Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 15:20 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

jest jeden kocur, który zapładnia na działkach - musi być wysterylizowany. Nie wiem, ile kotek. Ale na pewno potrzebujemy takiej pomocy.

Mam Twój nr telefonu i jak coś to się do Ciebie zgłoszę :kotek:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon lip 09, 2012 15:21 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

To dzwoń. Tego byka rozpłodowego by się przydało.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon lip 09, 2012 15:28 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

O nim myślę tez. On zagryza też kocięta.

A teraz to co dowiedziałam sie o Pajęcznie i sterylkach i pomóżcie to ugryźć. To wygrzebał miluś

W przypadku Pajęczna widzę problem, radni uchwalili program przeciwdziałania bezdomności, jest stosowna uchwała Uchwała nr 133/XVII/12 z dnia 27 marca 2012 r. Rady Miejskiej w Pajęcznie http://www.e-bip.pl/4Dfile/rada_uchwaly ... 75924856.0 .
Fragment dotyczący kotów wolno żyjących brzmi następująco:
3. 1. Opieka nad nad kotami wolno żyjącymi realizowana będzie poprzez:
1)ustalenie miejsc (w tym obiektów budowlanych), w których przebywają koty wolno żyjące;
2)w miarę możliwości i potrzeb zapewnienia sezonowego dokarmiania oraz zapewnienia im wody pitnej w miejscach ich przebywania;
3)w miarę możliwości i potrzeb zapewnienia miejsca schronienia, w szczególności w okresie zimowym;
4)poszukiwanie nowych opiekunów dla zwierząt.

2. Realizacja zadań wymienionych w pkt 1 może zostać powierzona jednostkom organizacyjnym gminy, zarządom spółdzielni, wspólnotom mieszkaniowym oraz tzw. opiekunom społecznym zwierząt, innym organizacjom i podmiotom."

Nie ma tam ani słowa o sterylkach, ale moim zdaniem, nie wynika to ze złej woli urzędników, ale ze sposobu postrzegania problemu przez Nich. Z całym szacunkiem dla urzędników, którzy przygotowywali projekt uchwały, ale dokarmianie niesterylizowanych kotów to wzrost liczebności miotów, a tym samym działanie przeciwne do nazwy i idei uchwały. Co proponuję, podaj mi na PW Twój adres mailowy to prześlę ci skan stanowiska Głownego Lekarza Weterynarii w sprawie kotów wolno żyjących z 2008 r. - (sensowny materiał). Udaj się z tym do Referat Nadzoru Komunalnego, Gospodarowania Nieruchomościami Gminy, Ochrony Środowiska i Rolnictwa Urzędu Gminy i Miasta w Pajęcznie, może w rozmowie uda ci się uzyskać zrozumienie, jeśli nie daj znac na PW, pójdziemy w tej sprawie dalej. Moim zdaniem, źródłem problemu nie jest stanowisko urzędników, ale zapis w ustawie o ochronie zwierząt. Na usprawiedliwienie ustawodawcy podam fakt, że w czasie prac nad nowelizacją atmosfera w czasie prac w podkomisji była rzeczywiście nerwowa, dopiero w czasie głosowania większośc posłów poparła zmiany. :piwa:
Powołaj się na par.3 ust. 2 uchwały, podaj że jesteś ( lub twoja mama) "tzw.opiekunem społecznym zwierząt" o którym mowa w uchwale RM, niech UM wynegocjuje dla was warunki finansowe sterylek.
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2012 15:39 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 15:29 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

I to co ciekawa - ŻADEN Z TYCH PUNKTÓW NIE JEST REALIZOWANY

olafen

Post » Pon lip 09, 2012 15:38 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Conchita pisze:To dzwoń. Tego byka rozpłodowego by się przydało.

Jak coś, to zadzwonię :ok: :ok: :ok:

olafen

Post » Wto lip 10, 2012 14:51 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Dwa kocurki jadą w czwartek do swoich domków stałych do Wrocławia.
Trzymać kciuki za powodzenie akcji :)

olafen

Post » Wto lip 10, 2012 15:50 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

za kocurki :ok: :ok: :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Wto lip 10, 2012 15:58 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

olafen pisze:Dwa kocurki jadą w czwartek do swoich domków stałych do Wrocławia.
Trzymać kciuki za powodzenie akcji :)

Super wiadomość. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto lip 10, 2012 20:50 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Witam :) dawno nic nie pisałam ^^ więc Neffi została przechrzczona na Ziutkę :) ponieważ to imię bardziej pasuje do jej charakteru :) Ziuti ma się dobrze, dziś była na szczepieniu i była bardzo dzielna :D Pani Weterynarz zachwycała się jej nietypowym umaszczeniem :) cóż jeszcze mogę napisać hmm.. jest ona bardzo żywiołową kotką, ale kocha też przytulaski :) Wody się nie boi :) wręcz jak jest gorąco prosi się by ją spryskać wodą :D uwielbia też głaskanie po brzuszku :)

Dodam linki ze zdjęciami :)
http://desmond.imageshack.us/Himg834/sc ... es=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg13/sca ... es=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg16/sca ... es=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg833/sc ... es=landing

pozdrawiam :)

karmazi

Od: Sob cze 09, 2012 13:01

Post » Wto lip 10, 2012 21:38 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Bo ona jest faktycznie piękna :)

A czy ona jest na pewno ona ? :oops:

olafen

Post » Wto lip 10, 2012 21:51 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Śliczna jest, ja od razu powiedziałam, że będzie miała wzięcie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo ładnie wyszła na tych zdjęciach, zresztą wszystkie kotki są ładne. :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro lip 11, 2012 5:13 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Conchita pisze:Ola, mogę zasponsorować sterylizację jednej kotki lub dwóch kotów.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja zrobię bazarek - myślę że będzie na sterylkę kolejnej koteczki :ok:
edit: bazarki zrobione, zapraszam:
viewtopic.php?f=20&t=144017
viewtopic.php?f=20&t=144020

olafen pisze:jest jeden kocur, który zapładnia na działkach - musi być wysterylizowany. Nie wiem, ile kotek. Ale na pewno potrzebujemy takiej pomocy.

Ola, radzę skupić się na kotkach i koniecznie je wszystkie wyciąć.
Kocura zostaw na sam koniec. Jak się skupisz na łapaniu i wycinaniu kocura to w tym czasie koteczki pozapładnia inny kocur których w okolicy z pewnością nie brakuje. Koniecznie trzeba jak najszybciej wyciąć kotki :!:

karmazi, Ziutka jest prześliczna :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 13, 2012 7:12 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

cisza jak makiem zasiał...
nikt tu nie zagląda? Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 13, 2012 12:07 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Broszka pisze:cisza jak makiem zasiał...

Ja, notorycznie 8)
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 13, 2012 16:01 Re: Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS, Oruś i Sara - w ds

Broszka pisze:cisza jak makiem zasiał...

zaglądamy, zaglądamy :)

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

[poprzednia][następna]