Dwa PERSY- no cudowne po prostu- już w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 12:20 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber pisze:Głośno i przy świadkach oświadczam, że Rudy Gremlin mi się podoba. :1luvu:
[...]
A to co mi się najbardziej podoba - to jego mina - trudno powiedzieć, czy bardziej wygląda na wiecznie skrzywdzonego, czy wiecznie wkurzonego. Jak dla mnie wygląda jak gremlin. :mrgreen:
No i jeszcze jedno, ten kot ma rzeczywiście fajny charakter, bo rzeczywiście jest dziwak - zdecydowanie potrzebuje z lekka ekscentrycznego kociego konesera. Kogoś, kto nie będzie oczekiwał, że kot będzie "milusią maskotką." Kogoś, kto gremlinowy charakter doceni i będzie dumny mając takiego kota. Kogoś, kto będzie opowiadał o jego dziwactwach znajomym przy piwie...

Gremlinek ujął mnie swoja minką od pierwszego zdjęcia. :D I gdybym przypadkiem rozważała przyjęcie do domu następnego kota, w dodatku persa, to zdecydowanie byłby na pierwszym miejscu. :wink:
No ale ja mam szczęście do kotów o (delikatnie mówiąc :wink: ) nietuzinkowym charakterze. Widocznie ciągnie swój do swojego. :twisted:

Samych dobrych dni życzę. :D :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto lip 10, 2012 13:18 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

To super! Znaczy chłopaki się poczuli zadomowieni :wink: .

Mój rudy potfurr ma całą kolekcję zabawek, ale zawsze mega hitem jest po prostu papierek lub kuleczka z folii alu, może być na sznurku. Sznurek obowiązkowo zaś przyczepiony do któregoś dużego :lol: .
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Wto lip 10, 2012 14:09 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Nie odzywamy się, ale wiemy że chłopaki super zaopiekowani a my w piętkę gonimy.
Gremlinek ma buziuńkę jak ukwiał, zawsze to mówiłam.
Git chłopaki.
Trzymta się :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lip 11, 2012 11:59 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Gnidy się robią wybredne... Przy jedzeniu grymaszą...

To znaczy suche ciągle jest cacy, pod warunkiem, że chrupki duże.
Mięso ciągle jest be i nie dla kotów ... znaczy Figo zje z wielką łaską pierś surową z ptaka, ale Rudy zachowuje się, jakbym go co najmniej otruć chciała...

Wybrzydzamy przy mokrym. Znaczy nic nam nie smakuje poza saszetkami Gourmeta i Shebą w sosie. Na wszystko co zdrowsze kręcimy noskiem, galaretki nie tykamy, na paszteciki patrzymy zniesmaczeni. Na szczęście jesteśmy z lekka głupie koty i jak nam dadzą zdrowsze jedzonko zmiksowane na paćkę z wodą, to pochłaniamy, choć bez przekonania... Trudno, mieszkamy u wariatki, co to sama je cokolwiek, byle dużo i dobre, a na punkcie zdrowego żywienia swoich kotów ma delikatnie mówiąc fioła. :twisted: Więc musimy jeść co daje, bo nam się okres ochronny skończył. :twisted:

Ale w sumie nie o tym być miało. Miało być o piciu wody. Wygląda to tak:
Rudy podchodzi do miski z wodą i zaczyna zakopywać. Ale nie są to jakieś pojedyncze kop, kop... Rudy ustawia się przed miską i bardzo energicznie, łapkozmiennie kopie. I jak już sobie ukopie niewidzialny kopiec Kościuszki, to zaczyna pić. Dziwne, nie? :?

Figo pije normalnie, no ale Figo to kot... :kotek:

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Śro lip 11, 2012 14:09 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber pisze:Ale w sumie nie o tym być miało. Miało być o piciu wody. Wygląda to tak:
Rudy podchodzi do miski z wodą i zaczyna zakopywać. Ale nie są to jakieś pojedyncze kop, kop... Rudy ustawia się przed miską i bardzo energicznie, łapkozmiennie kopie. I jak już sobie ukopie niewidzialny kopiec Kościuszki, to zaczyna pić. Dziwne,

Mój ma to samo! Się cały czas zastanawiam osohozi?!
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Post » Śro lip 11, 2012 14:20 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

To koty mające przodków w Sudanie, studnie kopią normalnie :D bo bez studni susza na pustyni
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lip 12, 2012 15:08 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Goyka pisze:To koty mające przodków w Sudanie, studnie kopią normalnie :D bo bez studni susza na pustyni

Czyli stąd ta miłość do kopania (10 minut potrafi kopać w kuwecie :? ) i do wody?...
Kiedy pada deszcz, a okno jest otwarte, to Rudy siada na parapecie i wyciąga łapki przez siatkę, na ten deszcz... :roll:

On w ogóle ma kilka takich śmiesznostek... Czasem dostaje głupawki... Czasem ma jakieś dziwne odjazdy...

