Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 12, 2012 21:31 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Ma zrobione na tablicy oraz na facebooku moim i w grupie adopcjyjnej. Jeżeli ktoś jeszcze może gdzieś udostępnić jego ogłoszenie to bardzo proszę, papierowe porozwieszane w lecznicach okolicznych i sklepach zoologicznych.
Pytam, szukam dzwonię czy ktoś by go nie wziął, już nawet proponowałam rodzicom żeby go wzięli na jakiś czas chociaż, ale niestety się zapierają troszkę.
Okres wakacyjny nie służy adopcją, poza tym widzę co 5 min kolejne ogłoszeni kolejnego małego kotka.... :(

http://tablica.pl/oferta/piekny-malutki ... 1i0sh.html

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pt lip 13, 2012 8:09 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Myślę, że te kilka ogłoszeń to za mało. Myślałam, że ma więcej. Moja tymczaska ma przy 50 małe zainteresowanie ... więc myślę, że musi mieć więcej ogłoszeń zrobionych.

A wczoraj na dworcu nowy pełnojajeczny kocur.
Jeden z krówek wczoraj przy mnie dobijał upolowanego gołębia. Chciałam go przegonić ale uciekał razem z nim :roll:
Jak zrobiłam już obchód i wracała to z gołębia została połowa.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt lip 13, 2012 8:26 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Dziewczyny!
zaginęła Lola (tymczas u mojej cioci)!!! wczoraj rano sprzątaczki najprawdopodobniej otworzyły okno w piwnicy i dziewczę skorzystało z okazji. Jeżeli wśród Was jest ktoś z Grunwaldu (konkretnie ul. Strzecha, okolice Promienistej, Słonecznej) PROSZĘ MIEJCIE OCZY SZEROKO OTWARTE

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Marta ma lepsze zdjęcie, może potem wklei i coś dopisze. Papierowych ogłoszeń już trochę wisi - dzisiaj będzie ich jeszcze więcej. Powiadomcie w miarę możliwości znajomych - może będą tamtędy przechodzić!
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pt lip 13, 2012 9:22 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Z tamtej okolicy znamy karmicielkę. Kasia ma do niej numer. Ona się opiekuje kotami przy Piotrze i Pawle a to jest obok. I zna tamtejsze inne karmicielki.
Obrazek

itaka

Post » Pt lip 13, 2012 9:54 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

ok, dzięki
Obrazek

merka

Post » Pt lip 13, 2012 10:16 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Może trzeba jej poszukać po drugiej stronie, w parku, koło fortu? W zimie tam stała budka, teraz nie wiem czy jeszcze jest, ale na pewno są tam karmicielki i dokarmiają stadko kotów.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt lip 13, 2012 10:19 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

KMagda pisze:Może trzeba jej poszukać po drugiej stronie, w parku, koło fortu? W zimie tam stała budka, teraz nie wiem czy jeszcze jest, ale na pewno są tam karmicielki i dokarmiają stadko kotów.

nie bardzo wiem, gdzie jest ten park... Mówisz o tym obserwatorium?
Obrazek

merka

Post » Pt lip 13, 2012 11:26 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Dworcowy jajeczny:

Obrazek
Obrazek

itaka

Post » Pt lip 13, 2012 12:08 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

merka pisze:
KMagda pisze:Może trzeba jej poszukać po drugiej stronie, w parku, koło fortu? W zimie tam stała budka, teraz nie wiem czy jeszcze jest, ale na pewno są tam karmicielki i dokarmiają stadko kotów.

nie bardzo wiem, gdzie jest ten park... Mówisz o tym obserwatorium?

Mówię o tym naprzeciwko Piotra i Pawła, obok kościoła, on się rozłazi na wszystkie strony i mnóstwo kotów z okolicy tam przychodzi. Warto tam pochodzić.

KMagda

Post » Pt lip 13, 2012 12:09 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

to jest raczej bardzo daleko od miejsca zaginięcia. Dzisiaj podobno była widziana 2 przecznice od domu.
Obrazek

merka

Post » Pt lip 13, 2012 12:13 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

No to może da się szybko złapać, trzymam kciuki :ok: :ok:

KMagda

Post » Pt lip 13, 2012 18:14 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

itaka pisze:Dworcowy jajeczny:

Obrazek

A to nie nowy kot :) To bialo bury opisywany w raportach z karmienia. Czy ma jajca nie wiem bo jest plochliwy i pod ogon nie ma jak zajzec

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt lip 13, 2012 19:48 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

itaka pisze:Myślę, że te kilka ogłoszeń to za mało. Myślałam, że ma więcej. Moja tymczaska ma przy 50 małe zainteresowanie ... więc myślę, że musi mieć więcej ogłoszeń zrobionych.

A wczoraj na dworcu nowy pełnojajeczny kocur.
Jeden z krówek wczoraj przy mnie dobijał upolowanego gołębia. Chciałam go przegonić ale uciekał razem z nim :roll:
Jak zrobiłam już obchód i wracała to z gołębia została połowa.

to podpowiedz mi proszę gdzie mam jeszcze umieścić ogłoszenie o nim.

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pt lip 13, 2012 23:45 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Ma WIELKIE pompony, podeszłam na metr i go tak delikatnie przestraszyłam, żeby mi pokazał co tam chowa. A chowa SPORO :twisted:
Obrazek

itaka

Post » Nie lip 15, 2012 15:45 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Od czwartku szukamy Loli, ale bez rezultatu... :(
merka miała kilka telefonów, wczoraj już byłyśmy prawie pewne, ze widzimy Lolę, ale okazało się, że to inna kotka bardzo do Niej podobna.
Szukałyśmy w ciągu dnia, wczesnym rankiem (po 5-tej), wieczorem.
Jeszcze tylko w nocy nie próbowałyśmy, bo same trochę się boimy.
Czy ktoś byłby chętny, żeby nam potowarzyszyć w szukaniu tak od 23 do 2-giej w nocy - dzisiaj albo jutro?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]