Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 13, 2012 18:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

prosiemy
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt lip 13, 2012 20:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Kotkins nie robi absolutnie nic:)
Dwa gabinety, po drodze obiad dla rodziny, zakupy...Kotkins jest z natury leniwy, więc o Amciuszku napisze jutro.

Rozmawiałam z Czesiową/Czakową Panią .Co za ulga,że jest szczęśliwy.I Pani też:)
Może w następny piątek ich odwiedzę.

A teraz idę ODPOCZĄĆ. :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lip 13, 2012 20:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Czesiu miał wyjątkowe szczęście :1luvu:
a - że Ania go wyciągnęła
b - że kotkins tymczasowała
c- że znalazł się taki super DS
o ! :kotek:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lip 13, 2012 23:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

już jest jutro :twisted:

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Sob lip 14, 2012 8:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

9.30, a jeszcze nie ma nic. a gdzie jeszcze wieści o Fio, też pewnie jutro? :roll:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob lip 14, 2012 10:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

O Fio mogę tylko powiedzieć ,że śpimy sobie.Ona na mojej głowie, kłaki w moich ustach, ogon w oczach a pazurki wbite w moja dłoń (takie pulsacyjne wbijanie tzw. miłosne).Ocierka paszczowa co 15 minut- trzeba oznakować Dużą,żeby się jakiś inny kot nie zaczaił i mjensodawcy nie zawłaszczył.
Po wyjściu Małża w łóżku dołącza do nas Melonik- ciepłe jamnicze ciałko tuli się wzdłuż mojej nogi, koniecznie na wznak i koniecznie przykryte koldrą.No...wiadomo: łóżko jest naturalnym środowiskiem jamnika i persa,a Kotkins ma szczęscie posiadać jednych i drugich!
Małż na Melonika w łóżku nie pozwala,ale z racji swoich sportowych pasji opuszcza łóżko wcześniej niż ja,więc piesio ma szansę na pospanie jak człowiek.
A'propos spania z psami: ja spałam w przeszłości wielokrotnie z parką - jamnik + owczarek niemiecki.Owczar się pchał się pod scianę, w którą zapierał się czterema łapami i się rozpychał wypychając mnie z łóżka.I śmierdział - był duuuuży.Spanie w łóżku uważał za przywilej psu należny,więc pchal się przy każdej okazji.A ponieważ był psem schroniskowym , cudem wyciągnietym z nosówki- było mu wolno.
Jamnik jak to jamnik uwielbiał spanie w łóżku,poza tym (jak to jamnik!) był o wilczysko zazdrosny,więc...

Się kocha, się śpi.Żeby byli szczęśliwi.Psia szczęśliwość jest dla mnie ważna.
Kocia też.Bardzo.

Mówiłam,że Amka posiadła nową umiejętność????

CDN...

kotkins

Post » Sob lip 14, 2012 11:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

CD..

...Którą popisała się już w pierwszych sekundach po naszym powrocie.
Kocia na nasz widok rozpedzial się i z całym impetem wskoczyła na parapet uderzajac łepetyną w siatkę.Moskitiera przyczepiona na rzepy lekko się zachwiała i w kilku miejscach puściła.Amelka siedziała przez kilka sekund oszołomiona (w końcu w łapku mieści się tzw rozumek ) a potem wsadziła pazurek za odczepiony rzep i pociągnęła.
Następnie spojrzała na mnie radośnie- siem tobje podobywa co umjem?
Rzep puścił na długości 5 centymetrów i moja młodsza córeczka wsadziła w dziurę swoja maleńką główkę.I pchnęła.Ze dwa razy pisneła (ciasno było) ale w końcu udało się przepchnąć łapek.Z resztą amelkowego ciałka poszło już łatwo.
Koteczka byla prawie na parapecie.
W domu został tylko ogonek.

Złapałam ów ogonek i wciągnęłm oburzoną kociczkę z powrotem.
Ja siem naumjałam takjego fajmnego wychodzenja, a ty mje fcjongasz?!?!
Na parapecie leżała oczywiście cały czas Fionka , która otworzyła jedno oko i popatrzyła z dezaprobata na Małą i na mnie.
Siem czyma w domu bjałom wariatkem to siem ma takiego kłopota!

