WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2012 15:03 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

neron pisze:WARSZAWA Targówek

Polecam gabinet Jatagan (ul. Wyspowa 8 ) na granicy Warszawy i Ząbek. Przed zdiagnozowaniem kota wykonują potrzebne badania (w moim przypadku krew, usg, mocz i kał), nie leczą więc "na czuja". Ceny podobne do tych jakie płaciłam w Toruniu, nie są więc naciągaczami.

niestety jestem zmuszona zacytować swój własny post. Pochwały napisałam chyba zbyt szybko. Owszem, kotu zostały wykonane potrzebne badania.... Jednak z powodu niedokładnej wagi, jaka znajduje się w gabinecie oraz zbyt agresywnego działania mającego na celu "przepłukanie" nerek kota (gdzie nie miał niewydolności - 5 dni kroplówek 250ml z furosemidem) mój kot obecnie ma obniżony potas, który wypłukał mu furosemid, prawie nic nie je.
Może i te panie chcą dobrze, ale nie bardzo im to wychodzi...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw cze 21, 2012 11:40 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Warszawa Wola

http://www.vet-kajman.pl/

POLECAM gabinet Kajman, lek. wet. Marta Posim
Chodzimy do niej od pewnego czasu z kotami, a nawet z rybą :D Jestem bardzo zadowolona, a bywam trudnym klientem :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw cze 21, 2012 12:00 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Doktor Marta jest z nami osobiście zaprzyjaźniona :) Leczyła nam Saszynka, kiedy miał zapalenie żoładka i uważam, że porządnie robi diagnostyke, kombinuje i myśli. Polecam!

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Czw cze 21, 2012 12:40 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Dr Marta od dawna jest także lekarzem Trio, w tym bardzo się "pochyliła" nad Bruckiem- kotem specjalnej troski ;)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw cze 21, 2012 12:45 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Ale fajnie :D Przy najbliższej okazji jej powiem, że mamy tyle wspólnych znajomych :mrgreen:

Jana

Post » Pt cze 22, 2012 0:07 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Ona doskonale wie ;) Też jest osobiście zaprzyjaźniona :lol:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto lip 03, 2012 14:01 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

animal-center.pl

dogodny dojazd, z ursynowa, mokotowa, wilanowa i konstancina.

Igor Bissenik konsultuje w piątki.
Bieżnia wodna do rehabilitacji psów.
Nowoczesna, dostępna dla wszystkich klinika.
Gorąco polecam.

wiola85

Od: Śro wrz 14, 2011 14:48

Post » Wto lip 03, 2012 14:16 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Jakoś mi ten ostatni wpis pachnie reklamą :roll:

Falka

Post » Wto lip 03, 2012 18:08 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Falka pisze:Jakoś mi ten ostatni wpis pachnie reklamą :roll:

Ale lecznica jest naprawdę dobra, przyjmuje tam np. polecana Ada Uznańska (Kaczmarska), zajmują się rehabilitacją w bardzo profesjonalny sposób. Sama bym tam chętnie jeździła, ale to straszliwie daleko ode mnie :(

Jana

Post » Wto lip 03, 2012 19:46 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Jak rzeczywiscie dobra, to sie juz nie czepiam. Dobry wet, dobra lecznica jest na wage zlota.

Falka

Post » Wto lip 03, 2012 20:53 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Wpis może specyficzny, inny, ale byłby dziwniejszy gdyby użytkownik miał jeden post, a ma więcej i zarejstrowany od dawna :wink:

Ja znam rehabilitanta z tej kliniki i gdybym kiedykolwiek (a odpukać!) miała oddać któregoś ze swych zwierzaków do rehabilitacji w czyjeś ręce - to właśnie te ręce. :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lip 03, 2012 21:33 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

my chodzimy do Animal Center do dr Uznańskiej. W sumie mamy blisko, tylko przez most przejechać, ale gdyby mi przyszło jechać z drugiego końca Wawy-pojechałabym do niej :) tak więc nawet jeśli to reklama, to... klinika naprawdę dobra :)
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Wto lip 10, 2012 14:05 Re:

mru_kru pisze:WARSZAWA - Białołęka

CENTRUM ZDROWIA MAŁYCH ZWIERZĄT
(lecznica całodobowa)

Ul. Śreniawitów 9, Warszawa - Tarchomin (dojazd od ul. Światowida)

w ofercie:
RTG, EKG, USG, szpital, wizyty domowe, interna, chirurgia, ortopedia, badania laboratoryjne, położnictwo.

bardzo sympatyczny personel, niecały tydzień temu sterylizowaliśmy tam kotkę i kastrowaliśmy kota. dzisiaj już biegają po ścianach na pełnych obrotach, rany pięknie się goją.

kiedyś zostawiłam u nich koteczkę do sterylizacji (bardzo młodą, ale z podejrzeniem ciąży, a dużo za młodą na małe). odebrałam nietkniętą, bo stwierdzili, że jest za mała i nie mają sumienia jej ruszać.
wcześniej inny weterynarz chciał się tego podjąć bez mrugnięcia - w końcu to 150 złotych.

