WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 14, 2012 12:06 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

skarbonka pisze:Kochani wznowiłam nasz biżuteryjny bazarek na kolejne 7 dni,
może ktoś ma jeszcze ochotę na zakupy :D
i zarazem na pomoc naszemu stadu :catmilk: :catmilk: :catmilk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=143749

Dziękuję Kochana. :D Przyłączę się do prośby Ani o udział w naszych bazarkach.Wczoraj dotarł worek Josery plus 2 kg gratis.Ostatnie dwa worki zostały zamówione dzięki sprzedaży 2 pierścionków na naszych bazarkach.Nie są to łatwo zdobyte pieniądze .Towar który wystawiamy trzeba najpierw znależć, kupić i zapłacić i jeszcze czekać czy się sprzeda czy nie.Nie małe prywatne srodki trzeba w to zainwestować żeby choć odrobinkę na tym zarobić dla stada.

Mamy masę pracy dlatego mniej pisze.Kończymy dzisiaj malować okna i musimy zająć się podłogą w pokoju, bo czas nas goni i niewiele go zostało.

Aniu Dziękuję raz jeszcze. :D Zapraszam Wszystkich po piękną biżuterie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob lip 14, 2012 12:18 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Mam dobra wiadomość. :D Bardzo dobrą. :D

Wczoraj została wysterylizowana Czarna kicia z terenu moich działek. :D Tak, tak, ta sama Kochani na która polowałam ostatnio przez 2 tygodnie i wszystkie metody zawiodły. :roll: To było już moje kolejne podejście w tym tygodniu.Próbowałam codziennie i traciłam już nadzieję. :| Przemyślałam sprawę zaplanowałam i ....udało się. :D

Jest to dla mnie ogromna ulga.

Miałam od pewnego czasu presję osoby :| która w ubiegłym roku zaczęła dokarmiac kotke a kiedy ta pojawiła sie u niej z kociakami, wyłapała je i wywiozła do Schroniska. :| Ocalał wtedy jeden kotek , którego również chciała zawieżć do schroniska potem i uśpić bo.....miał koci katar. :evil: Wybiłam jej ten pomysł oczywiście z głowy.Kotek został wyleczony.Dzisiaj jest dużym zdrowym kotem. :D

Zagroziła mi teraz ze wywiezie kotkę do Schroniska, bo nie chce u siebie kociaków.
Ten szantaz emocjonalny jak i kolejne próby złapania, które kończyły sie niepowodzeniem jeszcze bardziej działały mi na nerwy. :roll: :| Ale jest juz DOBRZE. :D

Sterylka wysoko aborcyjna.Kotka czuje sie dobrze.Szew piękny.Dziękujemy Lekarzom szczecińskiego Toz :1luvu: :D za kolejny świetnie wykonany zabieg. :D

Przy okazji Mąż kupił u Weta pastę na odrobaczenie Naleweczki i Immunodol dla Mimi.

iza71koty

Post » Sob lip 14, 2012 12:40 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Mam dobra wiadomość. :D Bardzo dobrą. :D

Wczoraj została wysterylizowana Czarna kicia z terenu moich działek. :D Tak, tak, ta sama Kochani na która polowałam ostatnio przez 2 tygodnie i wszystkie metody zawiodły. :roll: To było już moje kolejne podejście w tym tygodniu.Próbowałam codziennie i traciłam już nadzieję. :| Przemyślałam sprawę zaplanowałam i ....udało się. :D

Jest to dla mnie ogromna ulga.

Miałam od pewnego czasu presję osoby :| która w ubiegłym roku zaczęła dokarmiac kotke a kiedy ta pojawiła sie u niej z kociakami, wyłapała je i wywiozła do Schroniska. :| Ocalał wtedy jeden kotek , którego również chciała zawieżć do schroniska potem i uśpić bo.....miał koci katar. :evil: Wybiłam jej ten pomysł oczywiście z głowy.Kotek został wyleczony.Dzisiaj jest dużym zdrowym kotem. :D

Zagroziła mi teraz ze wywiezie kotkę do Schroniska, bo nie chce u siebie kociaków.
Ten szantaz emocjonalny jak i kolejne próby złapania, które kończyły sie niepowodzeniem jeszcze bardziej działały mi na nerwy. :roll: :| Ale jest juz DOBRZE. :D

Sterylka wysoko aborcyjna.Kotka czuje sie dobrze.Szew piękny.Dziękujemy Lekarzom szczecińskiego Toz :1luvu: :D za kolejny świetnie wykonany zabieg. :D

Przy okazji Mąż kupił u Weta pastę na odrobaczenie Naleweczki i Immunodol dla Mimi.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob lip 14, 2012 12:47 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Gratulacje, udane łowy! :ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 14, 2012 12:59 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

taizu pisze:Gratulacje, udane łowy! :ok:

Podłączę się :lol: i za kicię :ok: :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob lip 14, 2012 13:05 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Tak. :D Te polowania na nią tak mnie wkurzały i weszły mi w krew, że wczoraj jak jechałam karmić na moje działki pytam Męża o której podjedzie z klatką pomóc jakby co ....A potem dopiero nagle do mnie dotarło że.... :roll: :oops: przecież już nie trzeba :D .Że już po wszystkim.Czwartek był ostatnim dniem kiedy mogłam ją złapać i zawieżć w piątek rano na zabieg.W soboty nie sterylizują wolnożyjących.Obawiałam się ze przez weekend może urodzić. :|

Kotkę złapałam ręcznie.I tym razem nie wypuściłam już z rąk.Nie wierzyłam że się udało. 8O Normalnie nie wierzyłam. 8O Rano z duszą na ramieniu poszłam do pokoiku sprawdzić czy nie urodziła w nocy, bo przełożyłam ją jak przywiozłam do klatki wystawowej z wyposażeniem.
Ostatnio edytowano Sob lip 14, 2012 13:35 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Sob lip 14, 2012 13:07 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

welina pisze:

