Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 9:48 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

a fb mają???
jesli tak proszę o linka udostepnię u siebie
maluszki zawsze łatwiej wyadoptować niż strasze koty
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lip 11, 2012 9:50 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Edytka1984 pisze:a fb mają???

Nie mają, ja nie umiem :oops:
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 11:22 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

joanna3113 pisze:
Edytka1984 pisze:a fb mają???

Nie mają, ja nie umiem :oops:

Tu jestem sceptyczna bo w schronisku są wirusy i czy wtedy będziemy o tym pisać nie bardzo.Z kolei nic nie mówić nie można.Nie wiem co robić tu dt potrzebne i to doświadczone ,z dobrym wetem w odwodzie..Może te z być super i nie będą chore lecz jest to loteria.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 11, 2012 11:36 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

tyle pięknych małych cudów - tylko brać i kochać :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro lip 11, 2012 11:37 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Można na fejsie pisać o wirusach itp. w formie prywatnych wiadomości. Wiadomo, że wirusy są wszędzie, w każdym schronie.
Wydaje mi się, że warto ogłaszać na fejsie, a nawet robić ogłoszenia kotom ze Szczytna. Szansa, że te śliczne maluszki znajdą dom, jest stosunkowo duża.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro lip 11, 2012 11:42 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

gaota pisze:Można na fejsie pisać o wirusach itp. w formie prywatnych wiadomości. Wiadomo, że wirusy są wszędzie, w każdym schronie.
Wydaje mi się, że warto ogłaszać na fejsie, a nawet robić ogłoszenia kotom ze Szczytna. Szansa, że te śliczne maluszki znajdą dom, jest stosunkowo duża.

Jak pisać prywatne wiadomości z osobą, której się nie ma wśród znajomych :roll:
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 11:53 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Jest guzik "wiadomość" (nie do końca wiem jak działa, bo nie używam), można też zaczepić. Można zaprosić do znajomych :roll:
Edit: z resztą, ja do niczego nie namawiam. To Wasza sprawa czy je ogłaszać.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro lip 11, 2012 11:59 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

gaota pisze:Jest guzik "wiadomość" (nie do końca wiem jak działa, bo nie używam), można też zaczepić. Można zaprosić do znajomych :roll:
Edit: z resztą, ja do niczego nie namawiam. To Wasza sprawa czy je ogłaszać.

To wszystko nie jest takie proste ,po prostu nie wiem co robić?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 11, 2012 12:49 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Panie i Panowie (z przewagą pań :wink: )

Piszę do was z prośbą o pomoc i poradę w tejże właśnie sprawie FB i ogłoszeń dla maluszków...

- Rozmawiałam z Basią. Niestety teraz czuje się gorzej a nie lepiej. W nocy nie spała, bo ma wrażenie jakby jakaś narośl na szyi, w głowie... naciskała na nerwy i czuje jak jej głowę rozrywa jak przy bólu zęba... Nie może normalnie funkcjonować, wyników badań jeszcze nie ma.
Mimo protestów synów i kilkunastu kotów i dwóch psów w mieszkaniu chciała wziąć ze dwa maluszki choć na kwarantannę aby przekazać innej osobie... ale teraz nie będzie w stanie nawet pojechać do weta... a co w przypadku gdy będą wymagać bardziej intensywnej opieki...
- Pewnie już nawet osoby całkiem nowe na wątku rozumieją, że nie ma rzeszy wolontariuszy w Szczytnie, którym można powierzyć różne zadania. Basia doczłapała się do schroniska robić zdjęcia z poczuciem, że może da tym istotom choć minimalną szansę

- Czy robić wydarzenie na FB, ogłoszenia?
- Pierwsza sprawa, wszyscy wiemy, że nie możemy gwarantować żadnej zdrowotności tych kociastych :oops: (może być lepiej, gorzej a nawet bardzo źle), dlatego opiekun tych zwierząt nie może być przypadkowy.
- Jak sprawdzać wiarygodność ewentualnych chętnych, czy macie jakieś doświadczenie, czy ktoś by to nadzorował... Zrozumiałe jest, że nie możemy ich skazać na innego rodzaju męczarnie w złudnej nadziei, że im pomagamy
- co do umowy, ona musi być sporządzona. Koty wyszłyby ze schroniska z umową, którą przyszły włąsćiciel musiałby podpisać. To jest naturalny wymóg.
- Kwestie transportowe, badań, ewentualnego przetrzymania kociastych np.w trakcie transportu... czy uda nam się to opanować?