W duchu przyznałam Fio rację: Amka ma wyjątkowy talent do załapywania umiejetności życiowo niepotrzebnych,za to niezbednych do rozrabiania. Ona ma chuligaństwo we krwi!
Kochamy tę małą rozrabiakę bardzo, ale czasem trochę nas jej temperament przerasta.Wiem,wiem,że Wasze normalne (nie plaskate) koty są równie temperamentne jak Amka.Ale ja jestem naumjana życia z plaskaczami.
Amka nie powinna być persem ,a już bialym- w ogóle.
Ma naturę prawdziwego dachowca.

Nowa umiejętność została przyswojona doskonale: przez następne dni wychodziła przez siatkę przy każdej okazji.
Co było robić- przestaliśmy otwierać okna.Są uchylne, zabezpieczone ogranicznikami.

Będziemy siatkować na ramkach.Musimy znaleźć kogoś , kto nam zbuduje takie osiatkowanie.Może pomoże nasz pan złota rączka ?

Dooobra to już wiecie co u Amci:)

Idę poracować na perską urodą.Nie, nie moją... :mrgreen:

kotkins

Post » Sob lip 14, 2012 11:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Mądra koteczka, w końcu o ile pamiętam za siateczką czeka na nią wielki zielony ogród. Świat cały.....

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob lip 14, 2012 12:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Amka wyczesana a ja pogryziona (trzy kły mamy w końcu!)

Jesli Malej się uda wyjść na parapet i zeskoczyć do ogrodu (jakieś 2,5 metra) (na trawę) , to już jej więcej nie zobaczymy.Ona żyła na zewnątrz.Tam są latacze, tam jest szeroki swiat...

Właśnie weszła na kwetę i zaczepia Fio załatwiajaca powazne sprawy w tejże...Nieuleczalne łobuzerstwo!

kotkins

Post » Sob lip 14, 2012 12:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Takie siatki można kupić w sklepach z oknami, z roletami. Są robione na wymiar, estetyczne. I mocowane na takie specjalne metalowe zapadki. Wiem, bo jak sklep zamówi źle to mój TZ poprawia wymiary ramek :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob lip 14, 2012 16:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Dzieki Tosiula...tylko my mamy okna zakładane 15 lat temu, plastiki.Do takich też się da???

kotkins

Post » Sob lip 14, 2012 20:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Czytam z przyjemnością, i marzę, żeby tak mój plaskaty Gapcio choć raz coś w życiu zbroił :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie lip 15, 2012 10:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

AnnAArczyK pisze:Czytam z przyjemnością, i marzę, żeby tak mój plaskaty Gapcio choć raz coś w życiu zbroił :mrgreen:

Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała! :ryk:
Aniada

Post » Nie lip 15, 2012 11:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Aniada pisze:
AnnAArczyK pisze:Czytam z przyjemnością, i marzę, żeby tak mój plaskaty Gapcio choć raz coś w życiu zbroił :mrgreen:

Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała! :ryk:

Jeżeli coś się udaje mojemu persiowatemu to...regularne rozrzucanie żarełka po całej kuchni...ale to żadne brojenie :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie lip 15, 2012 13:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Amelce się ciągle przydarzają "przydarzenja"
Dzisiaj w nocy coś się jej śniło i się strasznie rzucała.do tego stopnia, że obudzilam się z półprzytomna kocią STOJĄCĄ na mojej twarz.Dwie łapki na czole,dwie na policzkach.Kot (podejrzewam) wygięty w pałąk.
Na szczęscie nie użyła pazurków, zresztą obciętych wczoraj.

Gdyby wszystkie koty były jak Fio, która spędza życie sennie i spokojnie, nie byłoby o czym pisać.

No, może o tym,że niedługo zwariuję przy karmieniu stada: Fiona je TYLKO wołowinkę, Amelka TYLKO polędwiczki z kurczaka.Felix nie je nic.Jamnik je wszystko.
,,,,,,,
;'\][(Amelka przyszła do mnie na pieszczoty i SAMA napisała małą łapką , tylną zresztą umieszczoną na klawiaturze! :D )

Wracajac do jedzenia: uszykowanie porcji z dwóch rodzjów mięs, opędzanie się od jamnika i wsuwanie w gardziel Felka mięska pokrojonego na tatar...ekstremalne.Męczące.
Wszystkim (poza Melem) musze podawać "dopyszcznie", a w felixa -pchać palcem.
Przypomina to faszerowanie kota.
Nie żeby nie chciał, ale z zasady...to on NIE JE.

Masakra, masakra....

kotkins

[poprzednia][następna]