Bardzo mi się podoba jego sposób "przeciągania się". Przeciąga się, wypina 4litery, wyciąga przed siebie obie łapki... i po chwili zaczyna przeraźliwie skrzeczeć i podnosi jedną łapkę do góry. No i zastyga w tej pozycji na około 5 sekund. Hmmm... Ja nie chce nic mówić, ale wygląda wtedy (z tą swoją miną) jakby... zamawiał 5 kabanosów... :wink:

Niestety ma też jazdy mniej fajne. Już pomijam fakt, że ciągle nie wyszedł z pokoju... Ale na przykład wczoraj wieczorem zaczął warczeć i syczeć na Figo :? Już się to raz zdarzyło, ale wtedy Figo wskoczył nagle na parapet, na którym Gremlin spał, więc pomyślałam, że się Rudy wystraszył i tyle. Wczoraj jednak nie miał żadnego "pretekstu"...
Eh... persy.... :roll:

asher@amber

Post » Czw lip 12, 2012 16:19 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber pisze:... Ale na przykład wczoraj wieczorem zaczął warczeć i syczeć na Figo :? Już się to raz zdarzyło, ale wtedy Figo wskoczył nagle na parapet, na którym Gremlin spał, więc pomyślałam, że się Rudy wystraszył i tyle. Wczoraj jednak nie miał żadnego "pretekstu"...
Eh... persy.... :roll:

Pewnie uprzedzil Figo, zeby nie wskakiwal na ten parapet. I tyle. :ryk: :ryk: :ryk:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Czw lip 12, 2012 19:12 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

albo mu sie przypomniało, że dwa tygodnie temu mial mu powiedziec, ze jest glupi, persy maja niewiarygodne przesuniecie czasowe:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lip 12, 2012 21:47 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber

Post » Czw lip 12, 2012 21:52 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Co za pieszczoch. Gdyby moje futro tak się tuliło i grzecznie obok mnie wylegiwało, eh...
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw lip 12, 2012 21:59 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

rastanja pisze:Co za pieszczoch. Gdyby moje futro tak się tuliło i grzecznie obok mnie wylegiwało, eh...

No właśnie... O swoich nie wspomnę...
Kiedy Asher siedzi na kolanach, to jest pierwszy sygnał, że dzieje się coś złego i trzeba do weta iść... Tuli się tylko wtedy, gdy jest głodny, czyli rano... :roll:
Teosiek też niewiele lepszy :roll:
Przychodzi po głaska i wraca do ważniejszych zajęć...

A Figo tak cały czas. :) Jest zawsze obok. I przy tym zupełnie się nie narzuca i nie przeszkadza (bo Rudy to się cały czas drze, coby go głaskać, ale na zasadzie: choć tu do mnie natychmiast!...)

Czy ja już wspominałam, że Figo to kot idealny 8) ???

asher@amber

Post » Czw lip 12, 2012 22:55 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber pisze:On jest strasznie słodki :1luvu:

http://www.youtube.com/watch?v=1VBtBKGJe7A&feature=youtu.be

Ale slodycz :) ja nie wiem jak Ty go oddasz :ryk:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lip 13, 2012 7:33 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Jaki słodziak cudny! Czemu mój tak nie może? Chociaż od czasu do czasu?
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Post » Pt lip 13, 2012 8:58 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

asher@amber pisze:On jest strasznie słodki :1luvu:

http://www.youtube.com/watch?v=1VBtBKGJe7A&feature=youtu.be

Jak moja tymczaska Zośka, tylko ona nie czeka na mizianie po główce tylko sama mizia się o rękę, straszny upierd jest, molestuje nas straszliwie a ja lubię koty z dystansem :crying:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]