Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpitalik?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 12:55 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

ASK@ pisze:Myślalam o szylkach i rudziku.Ale los za mnie zdecydował.
Piękne kociki. Jaki los ich czeka w schronie?
Plakać sie chce.Jednak nie tracę nadziei,że uda się DT znaleźć.

kciuki za dt dla Ciebie i horacy :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto lip 10, 2012 13:03 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Basiu chce poprosić rudą żeby pomogła robić ogłoszenia dla twoich kotów. Co Ty na to? Ania jest chętna, rozmawiałam z nią. Może będzie miała rekę :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lip 10, 2012 13:55 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Zadzwoniłam do Basi.
Ona oczywiście byłaby kotmicznie wdzięczna.
Wieczorkiem będzie miała dostęp do netu, to jeśli Ania rzeczywiście gotowa jest poświecić swój czas, serce i talent... nikt nie ma nic przeciwko... a wręcz przeciwnie :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto lip 10, 2012 15:25 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Basia w schronisku malutkich kotów masa siedzą w budkach i ledwo się mieszczą mały rudzielec płakał żeby go zabrać (słyszałam w telefonie).

Zosiu trzeba założyć wątek maluszkom inaczej wszystkie poumierają. Coś się dzieje z małą tri. Co robić? Pomoc potrzebna bardzo, bardzo.
joanna3113

Post » Wto lip 10, 2012 15:34 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Rodzik jest cudny, na pewno szybko znajdzie DS, gdyby tylko mial DT...

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Wto lip 10, 2012 15:35 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Tak, myślisz Asiu, żeby założyć nowy wątek dla maluszków?
A ogarniemy to? Bo trzeba będzie prowadzić choćby z uaprtą nadzieją.
Tylko żebym znowu nie narozrabiała :wink:
Bo ja tam beksa jeste pierwszej wody... coś tam wypocę sama się przy tym wzruszę i popłaczę... a wszystko w dobrej wierze... tylko efekty czasem mnie zaskakują :oops:

To trzeba wspólnie z Basią uzgodnić.

Boże, biedaki... Basia wspominała, że wręcz nie ma szansy żeby się pomieściły w budkach :(

Piękne i zjawiskowe... tylko cudu trzeba :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto lip 10, 2012 15:49 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

meksykanka pisze:Tak, myślisz Asiu, żeby założyć nowy wątek dla maluszków?
A ogarniemy to? Bo trzeba będzie prowadzić choćby z uaprtą nadzieją.
Tylko żebym znowu nie narozrabiała :wink:
Bo ja tam beksa jeste pierwszej wody... coś tam wypocę sama się przy tym wzruszę i popłaczę... a wszystko w dobrej wierze... tylko efekty czasem mnie zaskakują :oops:

To trzeba wspólnie z Basią uzgodnić.

Boże, biedaki... Basia wspominała, że wręcz nie ma szansy żeby się pomieściły w budkach :(

Piękne i zjawiskowe... tylko cudu trzeba :oops:

Własnie po rozmowie z Basią doszłyśmy do wniosku że trzeba założy oddzielny wątek kociakom.
Pomyślcie czy nie założyć strony na FB, tylko żeby nie pisać o umieraniu (chociaż to prawda) bo będzie afera, nie wiem co wymyślić. One mają niewiele czasu, bardzo proszę o pomysły, bardzo.
joanna3113

Post » Wto lip 10, 2012 15:53 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Witajcie. Trafiłam tu z wątku Maćka i Dafne. Trzymam kciuki za Wasze działania :)
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lip 10, 2012 16:13 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

gaota pisze:Witajcie. Trafiłam tu z wątku Maćka i Dafne. Trzymam kciuki za Wasze działania :)

A może ślicznego, malutkiego kotka :mrgreen:
joanna3113

Post » Wto lip 10, 2012 16:15 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Niestety podziękuję. Jednego już mam, ale ze względu na alergię męża (od roku się odczula), obiecałam, że to ostatni...
Obrazek