Na miejscu w Szczytnie pozostaje jeszcze Joanna.... czyli nie jest nas zbyt wiele :wink:

Piszę nie chcąc marudzić czy zniechęcać, ale prosząc o poradę i pomoc, bo może macie w tej kwestii jakieś doświadczenia.

Co myślita szanowne Państwo?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lip 11, 2012 15:35 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

meksykanka pisze:Panie i Panowie (z przewagą pań :wink: )

Piszę do was z prośbą o pomoc i poradę w tejże właśnie sprawie FB i ogłoszeń dla maluszków...

- Rozmawiałam z Basią. Niestety teraz czuje się gorzej a nie lepiej. W nocy nie spała, bo ma wrażenie jakby jakaś narośl na szyi, w głowie... naciskała na nerwy i czuje jak jej głowę rozrywa jak przy bólu zęba... Nie może normalnie funkcjonować, wyników badań jeszcze nie ma.
Mimo protestów synów i kilkunastu kotów i dwóch psów w mieszkaniu chciała wziąć ze dwa maluszki choć na kwarantannę aby przekazać innej osobie... ale teraz nie będzie w stanie nawet pojechać do weta... a co w przypadku gdy będą wymagać bardziej intensywnej opieki...
- Pewnie już nawet osoby całkiem nowe na wątku rozumieją, że nie ma rzeszy wolontariuszy w Szczytnie, którym można powierzyć różne zadania. Basia doczłapała się do schroniska robić zdjęcia z poczuciem, że może da tym istotom choć minimalną szansę

- Czy robić wydarzenie na FB, ogłoszenia?
- Pierwsza sprawa, wszyscy wiemy, że nie możemy gwarantować żadnej zdrowotności tych kociastych :oops: (może być lepiej, gorzej a nawet bardzo źle), dlatego opiekun tych zwierząt nie może być przypadkowy.
- Jak sprawdzać wiarygodność ewentualnych chętnych, czy macie jakieś doświadczenie, czy ktoś by to nadzorował... Zrozumiałe jest, że nie możemy ich skazać na innego rodzaju męczarnie w złudnej nadziei, że im pomagamy
- co do umowy, ona musi być sporządzona. Koty wyszłyby ze schroniska z umową, którą przyszły włąsćiciel musiałby podpisać. To jest naturalny wymóg.
- Kwestie transportowe, badań, ewentualnego przetrzymania kociastych np.w trakcie transportu... czy uda nam się to opanować?

Na miejscu w Szczytnie pozostaje jeszcze Joanna.... czyli nie jest nas zbyt wiele :wink:

Piszę nie chcąc marudzić czy zniechęcać, ale prosząc o poradę i pomoc, bo może macie w tej kwestii jakieś doświadczenia.

Co myślita szanowne Państwo?

Szanowna pani Zosiu :mrgreen: a jakie mamy wyjście, musi być wydarzenie na FB. Już umiem pisać prywatne wiadomości :D Będziemy prosić dobrych ludzi o sprawdzenie domku, tak samo jak oddajemy kota z DT.
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 16:58 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Jeżeli ktoś może bardzo proszę o zrobienie wydarzenia na FB, bedę mogła iśc do schroniska dopiero w sobotę lub niedzielę.
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 19:34 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Czy mamy pozwolić im umrzeć :cry: wiem że są wakacje.
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 20:07 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Wydarzenie, poproszę :ok:
joanna3113

Post » Śro lip 11, 2012 20:13 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Gdzie oni są?
Wszyscy koci przyjaciele :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lip 11, 2012 20:16 Re: Schron Szczytno-maluszki do wyboru do koloru tylko nie z

Zaciskam kciuki :ok: :ok: Od przyszlego tygodnia bede tydzien na miejscu do pomocy (teraz kursuje codziennie na kurs, dzis bylam w Bydzi). Pytalam brata, ja nie umiem dzialac na fb, ale brat moze utworzyc jutro jak bedzie wydarzenie, jesli nikt tego wczesniej nie zrobi :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

[poprzednia][następna]