WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 9:28 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

taizu pisze:Ostatnia "odszczypka"
Zofia&Sasza, z łaski swojej przestań mi organizować dzień, po raz kolejny nieproszona piszesz, co powinnam robić - w sprawie, w której Ty nie robisz nic konstruktywnego

Zaproponowałam, że ja także mogę powrzucać ogłoszenia dla kotów Iza71Koty. To ze wy w tym pomożecie wydawało mi się zrozumiałe samo przez się. Za pomyłkę przepraszam.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 11, 2012 9:33 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Ja nie bardzo rozumiem o jakich Ty kotach piszesz?Chcesz wyadoptować moich rezydentów czy półdzikie koty z Tęczy?
Nie mam kociaków do adopcji i mieć nie bede.Mam jednego dla którego juz powoli rozglądam sie za domem.Reszta pozostanie tam gdzie jest bo brać, oswajać i szukać im domów nie mam ani warunków ani czasu.A DT nie znajdę choćbym na rzęsach stanęła.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lip 11, 2012 9:44 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Ja nie bardzo rozumiem o jakich Ty kotach piszesz?Chcesz wyadoptować moich rezydentów czy półdzikie koty z Tęczy?
Nie mam kociaków do adopcji i mieć nie bede.Mam jednego dla którego juz powoli rozglądam sie za domem.Reszta pozostanie tam gdzie jest bo brać, oswajać i szukać im domów nie mam ani warunków ani czasu.A DT nie znajdę choćbym na rzęsach stanęła.

Pisze o tych kilkudziesięciu kotach w twoim mieszkaniu. Naprawdę sądzisz, że czuja się komfortowo w taki zagęszczeniu?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 11, 2012 9:48 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Może nie komfortowo, ale czy tak by się czuły zagryzione na Tęczy.Chyba nie.

iza71koty

Post » Śro lip 11, 2012 9:53 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Może nie komfortowo, ale czy tak by się czuły zagryzione na Tęczy.Chyba nie.

to jednak nie jest usprawiedliwienie przetrzymywania półdzikich kotów w mieszkaniu
należało im znaleźć nowe miejsce bytowania
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lip 11, 2012 9:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Myślę że Ty nie masz pojęcia o jakiej skali zjawiska piszesz ani wogóle o czym piszesz.Jeśli potrafisz z dnia na dzień sama znależć nowe miejsce dla ponad 70 kotów to gratuluję.Męczysz mnie Dalia.

Masz tutaj wszystko na stronie 24 jeśli samej nie chce Ci sie wysilić

viewtopic.php?f=1&t=136625&start=345
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 9:59 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro lip 11, 2012 9:59 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Myślę że Ty nie masz pojęcia o jakiej skali zjawiska piszesz ani wogóle o czym piszesz.Jeśli potrafisz z dnia na dzień sama znależć nowe miejsce dla ponad 70 kotów to gratuluję.Męczysz mnie Dalia.

Iza71Koty, dalia pisze o tych, które przetrzymujesz w mieszkaniu. Nie ma ich chyba aż 70-ciu?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 11, 2012 10:00 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nie.Nie ma .Reszta kotków na Tęczy zginęła tragicznie.Zadowolona?

iza71koty

Post » Śro lip 11, 2012 10:26 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zofia&Sasza pisze:Taizu, welina zrobienie ogłoszeń dla - przykładowo - 5 kotów to ok. 2 godziny (łącznie z umieszczeniem ich na portalach). Iza71Koty sporo czasu spędza w necie. Z pewnością wykroiłaby te dwie godziny, gdyby tylko chciała. Sądzę też, że Wy chętnie włączyłybyście się w taka akcję? taka pomoc mogę jej zaoferować także ja. Przytoczyłam wyjątek z uchwały rady miasta. Można ubiegać się o dofinansowanie. Tylko że Iza71Koty nie jest zainteresowana żadną forma pomocy poza wpłatami pieniężnymi. Po prostu. I jakbyś nie wykręcała kota ogonem - tego faktu nie zmienisz.

Zofia&Sasza robiłam wiele razy ogłoszenia adopcyjne dla Izy, na jej prośbę, ze zdjęciami przez nią przesłanymi. Zresztą robię wiele ogłoszeń dla wielu osób i nie afiszuję się tym na prawo i lewo. Po prostu to robię. To pokazuje, że wiesz tyle, ile wyczytasz na forum i ile dowiesz się od osób postronnych. Nie masz całego obrazu sytuacji, nie masz aktualnych informacji. Ci, którzy Izie pomagają, nie piszą tu dokładnie wszystkiego o tym, co robią.