gaota

Post » Wto lip 10, 2012 16:20 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Oczywiście dopiero dzisiaj wybrałam się do Achy 13 zobaczyć jej cudną córcię. :1luvu: W drodze powrotnej zahaczyłam o schron ,byłam dzisiaj sama bez koleżanki aparat miał naładowaną baterię to zaczęłam szukać kociąt w budkach i jestem w szoku.Odkryłam drugiego marmurkowego rudzielca,2-3 miesięcznego małego dzikunka białego z niebieskimi oczami,bure ze skarpetkami jego brat lub siostra równie dzika.Ta jasna tri i jej rodzeństwo też syczy i prycha nie najlepiej wyglądają.Trzymiesięczny krówek jest już wykastrowany i chyba jednocześnie zaszczepiony.Co można napisać o tak cudownym pomyśle ,cudownym wecie :evil: Rude wisiały na siatce i płakały by je głaskać by włożyć coś do jedzenia,Asia słyszała przez telefon ale przecież jest cudownie są pory karmienia i to kociętom wystarczy według niektórych osób.Kto ma oswajać te koty to mnóstwo pracy ?Maciek wygląda źle i niestety nie udało mi się go nawet pogłaskać,to problem się robi. :| Wątek dla kociąt musimy jest ich zbyt dużo nie ogarniemy same z Joanną bez pomocy z zewnątrz.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lip 10, 2012 16:28 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Gaota - No ja to żartem mówię... ale jak nie jednego to może dwa?
a trzy?

Witaj.

Co do nowego wątku dla maluszku, zatem zrobię, najwyżej będziemy coś potem myśleć :oops:
A jeśli chodzi o FB... trzeba napisać, że żadne schronisko nie jest miejscem dla maluszków... czy coś w tym rodzaju... omijając smutną prawdę, że tam "kosiarz" obficie zbiera żniwo :oops: , że nie ma izby chorych czy nawet budki chorych...
Pomyślimy :roll:

Basiu, dopiero teraz doczytałam twój post...

Witajcie w naszym pięciogwiazkowym schronisku, kurza stopa...
Tajemniczy don Pedro z Krainy Deszczowców wie lepiej jak jest :(

Boże, czyli ten, Basiu przepraszam, rzeźnik trenujący na kotach ze schroniska, to zrobił wykastrował i zaszczeppił równocześnie małego 3-miesięcznego chorego koteczka ze schroniska...
Jasne można sobie eksperymentować w tym obozie do woli... :evil:

Basiku, to zamieść nowe zdjęcia, ja postaram sie założyć wątek... i do cholery (przepraszam, że przeklinam), jak on nie ma być płaczliwy? :evil:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto lip 10, 2012 16:31 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Pisałam o pomocy w transporcie, ale chyba ciąża średnio mi pozwala na to :roll:
Mogłabym wykupić pakiety ogłoszeń u CatAngel, jeśli zdecydujecie się ogłaszać koty ze schronu...
Obrazek

gaota

Post » Wto lip 10, 2012 16:33 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

alab108 pisze:Basiu chce poprosić rudą żeby pomogła robić ogłoszenia dla twoich kotów. Co Ty na to? Ania jest chętna, rozmawiałam z nią. Może będzie miała rekę :ok:

Oczywiście ,ze ogłoszenia potrzebne tylko dziewczyny ja napiszę o kotach suche informacje a Wy ubierzcie to w ładne słowa.Lord około 3 letni dorosły kot kastrat,zaszczepiony ,testy fiv i felv ujemne.Kot o silnym dominującym charakterze ,nie toleruje dorosłych kotów,może zamieszkać w domu z psem lub kociaczkem.Dom bez małych dzieci ,najlepiej niewychodzący ,zabezpieczone okna i oczywiście wizyta pa.
Tuptuś i Atomek bracia urodzeni 30.08.2011r po dwukrotnym szczepieniu i kastracji.Tuptuś jest kotem głuchym.Obaj są ze sobą bardzo zżyci,kochają rozrabiać.Oczywiście kuwetkowi.Dom tylko nie wychodzący i zabezpieczony.Mogą mieszkać z psem.
Bąbel ma 3,5 miesiąca jest po odrobaczeniu i szczepieniach,wesoły ,kocha inne koty ,nie boi się psów.Pięknie korzysta z kuwet lubi głaski lecz nie bardzo chce być noszony na rękach.Może zamieszkać z innymi kotami i psem.
Kleksik ma 3,5 miesiąca odrobaczony ,szczepiony ,uwielbia człowieka spanie w łóżku ,noszenie na rękach.Kocha koty i psy.Kuwetowy ma przepuklinę pępkową którą trzeba usunąć przy kastracji.Może mieszkać z bratem ,dorosłym kotem ,psem.

horacy 7

Post » Wto lip 10, 2012 16:34 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Zaraz prześlę fotki do Kasi.

horacy 7

[poprzednia][następna]