Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 15, 2012 13:53 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:Ja już sama nie wiem :placz:

Miejmy nadzieję, że czas i cierpliwość będą najlepszym rozwiązaniem :wink: Dokocenie nie jest łatwym procem przecież, u niektórych trwa krótko, u niektórych dłużej. Trzymam :ok: , żeby jak najszybciej.

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Nie lip 15, 2012 19:40 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Przepraszam, ale teraz mało bywam na forum.Staram się być na bieżąco, ale nie wychodzi mi to.Nela nigdy nie załatwiła się poza kuwetkę :cry: , musi być bardzo zestresowana.Nie wiem, czy jest sens ciągnąć to dłużej? Nie znam się na rasowych kotach, może jednak tajskie tak mają, że nie tolerują innych kotów? Sama już nie wiem... :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 15, 2012 19:52 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Dostaję mnóstwo dobrych rad - i same sprzeczne. Izolować - nie izolować, głaskać Bartka- karać Bartka itd, itp.
Nela wieczorem przy zamkniętych drzwiach wychodzi spod łóżka, zaczyna się bawić, , chodzi po parapecie i najchętniej by całe mieszkanie zwiedziła. Ale dopóki nie ma w zasięgu Bartka, bo on natychmiast rusza do ataku.
Nie rozumiem stwierdzenia "czy to dalej ciągnąć...", to co, mam wsadzić Nele w transporter i wysłać do Stalowej? Ja już nie wiem, co by wtedy z tego kota zostało.
Bartuś nie odpuszcza,ale chyba jest szansa, ze odpuści...

EwaKa

Od: Pt cze 22, 2012 12:15

Post » Nie lip 15, 2012 20:12 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Tak. :ok: Szansa jest.
Jak Nela dzisiaj? Czy to sikanie się powtarza, czy był to jednorazowy przypadek?
Daj im jeszcze trochę szansy i sama spokojnie do tego podchodź....:)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie lip 15, 2012 20:15 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Raz tylko nasikała, jak oberwała pazurami po oczach, na szczęście na kocyk, bo ja mam wykładziny dywanowe... :roll:
Może to był przypadek.
Tak czy inaczej wypróbuję wszystkich możliwych rzeczy, a Neli nie oddam :evil:

EwaKa

Post » Nie lip 15, 2012 20:35 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Śledzę cały czas wątek Neli, cieszę się i dziękuję EwaKa za Twoją cierpliwość wobec Neli, wiem, że nie jest łatwo. Fajnie, że inny piszą, może jakaś rada zadziała, potrzebny czas (każdy to pisze). Trzymam kciuki :ok: :ok:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Nie lip 15, 2012 20:41 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nela się stara, ale ten mój cholernik tajski ani myśli :evil:

EwaKa

Post » Nie lip 15, 2012 21:05 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Ona wieczorem hasa po pokoju jak nie wiem, chodzi po łóżku, po półkach, parapecie, kładzie się na dywanie, nawet jak stoję obok. Ale dopóki Bartuś jest zamknięty w drugim pokoju :(
Jak tylko otworzę drzwi, to leki ją pacnąć i się tłuką pod łóżkiem :?

EwaKa

Post » Nie lip 15, 2012 21:33 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

To staraj się go jak najwięcej zamykać od niej. Tyle ile możliwe...
Niech ona łapie oddech. Wie już, że drzwi otwarte = Bartuś = trzeba uciekać ;), ale przynajmniej ma te chwile wytchnienia.

Pogadaj z Bartusiem...? Może jakiś smakołyk go przekona, skoro zabawki nie?
Może jakaś nagroda za brak agresji (jeśli uda Ci się taki moment złapać?)...

RudyiSrebrnyKot

Post » Nie lip 15, 2012 23:31 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Chyba forumowa Puchacz jest dobra behawiorystka. Moze warto do niej napisac dac linka do watku i posluchac rady kogos madrzejszego :) izolowac czy nie izolowac o to jest pytanie :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 16, 2012 6:25 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Ja się troszkę znam na terapii behawioralnej u ludzi hehe, wiem, co to nagradzanie za pozytywne zachowania :) Ale Bartuś też już wie, czemu zamykam drzwi i po otwarciu od razu leci przywalić winowajcy :)

Wczoraj wieczorem, po 22 Nela patrzyła za mną, gdzie idę, zaglądała do kuchni, łazienki, nie chciała się chować, trzymała dystans, ale chciała kontaktu. Swobodnie skorzystała z kuwety, pomimo, że łaziłam za rogiem. No oczywiście warunki spełnione były: Andzia spała, zasłonięte okno w pokoju, zapalone światła w innych pomieszczeniach, Bartuś zamknięty razem z moim mężem i tylko ja byłam w zasięgu wzroku, a mnie się już troszkę mniej boi :lol:

Spróbuję na jutro zamówić coś uspokajającego dla tego gada zazdrosnego :)

EwaKa

Post » Pon lip 16, 2012 16:35 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa- tak właśnie trzymaj, każdy postęp,nawet ten mały powinien cieszyć!

I oczywiscie :ok:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pon lip 16, 2012 17:05 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Bartuś dzisiaj zagłaskany na śmierć, właził do Neli pod łóżko, warczała na niego, ale jej nie pacnął ani razu. Jak spał to wyszła do zabawki, którą zna z DT u Doroty - tego tunelu - węża z piłeczką i pykała sobie, obecność dziecka w pokoju jej w ogóle nie przeszkadzała, rozciągnęła się w poprzek na dywanie i korzystała z chwili wolności. Potem już się schowała, bo Bartek chodził, ale już niedługo wieczór, więc mam nadzieję, że znów będzie ciekawa, jak wygląda mieszkanie :lol:
W nocy chodziła po łóżku, dokoła Andzi, ale uważała gdzie łapki stawia hehehehe :ryk:
Jutro bądź pojutrze będę miała KalmAid to zaaplikuję Bartusiowi i może Neli do jedzonka mokrego jak się uda.

EwaKa

Post » Pon lip 16, 2012 17:07 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:Bartuś dzisiaj zagłaskany na śmierć, właził do Neli pod łóżko, warczała na niego, ale jej nie pacnął ani razu. Jak spał to wyszła do zabawki, którą zna z DT u Doroty - tego tunelu - węża z piłeczką i pykała sobie, obecność dziecka w pokoju jej w ogóle nie przeszkadzała, rozciągnęła się w poprzek na dywanie i korzystała z chwili wolności. Potem już się schowała, bo Bartek chodził, ale już niedługo wieczór, więc mam nadzieję, że znów będzie ciekawa, jak wygląda mieszkanie :lol:
W nocy chodziła po łóżku, dokoła Andzi, ale uważała gdzie łapki stawia hehehehe :ryk:
Jutro bądź pojutrze będę miała KalmAid to zaaplikuję Bartusiowi i może Neli do jedzonka mokrego jak się uda.

super :ok: :ok: :ok:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Pon lip 16, 2012 19:52 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

:ok: :ok: :ok:

Oby szło ku lepszemu!

RudyiSrebrnyKot

[poprzednia][następna]