Beata pisze:Polecam z czystym sumieniem tylko dr. Dominike Borkowska i chirurga wlasnie...

Beata pisze:
Dopisuje, bo ostatnio nastapily pewne zmiany na lepsze :D . Przyjmuje juz tylko kilku lekarzy, nie ma tlumow praktykantow, lekarze maja w miare stale dyzury. Nie ma zapisow na wizyty, czeka sie w kolejce, czasem (najczesciej po poludniu) przyjmuje dwoch lekarzy na raz. Jest rowniez spory wybor karmy leczniczej na miejscu, mozna tez zamowic jesli czegos brakuje. Biora udzial w Ogolnopolskim Dniu Sterylizacji, wspomagaja azyl Pod Psim Aniolem.

Ze swojej strony polecam niezmiennie dr Dominike Borkowska (przyjmuje tez chyba w Lecznicy dla Zwierzat na Akermanskiej 3, Stegny), ktora ma swietne podejscie do zwierzat i do ich opiekunow rowniez. Niedawno wrocila ze stypendium ze Stanow, gdzie robila specjalizacje nt kotow. Zawsze bardzo dokladnie oglada zwierzeta nawet, jesli przyszly z konkretnym problemem. Moje kicie sa zawsze osluchane, obmacane, maja mierzona temperature. Szczegolowo tlumaczy, odpowiada na pytania, jesli trzeba lub czegos nie wie - nie boi sie tego przyznac, wysyla na konsultacje do innych lekarzy. W razie przypadkow przewleklych chorob lub jakiegokolwiek zagrozenia, jest dostepna rowniez pod komorka, dzieki czemu moje koty maja zapewniona 24 godzinna opieke u jednego lekarza.

Polecam rowniez chirurga (niestety nie pamietam nazwiska), bardzo dobry fachowiec.

Kid pisze:Potwierdzam zdanie Beaty. Zdecydowanie się poprawiło. Wiadomo, do kogo iść i kiedy kto jest. Zresztą zawsze można zadzwonić i zapytać. Ceny są umiarkowane, na pewno nie zdzierają, można się dogadać co do zapłacenia. My chodzimy do dr Borkowskiej (świetny lekarz, nawet JA jej ufam - a mam histeryczny stosunek do wetów :roll: ) i dr Sierakowskiego :lol: (chirurg), którego ja i moja koteczka uwielbiamy :twisted: . Karmę sprzedają po normalnych cenach, nie ma żadnych "marżowych" niespodzianek. No, i są na nogach 24 h na dobę.

Mysza pisze:Dr Dominikę Borkowską ze Śreniawitów jako specjalistkę od kotów bardzo polecam :) Dokładna, kompetentna i do tego miła.
Dr Sierakowski- dobry chirurg

to może jeszcze telefon do lecznicy podam - 889 05 82

miaa pisze:w takim razie musze sie wybrac do p. Dominiki, bo mieszkam po sasiedzku :lol:
raz bylam w tej lecznicy, (ale nie u tej pani) i troche sie zrazilam :evil: bylam u jakiegos mlodego weta notabene (naprawde bardzo milego), ale 1) gdy poprosilam o rade w zwiazku z sikajaca shiba zaczal zartowac ze po prostu "pewne koty tak maja" i widocznie taki juz jej urok i tyle :evil:
poszlam wiec do innego weta, ktory od razu kazal zbadac siuski i okazalo sie ze to zwykle zapalenie pecherza :evil:
2) poszlam raz z duna i ranka na grzbiecie(najpier bylam w innej lecznicy, ale byla koszmarna kolejka). mimo ze uprzedzilam ze jedziemy za 3 tyg na wystawe pan potraktowal ja jodyna i stwierdzil ze napewno zejdzie 8O wtedy nie wiedzialalm ze jodyna nie schodzi :evil:
na szczescie dzieki radom forumowiczow i wizyty u dwoch kolejnych wetow powolutku i sukcesywnie pozbywalam sie plamy, choc malo widoczne przebarwienie ma do dzis :evil:

Beata pisze:
miaa pisze:w takim razie musze sie wybrac do p. Dominiki, bo mieszkam po sasiedzku :lol:

zdecydowanie 8)
pozostali weci mili, czesc nawet ok, ale polecana jest tylko dr Dominika Borkowska 8)

pon.15-22
sroda 15-22
czw. 8-15
piatek 8-15 i wtedy sobota 8-21 lub
piatek 15-22, w weekend nie

w piatek co tydzien zmiana

Mafia Tarchominska chodzi do niej w kupie :lol: chcesz sie kiedys przylaczyc?