Podłączę się :lol: i za kicię :ok: :1luvu:

Dziękuję Kochana. :D

iza71koty

Post » Sob lip 14, 2012 13:36 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

No tak ona nie chce kociaków więc kotke do schronu, a na sterylke to juz jej złapać nie mogła :evil:
co za baba :roll:

Niemniej ciesze się, że się udało :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lip 17, 2012 9:49 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

co tu taka cisza? :?
Iza pewnie masz duuuużo na głowie zresztą jak zawsze, czy wszystko ok?
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto lip 17, 2012 10:05 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

skarbonka pisze:co tu taka cisza? :?
Iza pewnie masz duuuużo na głowie zresztą jak zawsze, czy wszystko ok?

Nie miałam dostępu przez dwa dni.Farba na podłodze schnie bardzo długo.Nie kupiliśmy wykładziny.Taka jak nam potrzebna kosztuje masę kasy.W tym miesiącu było za dużo oplat.Może w przyszłości.Mamy dobre deski w pokoju.Koty nie brudzą .Zadecydowaliśmy że będziemy malować.Krwista czerwień.Wygląda ślicznie.Sprzątam.Rozkładam chodniczki.Mam masę roboty.Zaraz będę przenosić koty, bo musiałam je wyekspediować na ten czas do mniejszego pokoiku.

iza71koty

Post » Wto lip 17, 2012 10:12 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Rozliczenie karmy w miesiącu lipcu.Do tej pory udało nam sie zdobyć.

20 kg Sanabelle Kitten od Taizu
36 kg Josera Sensicat z wpłat Bazarkowych
12 kg Josera Sensicat pomoc z Vivy!
14 kg Whiskas Senior od Megany

Razem 82 kg karmy.

Na koncie mamy na plusie 65 zł.Gdyby jeszcze coś udało się sprzedać na bazarku ,moglibyśmy już powolutku coś zamawiać.Zapraszam Serdecznie na bazarek Ani :D .

iza71koty

Post » Wto lip 17, 2012 10:26 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Umówiłam sie wczoraj ze znajomym.Dałam na piwo za fatygę.Obiecałam dzień wczesniej i miałam pewnosć ze przyjdzie.Niestety czasem tak trzeba załatwiać.Zaniosłam nowym kociakom od szarej kotki cieplutką podwójną styropianową sypialnie.Dałam cieplutkie kocyki do środka.Budka została wstawiona na teren znajomego.Ponieważ nie mogę zabrać tych kociaków a teren gdzie wcześniej jadły jest bardzo ryzykowny ze względu na biegające ,pilnujace terenu luzem wilczury, postanowilam że stworzę im lepsze warunki po drugiej stronie płotu.Tam wczoraj dostały cieplutką budkę i jedzenie.Kiedy przyszłam o zwykłej porze karmienia ,były wypoczęte i zaspane.Mam wrażenie że znalazły i korzystają.Próbuje też przekonać w ten sposób do siebie kotkę,która będę musiała potem wysterylizować.

9 budek mamy zaliczonych i przygotowanych do jesieni.

iza71koty

Post » Wto lip 17, 2012 10:45 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Prawdopodobnie lada moment odejdzie nam kolejna kotka ze stada.Marcysia. :| Kotka ma anemię, chudnie.Kilka lat temu kiedy ją sterylizowałam, była w dość kiepskim stanie zdrowia.Ale była to nowa kotka w stadzie i szybka sterylka aborcyjna.Przez cztery lata po sterylce trzymała się całkiem nieżle, przytyła.Futerko nabrało połysku.Niedawno zaczęła chudnąć gwałtownie.Prawdopodobnie będę musiała ją zabrać na te kilka ostatnich dni.Widzę że kiepsko daje sobie radę.
Marcysia ma Opiekunkę Wirtualną na stronie Vivy!

iza71koty

Post » Wto lip 17, 2012 10:51 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Do stada dołączyła nowa kotka.Czarna.Stan kiepski.Zabiedzona.Zaniedbane futerko, wyrudziałe częściowo.Nie całkiem dzika.Przyszła do nas nie wiadomo skąd w miejsce gdzie karmię Andzię.

iza71koty

Post » Wto lip 17, 2012 21:50 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Juz mi naprawil.i komputer :lol: Mam nadzieje, że dłużej pochodzi.
Dopiero doczytałam wszystko. Kiedy skończa sie te lincze na forum. :twisted:
iza71koty pisze:Prawdopodobnie lada moment odejdzie nam kolejna kotka ze stada.Marcysia. :| Kotka ma anemię, chudnie.Kilka lat temu kiedy ją sterylizowałam, była w dość kiepskim stanie zdrowia.Ale była to nowa kotka w stadzie i szybka sterylka aborcyjna.Przez cztery lata po sterylce trzymała się całkiem nieżle, przytyła.Futerko nabrało połysku.Niedawno zaczęła chudnąć gwałtownie.Prawdopodobnie będę musiała ją zabrać na te kilka ostatnich dni.Widzę że kiepsko daje sobie radę.
Marcysia ma Opiekunkę Wirtualną na stronie Vivy!

Jedne kotki odchodza a drugie
iza71koty pisze:Do stada dołączyła nowa kotka.Czarna.Stan kiepski.Zabiedzona.Zaniedbane futerko, wyrudziałe częściowo.Nie całkiem dzika.Przyszła do nas nie wiadomo skąd w miejsce gdzie karmię Andzię.

Taka kolej rzeczy :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

[poprzednia][następna]