Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 12, 2012 11:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Moja nowa podopieczna, trafiła wczoraj w nocy pod Nasze skrzydła.
Stan jak zwykle - lepiej nie mówić.
Potworna biegunka, to nie PP na szczęście, tylko problemy żołądkowo-jelitowe, prawdopodobnie OKO DO AMPUTACJI, wychudzony szkielet ważący niespełna 45 dag.
Ma ok 7 tygodni.
KOLEJNA OFIARA BEZMYŚLNEGO ROZMNAŻANIA KOTÓW!!

POTRZEBNA POMOC - jedzenie recovery, convalescence, gerberki dla maluszków (indyk-kurczak), karmię ją na siłę, sama nie chce jeść. :cry:

Dziś ją wykąpałam bo dawno nie miałam tak śmierdzącego kota :roll:
MIKUŚ

Post » Czw lip 12, 2012 12:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

o matko! jaka zabiedzona! :cry: placi za bledy ludzi

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 12, 2012 16:05 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

no dobra to my znikamy na 10 dni ale oczywiscie rudy nie zostanie sam w domu idzie do siostry na banicje troche sie martwie bo nie zna tego mieszkania no i balkon mu zamkna mam nadzieje ze jakos wytrzyma....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw lip 12, 2012 17:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Munio poszedł już. :( SMUTNO MI. :( Lalunia też płacze. Została sama, bez mamusi, bez braciszka. Zły Cezar na nią fuczy, Milka jest obojętna, tylko czyha, żeby trochę suchej karmy dla maluszków wygarnąć.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Czw lip 12, 2012 18:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Po dyżurze wieczornym...
Wszystko ok, poza Yoko, która strasznie kicha na odległość i się ślini.
Ilek leżał jak martwy, już się bałam, że coś nie tak, ale potem nagle się obudził, ziewnął i było wszystko dobrze.
Gucio rzeczywiście jest już ciachnięty? To kocurki tak szybko dochodzą do siebie po kastracji?
To fajnie, bo chyba niedługo będę musiała to zrobić z moim małym Filemonem. Rośnie facet jak na drożdżach.
Kiedy zajrzałam do szafki na jedzenie - zobaczyłam nieruchomego kota 8O . Moja wyobraźnia poszybowała hen daleko i miałam wizje,że on nieżywy :roll: Ale Mar_tika rozwiała me watpliwości, a kicia się poruszyła i okazała się bardzo sympatyczna. Swoją drogą nie wiem, czemu człowiek od razu myśli o najgorszym? A może tylko ja?
Pozdrowienia dla wszystkich zwierzolubnych :)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Czw lip 12, 2012 19:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a to amikowski przedwyjazdowy:) se znalazł kwaterkę :)
Obrazek

dzisija ściąga mi wszytko z suszarki, patrzac mi bezczelnie w oczy jak krzycze ze nie wolno, po czym kładzie się z mina króla na tym co własnie udało mu się zrzucić :mrgreen:

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Czw lip 12, 2012 19:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A może on prosi, żeby go zabrać na urlop?
Kasiu, mam jeszcze jedno kocie dziecko, do oglądania ew. do zamówienia. Dzieweczka przecudnej urody i niezwykle wesoła rozrabiara. Śpiesz się, bo braknie tego towaru.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Czw lip 12, 2012 19:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Słuchajcie, małe zmiany.

KAŻDY RANNY DYŻUR KARMI KOTY.

Koty chore i małe kocięta KARMIMY 2 * DZIENNIE.
MIKUŚ

Post » Czw lip 12, 2012 20:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dziś kolejne wydatki. Zakupiliśmy nową trawę w Komforcie za jedyne 53 zł ( po okazyjnej cenie).
Trawa pójdzie do woliery lub na schody, w zależności od tego gdzie zda egzamin. :lol:

Kita - bardzo dziękujemy za odkurzacz :)
MIKUŚ

Post » Czw lip 12, 2012 20:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

kocur rodzicow zawsze sie pakowal do walizki jak mam sie tylko odwrocila po ciuchy snul sie po chacie a jak wrocili to byl obrazony przez caly jeden dzien moj rudy robi mi tak samo :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt lip 13, 2012 8:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Tragedia i rozpacz umierającej na raka starszej kobiety.
Ma kilkanaście kotów dorosłych. Koty zadbane, zdrowe. Kobieta wie że umiera i błaga o znalezienie domów dla jej kotów, które kocha ponad wszystko. Nie mogą trafić do schroniska. Więcej napiszę później, zamieszczę zdjęcia.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt lip 13, 2012 16:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wpadłam na moment, u KITY jestem! Tak mi u Bzyli w domu fajnie że jak pomyślę, że jutro znowu jadę do "proszępaniąaoktórejpójdziemynaplażę", to mam poważny odruch wymiotny :roll:

Ile kotów nowych! AAAA! Dziadeczek masakra... trzymam mocno kciuki za szybkie wyleczenie! Ciekawe czy Mamuśka będzie jeszcze na kociarni (przeszła na kociarnię, czy dobrze zrozumialam?) jak wrócę do Sosno.. jest zjawiskowo piękna! I widzę nowe zdjęcia... i filmik o Miśku! Jest tyle nowego, że chyba do kogoś dołączę najpierw na dyżur. Będę pytać za 2 tygodnie, o ile wrócę w stanie nienaruszonym. :mrgreen: Próbowałam wleźć przez kompa koleżanki z pracy na koloniach i obadać jeszcze stronę, ale czasu jak na lekarstwo...

Pozdrowienia dla wszystkich! Bardzo za Wami tęsknię! :oops:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt lip 13, 2012 17:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witaj Wiiwii :D
Smutno tu bez Ciebie. Jestem pełna podziwu dla Twoich działań, bo o ile dobrze zrozumiałam jedziesz na 2-gie kolonie? Szacun. Ja, chociaż z branży bym chyba rady nie dała psychicznie :roll: Trzymaj się, wypoczywaj, o ile się da ( a jaki wiek kolonistów?) i wracaj do nas. Pozdrowienia.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

[poprzednia][następna]