Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 08, 2012 9:42 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Chudzielec z niego. Od początku taki był i nic się nie zmieniło. Jego sierść była szorstka kiedy go przyniosłam...teraz co prawda jest mięciutka, ale nadal nieładna. Poza Tym Kubuś nie ma oczka, kawałka ucha i ma krzywy pysiorek :) Porusza się też w taki śmieszny sposób... jest sztywny i lekko zgarbiony. Mógłby z powodzeniem zagrać w kreskówce, taki jest charakterystyczny.

To wszystko sprawia, że wzbudza zachwyt wszystkich klientów lecznicy :mrgreen:
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Nie lip 08, 2012 9:50 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Zaznaczę sobie.
Opis poruszania się przypomina mojego tymczasa Rentgena.
A mójniemój nerkowiec przybrał na wadze na mięsie, na karmie nerkowej chudł.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie lip 08, 2012 9:54 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Katalina, na sierść bardzo dobry jest Vetoskin, tylko musiałabyś skonsultować z lekarzem, czy przy chorych nerkach można go podawać.
Głaski dla Kubunia :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 08, 2012 12:11 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Dzięki Erin ,nie mogłam na faceebooku wcześniej znależć :D

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Nie lip 08, 2012 16:56 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Nie ma za co :)

Erin

Post » Nie lip 08, 2012 17:58 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Na początku dostawał mięso, bo nie wiedzieliśmy że jest nerkowy. Zastanawiało nas, że nie przytył. Po nerkowej karmie jest tak samo. Nie wiem...może on ma taką urodę.
Najważniejsze, że chce jeść i czuje się dobrze.
Wetka się nie zgadza z podawaniem mięsa. Mówi, że w pewnych przypadkach sama podawała, ale teraz nie. Nie będę tu dyskutować, póki Kubusiek chętnie je nerkową. Dostaje też specjalnie gotowane potrawki dla nerkowców.
Obrazek

Katalina

Post » Nie lip 08, 2012 19:04 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Moi weci też są za podawaniem nerkowej karmy. Jak Plamusia i Perełka miały nieznacznie przekroczoną kreatyninę, przez 3 miesiące były na Renalu.

Erin

Post » Wto lip 10, 2012 18:25 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Dziś przygotowałam mu potrawkę dla nerkowców z wątróbką, ryżem i jajkami. Smakowała:) Kubuś co chwilę wracał do miski, żeby podjeść :)
Są też inne przepisy na nerki...np. z wołowiną. Wetka powiedziała, że mogę mu zrobić, więc dla urozmaicenia będzie za parę dni.

Kuba bardzo fajnie się zachowuje...ma więcej energii niż moje domowe koty :) Dziś bawili się z Miką - napadali się nawzajem przez zasłonkę na zapleczu:) Tak mu się spodobało, że nawet kiedy Mika już sobie poszła, on nadal atakował zasłonkę :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 10, 2012 18:42 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Fajnie, że tak się bawili razem. I że Kubunio ma apetyt :ok:
Głaski dla chłopaka :1luvu:

Erin

Post » Śro lip 11, 2012 4:08 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Super, że nie wybrzydza z jedzeniem i ma chęć do zabawy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Na ładną sierść stosowałam u mojego nerkowca Olej z łososia - działa cuda.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Śro lip 11, 2012 5:47 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ciężko o domki nawet dla zdrowych, pięknych kotów, bo to taki właśnie czas, ale cuda się zdarzają i liczę na to.Kubuś ma sporo ogłoszeń, dobrze byłoby, aby przygarnął go ktoś, kto wie jak postępować z nerkowym kotem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za to.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 12, 2012 14:18 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Ostatnio pisałam, że Kubuś ma brzydką sierść. Dziś kiedy wskoczył mi na kolana, lepiej się jej przyjrzałam i muszę przyznać, że bardzo się w ciągu ostatniego tygodnia poprawiła. Nawet po bokach jest gładka i miękka :) Mam nadzieję, że jest odzwierciedleniem jego stanu zdrowia i samopoczucia..
Dziś zrobię mu inną niż ostatnio potrawkę...tym razem z wołowiną :) Zobaczymy czy posmakuje :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lip 12, 2012 18:40 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Pierwsze całkowicie samodzielne nawadnianie mam za sobą. Nie jest to trudne. Kubuś jest grzeczny, więc nie potrzebowałam pomocy przy trzymaniu :)
Trwa to zaledwie kilka minut i kotek jest wolny :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lip 12, 2012 20:03 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Gratulacje! :ok: Umówimy się w wolnej chwili( kiedy taka nastąpi to nie wiem) i też się nauczę, w razie jakbyś miała wyjechać itp.

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Czw lip 12, 2012 20:59 Re: Kubuś, jednooki burasek o cudownym charakterze.Nerki!DT!

Katalina :1luvu: :ok:

Erin

[poprzednia][następna]