Co do próby znalezienia nowego miejsca bytowania: Przy takowej próbie (przeniesienia ich na działkę) Iza została zakrzyczana, że wyrzuca domowe (!) kotki na ulicę. Szuka nowego miejsca: źle. Nie szuka: źle.

Z mojej strony koniec dyskusji. Iza, przestań się tłumaczyć, zwłaszcza w sytuacji, gdy jedna z dyskutantek żądała zapłaty za informacje o kocie przebywającym u niej na tymczasie, deklarując, że bezpłatnie informacje te poda na pw tylko osobom bezpośrednio zaangażowanym.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro lip 11, 2012 10:33 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Afatima pisze:
Zofia&Sasza pisze:Taizu, welina zrobienie ogłoszeń dla - przykładowo - 5 kotów to ok. 2 godziny (łącznie z umieszczeniem ich na portalach). Iza71Koty sporo czasu spędza w necie. Z pewnością wykroiłaby te dwie godziny, gdyby tylko chciała. Sądzę też, że Wy chętnie włączyłybyście się w taka akcję? taka pomoc mogę jej zaoferować także ja. Przytoczyłam wyjątek z uchwały rady miasta. Można ubiegać się o dofinansowanie. Tylko że Iza71Koty nie jest zainteresowana żadną forma pomocy poza wpłatami pieniężnymi. Po prostu. I jakbyś nie wykręcała kota ogonem - tego faktu nie zmienisz.

Zofia&Sasza robiłam wiele razy ogłoszenia adopcyjne dla Izy, na jej prośbę, ze zdjęciami przez nią przesłanymi. Zresztą robię wiele ogłoszeń dla wielu osób i nie afiszuję się tym na prawo i lewo. Po prostu to robię. To pokazuje, że wiesz tyle, ile wyczytasz na forum i ile dowiesz się od osób postronnych. Nie masz całego obrazu sytuacji, nie masz aktualnych informacji. Ci, którzy Izie pomagają, nie piszą tu dokładnie wszystkiego o tym, co robią.

Co do próby znalezienia nowego miejsca bytowania: Przy takowej próbie (przeniesienia ich na działkę) Iza została zakrzyczana, że wyrzuca domowe (!) kotki na ulicę. Szuka nowego miejsca: źle. Nie szuka: źle.

Z mojej strony koniec dyskusji. Iza, przestań się tłumaczyć, zwłaszcza w sytuacji, gdy jedna z dyskutantek żądała zapłaty za informacje o kocie przebywającym u niej na tymczasie, deklarując, że bezpłatnie informacje te poda na pw tylko osobom bezpośrednio zaangażowanym.

Osoby które - w odróżnieniu od ciebie - były w mieszkaniu Iza71Koty to osoby postronne? Ja uważam inaczej.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 11, 2012 11:17 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Ja nie byłam w mieszkaniu Izy i się tam nie wybieram. Ale odbierałam ostatnio od Izy rzeczy kupione na bazarku i widziałam w oknach te - jak piszecie - biedna i zaniedbane koty, które są u niej w domu. I powiem szczerze, że chciałabym żeby wszystkie koty tak wyglądały... Koty zadbane, piękna sierść, leżące swobodnie na parapetach - na solidnie osiatkowanych oknach! Nie wiem czy są szczepione, czy są jakoś zabezpieczane... Jednak wiem, że im się tam krzywda nie dzieje i na pewno są o niebo bardziej bezpieczne niż na działkach czy podwórkach.

Miałam się nie odzywać ale już mi brakło cierpliwości, naprawdę...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Śro lip 11, 2012 12:39 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Iza proszę ignoruj wszystkie zbędne na TWOIM watku posty.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Śro lip 11, 2012 12:47 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zofia&Sasza pisze:
Osoby które - w odróżnieniu od ciebie - były w mieszkaniu Iza71Koty to osoby postronne? Ja uważam inaczej.

Jestem osobą starszą,wiec i dużo w życiu przeszłam i widziałam.....Tak głośno myślę,że gdyby Iza miała coś do ukrycia to na pewno nie wpuszczała by do domu osób postronnych.
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 12:49 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro lip 11, 2012 12:49 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

welina pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Jestem osobą starszą,wiec i dużo w życiu przeszłam i widziałam.....Tak głośno myślę,że gdyby Iza miała coś do ukrycia to na pewno nie wpuszczała by do domu osób postronnych.

To była interwencja TOZ...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 11, 2012 12:56 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zofia&Sasza pisze:
welina pisze:
Zofia&Sasza pisze:

To była interwencja TOZ...

No i co Szanowny TOZ zrobił dla wszystkich stu kilkudziesięciu kotów-ciekawa jestem :?: .Chodzi mi również o te wolno żyjące.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]