Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 12, 2012 21:17 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Gdzie ten przystojniak jest?

Paczka doszla mam nadzieje?

Ttylko sie martwie czy mu bedzie smakowalo jedzonko maluchowi - o grysik i zabawki sie nie martwie bo moje maja ten grysik i te same zabawki i szaleja po mieszkaniu ale zeby mu jedzonko smakowalo.....

POkaz pysia maluchu???

(jutro bede miec nowe klawisze to bede normalnie pisac, moje umarly smiercia naturalna i dlatego tyle "bykow" wale heheh"

Emigrantka

Od: Wto lip 10, 2012 20:04

Post » Pt lip 13, 2012 10:09 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

ja też chętnie zobaczę Zombisia :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 13, 2012 10:33 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Przepraszam za nieobecność ale mamy mnóstwo pracy - pod naszą opiekę trafiły kolejne 3 psy - dwie suki w ciąży i młoda sunia:( Z tego powodu że pół dnia siedzimy u weterynarza czasem brakuje czasu żeby usiąść do komputera i trochę napisać. Obecnie jestem w pracy, więc mam czas dopóki szef nie przyjdzie ;D
Paczka od emigrantki wczoraj dotarła. Dziękujemy :1luvu: Teraz Łącznie z poprzednią paczką już niczego dla Zombisia mi nie brakuje! (mam żwirku na pół roku, jedzenia na 4 miesiące i zabawek na całe życie) Dziekujemy bardzo za obie paczki! Jesteście kochane! Poza tym wpłynęła kasa z bazarku Mulesi. Jeszcze raz bardzo dziękujemy!
wklejam filmik jak zombiś je (tu akurat je jedzonko z pierwszej paczki ale z drugiej szamał tak samo)
http://www.youtube.com/watch?v=N8Hb5tWgrRk

U Zombisia bardzo dobrze. Chłopak rośnie i wciąż broi. Oczko wygląda ładnie, jest nadzieja że je zachowa. Gorzej z łapką, ostatnio obserwuje że Zombiś coraz częściej się na niej nie opiera. Poza tym kilka razy miał takie odruchy jakby coś go tam mocno uwierało i próbował gryźć łapkę. Nie był to zwykły atak na własną łapkę (co maluchy robią często). To wyglądało tak jakby znienacka coś go tam zaczęło kłuć czy boleć i chciał sobie łapkę odgryźć :( . Wygląda to strasznie. Nie wiem, może on ma faktycznie gdzieś tą kość ostrą i go to drażni. Może mu zrobić RTG łapki?

Poza tym wstawiam dwa filmiki z bojów Zombisia na biurku.
http://www.youtube.com/watch?v=fGORWsGD ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=RXzGTkze ... ure=relmfu

na tym drugim filmiku widać ze Zombiś czasem stara się nie opierać na tej łapce..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Pt lip 13, 2012 10:44 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Myślę, że warto by zrobić rentgena i ewentualnie w razie potrzeby troszke pomóc.
Ale starajcie się zachowac choć coś. A on ma sporo tej łapinki więc szkoda byłoby.
Ja na codzień widzę tę moja biedną Maleńka. Jak czasem próbuje się podarapać, jak sie przewraca:( Ja wiem, ze mam zły przykład, że większość kotów sobie dobrze radzi, ale ja akurat widze co innego.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lip 13, 2012 12:23 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Koniecznie RTG trzba zrobic, daj znac ile za RTG cos pokombinuje.
I co wet poleci po RTG?

Pisalam juz tu mamy takiego specjaliste ktory kotom stopki dorabia - ale to trasznie drogie.

Zombis nie ma stopki, kot bez stopki chodzic nie bedzie a czesci lapki sie chyba nei ambutuje tylko cala..

Czesc to bez sensu bo bedzie sie przewracal chca opierac na tej krotszej czesci.. a jak nei ma w ogole no to nie ma...

Chcialabym miec kase zeby mu stopke zrobic ale to kilka tysiecy.. funtow :(

Emigrantka

Post » Pt lip 13, 2012 15:28 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zombiś odpoczywa po zabawie
Obrazek

Jeżeli doszło by do amputacji łapki to na pewno całości. Szkoda by było ale jak ma go boleć to bez sensu. Zrobimy RTG i się okaże co tam ma w środku. Może to nic poważnego. Poza tym ulubiona towarzyszka zabaw Zombisia wczoraj pojechała do nowego domu. Z Zombisiem został tylko mały kocurek, który niestety ponad zabawę stawia sobie leżenie na kolanach i mruczenie. A jak się bawią to z kocurkiem Zombiś już nie ma tak łatwo jak z kotką ale też daje radę.

