Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 12, 2012 19:50 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Wielbłądzio pisze:A wymienisz się na innego krowa, też z żagielkiem, takiego właściwie dalmatyno-krowa :wink: , rocznego, słodkiego i niedobrego jak jasna cholera :twisted: ? Bo inaczej któregoś pięknego dnia zaniosę go do uśpienia. Rodzony młodszy braciszek Liliana, jego ojcem też jest sam diabeł :twisted:

Mogłabym co najwyżej wymienić go na coś adopcyjnego :twisted:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lip 12, 2012 19:55 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Nie mam. Braciszki cielony siedzieli u mnie rok, Placuś też już chyba dobija do roku :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 13, 2012 9:58 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Mogę wymienić krowę z żagielkiem na adopcyjne rude. Chcesz?
(a to, że rude ma złamaną łapkę i że budzi cholera w nocy, to taki szczególik :mrgreen: )
viewtopic.php?p=9016254#p9016254
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 13, 2012 12:14 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

joshua_ada pisze:Mogę wymienić krowę z żagielkiem na adopcyjne rude. Chcesz?
(a to, że rude ma złamaną łapkę i że budzi cholera w nocy, to taki szczególik :mrgreen: )

Poczytam się zastanowię ;) Tylko uprzedzam, że Krowiak jest nieadopcyjny :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lip 13, 2012 12:52 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

genowefa pisze:
joshua_ada pisze:Mogę wymienić krowę z żagielkiem na adopcyjne rude. Chcesz?

Poczytam się zastanowię ;) Tylko uprzedzam, że Krowiak jest nieadopcyjny :twisted:

i pewnie dlatego joshua Ci to proponuje
jej miłośc do krów jest powszechnie znana :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lip 13, 2012 14:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

A mojego Placka nie chciała :( :( :(

Pikanterii dodaje fakt, że Placuś został pozyskany w wyniku barwnej akcji ratowniczej, której uczestniczką była też (oprócz Zofii) rodzona Mama Ady :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lip 13, 2012 16:11 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Wielbłądzio pisze:A mojego Placka nie chciała :( :( :(

Pikanterii dodaje fakt, że Placuś został pozyskany w wyniku barwnej akcji ratowniczej, której uczestniczką była też (oprócz Zofii) rodzona Mama Ady :twisted:

A proponowałaś, że w zamian weźmiesz rudego?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lip 13, 2012 19:09 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

A czemuż Krowiak nieadopcyjny? :mrgreen: (o tak, tylko pytam, z czystej ciekawości :mrgreen: )

Wielbłądzio wie, że krów mi dawać nie należy. Bo zbuduję farmę i doić będę. (a żeby tak się dało coś udoić, a nie tylko dokładać do tego krowiego interesu :roll: w tej kwestii Wielbłądzio słaby PR Placusiowi robiła mówiąc ile on to "przejada" pierogów, naleśników, bułek i ciat :P )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob lip 14, 2012 8:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

joshua_ada pisze:A czemuż Krowiak nieadopcyjny? :mrgreen: (o tak, tylko pytam, z czystej ciekawości :mrgreen: )

Pewnie dlatego, że czeka właśnie na taką szaloną krowolubną kociarę jak Ty :mrgreen:

joshua_ada pisze:Wielbłądzio wie, że krów mi dawać nie należy. Bo zbuduję farmę i doić będę. (a żeby tak się dało coś udoić, a nie tylko dokładać do tego krowiego interesu :roll: w tej kwestii Wielbłądzio słaby PR Placusiowi robiła mówiąc ile on to "przejada" pierogów, naleśników, bułek i ciat :P )

Hmm. W poprzednią upalną sobotę zdarzyło mu się :twisted: wywlec z siatki oraz rozpatroszyć z dosyć pancernego opakowania biedronkową pizzę pt. "4 Sery" :twisted: Zapewne wyobrażacie sobie, w jakim stanie skupienia znajdował się ser w temperaturze ok. 40 stopni, a w połączeniu z sosem pomidorowym stworzył tłustą, wyjątkowo trudną do zmywania z podłóg oraz spierania z drapaka, okrutnie śmierdzącą w tym upale maź :roll: :twisted:
Ostatnio zagustował też w dojrzałych nektarynkach lub od biedy brzoskwiniach.