02.03.2008 Beata pisze:tak informacyjnie
w lecznicy na Sreniawitow zostal jedynie polecany chirurg, dr S.

nasza pani doktor juz tam nie przyjmuje i orpocz specjalizacji chirurgicznej (dr S.), ja nie moge nikogo polecic a raczej lecznice odradzac, jesli sie nie wie, jakie badania kot powinien przejsc...

nasza pani doktor, czyli dr Dominika Borkowska, przyjmuje od grudnia tu:
http://www.luxvet.pl/lecznica.php
niedlugo tez ruszy jej wlasna lecznica, prawie naprzeciwko CH Targowek na Glebockiej, wiec niedaleko od Tarchomina :wink:

15.07.2008 Beata pisze:doktor Dominika Borkowska-Bakala od pewnego czasu przyjmuje rowniez w swojej lecznicy:
www.canfelis.pl

niezmiennie polecam :)

gosik96 pisze:Doktor Sierakowski na ul. Śreniawitów - polecam gorąco. Pomaga mojej kici sumiennie i nie zraża się jej pazurami zębami, którymi ona nieustannie go traktuje :)

10.2008 AgnieszkaPieszczyńska pisze:Łukasz Kucharski
Całodobowe centrum weterynaryjne 24h
Śreniawitów 9
Warszawa-tarchomin

Wyciągają pienidze źle wykonują swoje obowiązki.Moja kotka mogła mrzeć po sterylizacji wykonanej przez tego lekarza.Wiecej o tym w temacie Koty "moja kotka mogła umrzec"Jeszcze raz nie polecam!!!!

Ja dosyć długo jestem klijentką tej lecznicy i nigdy nie powiem złego słowa na dr sierakowskiego, dr jankowski jest od niedawna ale to też wspaniały specjalista (od niedawna 4 lata już tam jest) . Mój kotek tygrysek dr sierakowski mówi że to prawdziwy tygrys, przy okazji operacji zrobił mu manikiur i pedikiur bo jak powiedział bał się o swoje życie, wiem że za badanie kici nie chciał zapłaty, jak się okazało że to nic strasznego tylko pańcia panikuje

alcatras

Od: Wto lip 10, 2012 13:53

Post » Wto lip 17, 2012 18:21 Re: WARSZAWA

*anika* pisze:
Jednak po tym co przeczytałam powyżej, jedynym powodem do odwiedzenia tej lecznicy będzie chęć zoperowania tam kota tylko przez tą jedną panią doktor (Karewicz), bo niestety lepszych chirurgów od niej nie znam.

Jeśli chodzi o dobrego chirurga, to mogę polecić prof. Galantego (SGGW i Beneventum). Uratował naszą kotkę, która miała gigantyczną narośl pod językiem, w ostatnim stadium rozpychającą cały pyszczek i wychodzącą poza niego. Z kotką pielgrzymowaliśmy po kilku lekarzach. Nasza doktor pierwszego kontaktu odesłała nas do dr Jodkowskiej jako od specjalistki od zębów, gdy narośl była jeszcze bardzo mała. Doktor Jodkowska zaaplikował jej jakiś steryd, gdy nie podziałało, odesłała do onkologa. Histopatologia nie potwierdziła przypuszczeń, że to jest nowotwór. Dr Jagielski nadal upierał się, że to nowotwór, bo pewnie histopatologia została źle zrobiona. Gdy wróciliśmy do dr Jodkowskiej usłyszeliśmy, że "jeśli to nie jest nowotwór, to ona nie wie, jak to leczyć". Na naszą sugestię, że należy wyciąć tę torbiel - usłyszeliśmy, że takiej operacji nie da się zrobić, bo strefa podjęzykowa jest nieoperowalna i takich rzeczy się nie robi. Narośl cały czas rosła i uniemożliwiała kotu normalne funkcjonowanie - pyszczek cały czas otwarty, kot cały zaśliniony, narośl co chwilę krwawiąca i raniona zębami - kot karmiony papkami podawanymi strzykawką. Dr Jagielski po kilku tygodnich jednak zmienił zdanie i stwierdził, że to może jednak nie nowotwór i trzeba to wyciąć, lekarza nam kazał znaleźć na własną rękę. W końcu trafiliśmy do prof. Galantego, który zdecydował się zaryzykować i podjął się operacji ze znakomitym rezultatem. Język sprawny, narośl się nie odnawia... od operacji minęło 7 miesięcy. Dodam, że druga histopatologia (do badania oddaliśmy całą wyciętą narośl) również nie potwierdziła, że był to nowotwór. Polecam prof. Galantego - chirurg od spraw beznadziejnych.

szariwari

Od: Śro maja 23, 2012 11:51

Post » Wto wrz 18, 2012 16:07 Re: WARSZAWA - inne dzielnice i okolica

Zaraz przeprowadzam się na Bielany gdzie będziemy mieć dwa kocurki i dosłownie naprzeciwko mojego budynku, na tej samej ulicy jest gabinet weterynaryjny "Równi". Ktoś ma jakieś doświadczenie, opinie?

PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA RÓWNI

01-905 WARSZAWA, UL. RENESANSOWA 13A

KIEROWNIK PRZYCHODNI- LEK. WET. IRENEUSZ RÓWNY

http://rowni.eu/

LUQ

Od: Nie wrz 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]