 8O
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro lip 11, 2012 19:58 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Agneska, odzew z ogłoszeń jakikolwiek był?
Jak znajdę czas to poogłaszam Twoje kociaki, ale nie wiem kiedy ta magiczna chwila nastąpi :( Gdyby któreś z wysłanych mi przez ciebie znalazło dom to daj koniecznie znać.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro lip 11, 2012 23:29 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

_ogonek_ pisze:Agneska, odzew z ogłoszeń jakikolwiek był?
Jak znajdę czas to poogłaszam Twoje kociaki, ale nie wiem kiedy ta magiczna chwila nastąpi :( Gdyby któreś z wysłanych mi przez ciebie znalazło dom to daj koniecznie znać.

na poprzedniej stronie dałam info - Lars i Hipolit są w nowym domu :)
(dom znaleziony "po znajomości", nie z ogłoszenia)

Na ogłoszenia czasem ktoś odpowiada, ale póki co, więcej konkretów nie ma. :?
Obrazek

Agneska

Post » Pt lip 13, 2012 19:48 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Agneska pisze:
_ogonek_ pisze:Agneska, odzew z ogłoszeń jakikolwiek był?

na poprzedniej stronie dałam info - Lars i Hipolit są w nowym domu :)
(dom znaleziony "po znajomości", nie z ogłoszenia)

Na ogłoszenia czasem ktoś odpowiada, ale póki co, więcej konkretów nie ma. :?

Ech, czyli jak wszędzie...
Trzymam za Was kciuki!

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob lip 14, 2012 19:13 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Agneska pisze:Na ogłoszenia czasem ktoś odpowiada, ale póki co, więcej konkretów nie ma. :?

Wakacje :( Ostatnio koleżanka szukała dwóch kociąt, polecałam jej forum, jokota i w ogóle jakąś sensowną adopcję. Wzięła nie wiem skąd, ale sądząc po tempie całej akcji (już następnego dnia miała w domu kociaki) i wieku tych kociąt, to raczej z ogłoszenia "oddam w dobre ręce"...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 18, 2012 8:50 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Ktoś kto zdecydowanie chce kociaka a nie a ochoty "inwestować" w zabezpieczenie okna - i tak zawsze znajdzie kociaka. :? Niestety. :evil:

W nowym domu Lars i Hipolit świetnie sobie radzą. Na ogół są razem, zawsze w tym samym pomieszczeniu, najwyraźniej są dla siebie wsparciem. A Lars po swojemu barankuje Hipka, utrudniając mu zwiedzanie otoczenia i przedarcie się do ludzi. :lol:
I szybko uczą nowych opiekunów nie zostawiania na wierzchu niczego jadalnego. :lol:
Obrazek

Agneska

Post » Śro lip 18, 2012 8:54 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Agneska pisze:.......
W nowym domu Lars i Hipolit świetnie sobie radzą. Na ogół są razem, zawsze w tym samym pomieszczeniu, najwyraźniej są dla siebie wsparciem. A Lars po swojemu barankuje Hipka, utrudniając mu zwiedzanie otoczenia i przedarcie się do ludzi. :lol:
I szybko uczą nowych opiekunów nie zostawiania na wierzchu niczego jadalnego. :lol:

Dzielni chłopcy uczą swoich Dużych porządku :ok: :ryk:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lip 22, 2012 16:37 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Jak sie jest Jokotem w lesie to ma sie calkiem lesne problemy... Wyszlam z kawa do ogrodowcow, rozmawialam sobie spokojnie z Alix - gratulujac nowego DS dla Ryska - i jakis dziwny dzwiek spod kociego domku mnie doszedl. Chwile pozniej zobaczylam malenka wiewioreczke gramolaca sie na zewnatrz. Nad nia ustawila sie MalaBura, bardzo zaintrygowana wyjacym stworkiem. Porzucilam rozmowe z Alix, zlapalam ogrodowe rekawice, transporter i po chwili zgarnelam malenstwo sprzed kociej paszczy.

Dzieki wsparciu merytorycznemu Alix (Shira3, dzieki za Twoj watek o wiewiorkach!) wyszlo, ze ma to jakies 5 tygodni i powinno byc dokarmiane i masowane przez mamusie, nie podejrzewam moich ogrodowych kotek o tak matczyne zapedy. ;) Na odkarmianie zgodzila sie Jopop. :) Rowniez Jopop pomyslala o osrodku w Powsinie. :)
I tak udalo mi sie znalezc chyba najlepsze rozwiazanie: Osrodek Rehabilitacji Zwierzat przy Ogrodzie Botanicznym w Powsinie zgodzil sie przyjac wiewiorke. Na miejscu zobaczylam jeszcze mniejsza wiewiorke, Osrodek ma niezle doswiadczenie w odkarmianiu i ratowaniu rowniez wiewiorek. Najpierw kozie mleko, pozniej orzechy, kolby, zestawy dla gryzoni i przymak... waniliowy serek Danio. :)
A potem zycie w ogrodzie botanicznym. W tej chwili rehabilituje sie jeszcze maly dzik, lisek, 5 wiewiorek i dwie kilkutygodniowe sarenki (widzialam slicznotki! :)).

"Moja" wiewiorka nie ma sladow obrazen, wyglada zdrowo. Zastanawiam sie jak trafila do mnie. Czyzby Bolcia upolowala i nie mogla zdecydowac sie czy to karma, zabawka czy cos do odchowania?

Alix, Jopop - dzieki za wsparcie w moim stanie wiewiorczej paniki!!!
Obrazek

Agneska

Post » Nie lip 22, 2012 16:56 Re: Śródborów czyli Jokot w lesie cz. 2

Całe szczęście, że ocalała. Gratuluję akcji ratowniczej :) Biedne maleństwo, ciekawe faktycznie, jak się znalazła w takich tarapatach.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

[poprzednia][następna]