No i jak ja mam takiego kotka zachwalać ewentualnym potencjalnym Ludziom???

PS. Przypomniało mi się. Dziś rano, kiedy pakowałam się do roboty, ukradł mi spod ręki pomidora i zaczął turlać go jak piłeczkę. Na szczęście zdążył go tylko lekko nadgryźć i nie poleciał sok...

Wielbłądzio

Post » Wto lip 24, 2012 21:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Chrupiszon będzie miała usuwane zęby.

Ostatnio była jakaś smętna. Postanowiłam więc przegłodzić ją i zabrać do lekarza. Trochę się obawiałam, że to mogą być nerki, ale na szczęście nic takiego w morfologii nie wyszło.
Wyniki krwi wskazują na plazmocytarne zapalenie jamy ustnej lub zarobaczenie. Zarobaczenie raczej nie wchodzi w grę, bo jakieś trzy tygodnie temu je odrobaczałam. Natomiast zęby są w fatalnym stanie. Dam jeszcze dla spokoju sumienia kupy do analizy, ale decyzja o usunięciu zębów jest już w zasadzie podjęta i termin (31.07) umówiony.

Chrupiszon jest wieku bliżej nieokreślonym, prawdopodobnie około 8 lat. Nie wiem jak ona przeżyje ten zabieg, ponieważ nienawidzi być zamknięta w kontenerku i strasznie się denerwuje. Tymczasem musiałbym ją zawieść około 8 i odebrać po pracy. Gdyby zabieg był rano, to jeszcze byłoby ok, bo po zabiegu wiadomo - kot oszołomiony. Tymczasem wstępnie wiem, że zabieg ma być około 12.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lip 25, 2012 10:17 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

To ona też jeszcze u Was siedzi :roll: ?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

Post » Śro lip 25, 2012 13:57 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

O kurcze. :(
Może jakaś opcja z kimś Wam bliskim kto ją zawiezie przed samym zabiegiem?...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 25, 2012 21:47 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Wielbłądzio pisze:To ona też jeszcze u Was siedzi :roll: ?

A gdzie ma siedzieć? 8 letnia czarna kotka, która przychodzi do głaskania tylko jak chrupki mają być sypane :roll:

Będę jeszcze rozmawiać o tym, czy zabieg nie mógłby by być rano. Dr. Karewicz jest na urlopie, zostałam umówiona na pierwszą wolną godzinę. Może uda się ustalić inną godzinę.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lip 31, 2012 20:32 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

Chrupiszon już po usunięciu części uzębienia, głównie z tylnej części szczęki. Panie techniczki z wielkim poświęceniem usiłowały mi zaprezentować miejsce po usuniętych zębach :lol: Średnio im się udało. Pewnie sama obejrzę lepiej jutro szczękę Chrupiszona podając jej tolfedynę w tabletkach :twisted:
Przepis na podanie Chrupiszonowi tabletki:
Składniki:
Dwie osoby, jedna tabletka.
Sposób przyrządzenia:
Jedna osoba łapie Chrupiszona za kark podstępem, najlepiej nasypać do miski jej ulubione danie: chrupki.
Chrupiszon złapany za kark syczy jak wąż z otwartą paszczęką.
Wtedy druga osoba wrzuca tabletkę.
Na szczęście dalej Chrupiszon nie urządza już żadnych cyrków i grzecznie przełyka tabletkę.
Oby!

A to bohaterka dnia dzisiejszego. Czemu jeszcze u mnie siedzi? chyba widać to w jej oczach ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lip 31, 2012 20:37 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

genowefa pisze:A to bohaterka dnia dzisiejszego. Czemu jeszcze u mnie siedzi? chyba widać to w jej oczach ;)
Obrazek

Oczerniasz kota ;)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]