Strasznie ciemne te moje filmiki. Zwróćcie uwagę na łapkę..
http://www.youtube.com/watch?v=QIGk7KppZBk

Kotka sobie znalazła zabawkę, a miała się bawić z Zombisiem..
http://www.youtube.com/watch?v=_u-vOtHW ... el&list=UL

Co do tej protezy to widziałam i super sprawa ale faktycznie cholernie droga :(

Lacia

Post » Pt lip 13, 2012 15:55 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Może wystarczyło by wyrównać to co ma a potem dorobic taka protezkę.
Maleńka też nie ma tylniej łapki. Na codzień widze jak chodzi:(
A jeśli udało by się ochronić tę stopkę to napewno mógłby czasem ją wykorzystać.

Kiedyś była na forum koteczka , której wnyki obcięły łapki. Pamiętam, że Iburg załatwiała takie butki.
W sumie koteczka ich nie uzywała, bo nauczyła się na tych kikutkach chodzić.
Spróbuje sobie przypomnieć gdzie to było.

edit
znalazłam wątek Viki
viewtopic.php?f=1&t=39273&p=1564310&hilit=butki#p1564310

na ostatniej stronie sa zdjęcia. Dość podobna długość łapek.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lip 13, 2012 16:28 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lidka pisze:Może wystarczyło by wyrównać to co ma a potem dorobic taka protezkę.
Maleńka też nie ma tylniej łapki. Na codzień widze jak chodzi:(
A jeśli udało by się ochronić tę stopkę to napewno mógłby czasem ją wykorzystać.

Kiedyś była na forum koteczka , której wnyki obcięły łapki. Pamiętam, że Iburg załatwiała takie butki.
W sumie koteczka ich nie uzywała, bo nauczyła się na tych kikutkach chodzić.
Spróbuje sobie przypomnieć gdzie to było.

edit
znalazłam wątek Viki
viewtopic.php?f=1&t=39273&p=1564310&hilit=butki#p1564310

na ostatniej stronie sa zdjęcia. Dość podobna długość łapek.

a znalazłaś może gdzieś fotki tych butków? bo ja tak pobieżnie przejrzałam wątek i nie widziałam. Ale ta kicia super sobie radzi..

Poza tym dwa filmiki Zombisia:
Na tym filmiku widać, że Zombiś troszkę kuleje na tą łapkę:
https://www.youtube.com/watch?v=eVqmeqX2tLU

A tutaj filmik z Kangurem (szkoda że na filmiku nie widać jakie ona ma piękne szmaragdowe oczy), nie ma łapki i tez daje radę.
https://www.youtube.com/watch?v=5n2hFIv ... ure=relmfu

Lacia

Post » Sob lip 14, 2012 9:10 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Chyba juz wklejalam ale wkleje jeszce raz - jest u nas tu (UK) weterynarz ktory roi kotom pretezy - Oscarowi kombajn obcial obie tylne stopki, dorobil mu nowe i Oscar jak nowy.

Ale Oscar mial wlasciciela ktory mial ubezpieczenie i pokrylo czesc operacji.... :(

http://www.youtube.com/watch?v=NqUEraHG ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=_X3qZrU8C_A

Emigrantka

Post » Sob lip 14, 2012 11:38 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lacia daj znac co weterynarz powiedzial? Bylas dzisij z maluchem?

Emigrantka

Post » Sob lip 14, 2012 11:43 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Cudowby Zombiś, cudne maluchy :P
Faktycznie, tę łapkę oszczędza, ale gdyby go bardzo bolało, to chyba nie byłby taki żwawy - tak myślę.
I też czekam na relację z wizyty u weta.

Erin

Post » Sob lip 14, 2012 12:11 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Lacia daj znac co u weterynarza i ... podaj namiary na konto - ale na PW na Dogomani prosze bo tu sie za bardzo ruszac jeszcze nie potrafie :oops:

Jakis grosz postaram sie podeslac maluchowi na weterynarza, napewno na RTG zaplace , moze trochke wiecej mi sie uda

Emigrantka

Post » Sob lip 14, 2012 12:41 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Emigrantka, niesamowity jest ten wet 8O :ok:

Erin

Post » Sob lip 14, 2012 15:12 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Jest niesamowity....

Jak u niego bylam z moja psica (miala wymiane biodra, dzieki Bogu mam psice i 4 a czasem 6 kotow - wszystkie ubezpieczone) to w poczekalni byla babka z..... Omanu :!: 8O :!: - przyleciala samolotem ze swoim psem ktory mial problemy po wypadku, rano wyladowali w poludnie byli u Noela. Ciekawa bylam co to za pies pewna bylam ze jakis champion rasowy a ona z samochodu (spcjalny transport) wyciaga takiego typowego kundelka bide taka.....

Szczeka mi opadla.. ocywiscie kasiata musiala byc bo Noel jest bardzo dobry ale tez i bardzo drogi - mojej psicy biodro kosztowalo 5700 funtow, no ale ubezpieczenie zaplacilo....

A ten Oskar i jego lapki skojarzyly mi sie wlasnie z Zombisiem naszym tutaj :(

Emigrantka

Post » Sob lip 14, 2012 15:46 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Ma nadzieje ze wszystko dobeze u weta?

Zombis, jak sie masz przystojniaku?

Emigrantka

[poprzednia][następna]