» Śro lip 11, 2012 14:31
Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NA
Dziękuję Wam Cioteczki za powitanie.
Dzisiaj na konto TOnZ zrobiłam dla kotów przelew za 3 m-ce, na kwotę 333 zł .Ja-Ba pisze:(...)
Trudna sprawa z tym podziałem. Tzn tak czy siak - połowa idzie na schronisko w Koninie, a do podziału jest druga część? Jeśli tą część podzielić na trzech beneficjentów to wyjdą śmieszne kwoty, a z drugiej strony - co miesiąc miał być inny beneficjent.
Pewnie nie obejdzie się bez głosowania czy jestesmy za tym by tą część z 3 miesięcy dostał jeden beneficjent, czy troje. No i zgłaszanie kandydatów- jednego lub trzech.
Mamutku, chyba od ankiety trzeba by zacząć....
Jeśli byłoby troje beneficjentów, to z tej drugiej połowy na jednego wyjdzie po 111zł - nie licząc pieniędzy z lipca. Dla równego podziału pieniędzy wprowadziłam korektę wpłat czerwcowych, tzn. dodałam od siebie 1 zł .
Od kwietnia zaczęła się tendencja spadkowa - parę osób przestało wpłacać swoje składki. Widzę, że może być jeszcze mniej pieniędzy w lipcu.
Ja-Ba, Twoją wypowiedź uważam za niefortunną. Bez względu na to ile osób i jakiej wysokości wpłaca swoje składki, nie możemy pisać, że po podziale na trzech beneficjentów „to wyjdą śmieszne kwoty”.
Może nadszedł czas żeby zastanowić się nad zmianą regulaminu?
Tak więc poddajemy pod głosowanie.
Czy jesteś za tym, żeby drugą część pieniędzy z 3 miesięcy dostał jeden beneficjent, czy troje?
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 14:36 przez
mamut, łącznie edytowano 1 raz
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”
„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”. - Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek