SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 9:52 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Mój domek odpadł :( Znajomi zakochali się w naszych MCO, mieli plany związane z tą rasą, a dokocili się ok 6 miesięczną dachóweczką, znajdką :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Wto lip 10, 2012 11:22 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Zdjęcia z soboty:
https://picasaweb.google.com/1052504258 ... 7Lipca2012

Biała z tymczasowego tymczasu u Małej1
Obrazek

Azra
Obrazek

Lindana
Obrazek

Besi
Obrazek

Bukari
Obrazek

Reszta jak zawsze w albumie: https://picasaweb.google.com/1052504258 ... 7Lipca2012
Ostatnio edytowano Wto lip 10, 2012 11:30 przez Korciaczki, łącznie edytowano 1 raz
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto lip 10, 2012 11:26 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Mała a jak Biała po operacji?
Wiesz cos może?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 10, 2012 12:42 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

dzięki za fotki :). jak zwykle piekne

Biała juz po operacji, wybudzona ładnie
operacja poszła dobrze, choć była ciężka
w ,,dłoni,, ma 4 gwózdki w ramieniu jeden
Oczko bez zmian, opuchlizna zeszła, nadal wylew jest, no i nadal suche, co dobrze nie wrózy
Kicia nie chce tez jeść, co tez martwi
No i tuljankowy domek zgodził sie przejąć ją pod koniec tygodnia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

...a w schronisku...
zero adopcji :|

Karpatka zaczęła juz ładnie jeść :ok:

Mco- natomiast nie je
ale dostałam smsa od ,, pani,,
cyt treść :roll:
Niri z mokrej akceptuje tylko Gourmet a z suchej royal, wszystkie trzy exigent ( to jej ulubione)
, light,indoor long,hair35,hair&skin, persian i stertylized. Nie lubi maincoon. Ale trzeba jej często zmieniać rodzaj karmy bo szybko sie nudzi.Dobrze kiedy ma dwie do wyboru-wtedy ma lepszy apetyt. Innej karmy niz royal nie jada. Gdyby trzeba było coś kupić prosze dac znac .Dziękuję

koniec cyt

:roll:
ja jej mówiłam ,10 razy, że to nie hotel tylko schronisko miejskie
:roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 10, 2012 12:57 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Kurdybanek bluszczyk....
Tylko tyle zaleceń, a może jeszcze posłanko odpowiednio ułożone.
Durna baba i tego nie odszczekam.

Cieszę się, że z Białą ok.
Kamień z serca:)
Jakby cos trzeba było to daj znać.

Lidka

Post » Wto lip 10, 2012 13:35 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

To nieprawdopodobne jak ludzie są TĘPI. Ręce opadają: wysyłam linki i fotki podpięte pod wiadomości firmowe, od wczoraj.... Juz dziś (tylko dziś) odebrałam maile od klientów (zaznaczam,że współpracujemy od 6-10 lat!), iż : "powinnam se znaleźc chłopa skoro się kotami zajmuje" (sic!), "nie mam co robic tylko użalac się nad wstrętnymi sierściuchami?!" itp. Litości - wiedziałam, że nasze społeczeństwo jest "GUPIE", ale aż tak? Jak wy znajdujecie siłę od wielu lat na tę "walkę z wiatrakami"?
Tak mi przyszło właśnie do głowy - ludzie powinni w ramach kar odbywac prace społeczne właśnie w Hospicjach, Schoniskach, wtedy by takie damulki (jak od MCO) miały pojęcie o prawdziwych warunkach i prawdziwej tragedii.

ps.Gówniarz Kefir dziś rano biegał już po pokojach, oko nadal nieciekawie, ale już ma siłę na zabawę :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lip 10, 2012 14:18 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Kamakolo - z tymi wiatrakami się nie walczy, należy je olać rzęsiście (chociaz nie wiem czy nie szkoda eee...płynu :wink: )
ja to ciągle się dowiaduję, że dziecko powinnam se zrobić, w podtekście znaczy, że mi odbija z kotami, bo się nie rozmnażam :roll:
nie przejmuj się, osoby z wąskim światopoglądem nie potrafią zaakceptować żadnych odstępstw od "normy" i to oni mają problem, a nie Ty
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Wto lip 10, 2012 15:33 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Mała1 pisze:

Mco- natomiast nie je
ale dostałam smsa od ,, pani,,
cyt treść :roll:
Niri z mokrej akceptuje tylko Gourmet a z suchej royal, wszystkie trzy exigent ( to jej ulubione)
, light,indoor long,hair35,hair&skin, persian i stertylized. Nie lubi maincoon. Ale trzeba jej często zmieniać rodzaj karmy bo szybko sie nudzi.Dobrze kiedy ma dwie do wyboru-wtedy ma lepszy apetyt. Innej karmy niz royal nie jada. Gdyby trzeba było coś kupić prosze dac znac .Dziękuję

A ja bym jej napisała że kicia nic nie je a schroniska nie stać na takie rarytasy :evil:
Niech kupuje i dowozi do schroniska
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto lip 10, 2012 17:03 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Witajcie ludziska!
zaznaczam wątek, aż ciężko uwierzyć że takie koty szukają domów :evil:

Jakie kotka MCO miała badania? w kierunku nerek? może sika po łóżkach i miękkim bo pęcherz szwankuje...
Chętnie ją przygarnę, jeśli tylko dogadałaby się z moim MiauCoonem
mam wielką słabość do MCO :kotek: :kotek: :kotek:
a i spore doświadczenie w pozostałych kociastych stworzeniach
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Wto lip 10, 2012 18:03 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

CzArNaM czekam na tel :wink:
edit. (juz po rozmowie, Niri jutro opuszcza schronisko :kotek: )

edytka123-i super ze dachówka ma dom :ok:

Kamakolo-za Kefirka :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 10, 2012 19:59 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Kamakolo- faktycznie ręce opadają na takich głupich ludzi... :/ porażka. Też kiedyś od pewnego "człowieka" usłyszałam podobne słowa... fakt faktem, takich głupców najlepiej olać...chciałabym by świadomość tej części "społeczeństwa" się zmieniła...ale nie wiem czy tego doczekam

cieszę się z domu MCO oraz, że Biała już po operacji. Oby zaczęła jeść

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Wto lip 10, 2012 20:14 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

hej pewnie już ktoś zgłaszał, ale dla pewności: na osiedlu Tysiąclecia pojawiło się ogłoszenie o zaginięciu kotki szaro-biała długowłosa (jeśli nikt nie zgłaszał dajcie znać jutro zrobię zdjęcie ogłoszenia) Pozdrawiam

P.S Kobercia i Lucek pozdrawiają :)

Edit: Wrzuciłam plakat z kotkiem i prośbą o wsparcie na FB, a jutro na NK

vivianek

Od: Śro lis 02, 2011 20:47

Post » Wto lip 10, 2012 23:15 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Super:))
A podałaś numer konta?

Na Białą powinno też cos przyjść. A może ogólnie? Nie wiem jak będzie wysłane.

Tak sobie włąśnie teraz pomyślałam, że warto by zrobic taki plakacik z numerem konta.
Taki do rozsyłania na FB albo w podpisie maila.
Bo niektórzy zapracowani moga wysłać grosz tylko trzeba im to ułatwić.
Te ostatnie plakaciki są fajne Mała.
Mnie panie z apteki pozwoliły położyc razem z ulotkami.
Myślę sobie, że może wrzucic tam jakoś ten numer konta i zrobic takie małe ulotki, np 6 na stronie.
I poprosic o mozliwość położenia gdziekolwiek, no ale w fajnym miejscu. Każdy przeciez ma jakis zaprzyjaźniony sklep, czy np u siebie w pracy gdzieś na wejściu. Może w przychodniach gdzie sa ulotki.
Pewnie w wielu miejscach nie pozwolą ale może gdzieś sie uda.

Lidka

Post » Śro lip 11, 2012 2:57 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z392594729

Witam pisze tutaj dlatego bo może ktoś będzie chciał go sprzedać.

Data zaginięcia: 29-06-2012 Miasto: Katowice

Telefon: 723933365
Nr czipa: 967000009179825
Gatunek: Kot Nazwa rasy: ragdoll Anakin , hodowla Gravits*PL

UWAGA: Został skradziony

i na poprawę humorów - może coś z tego będzie:

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z393348606 tel: 516416908

Witam, jak w tytule przyganę kociaka najlepiej jak by to była kotka. Mam wszystkie drobiazgi dla kotka. Kicia będzie miała zapewniony opiekuńczy dom.
Okolice Zabrza Gliwic Katowic Rudy Ślaskiej
Proszę o kontakt mailem ze zdjęciem kociaka,
Pozdrawiam

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z393127875 tel: 502360533

Poszukuję młodej malutkiej 8-o tygodniowej kotki. Będzie miała stworzone świetne warunki i będzie pod najlepszą jaką tylko mogę jej dać opieką.
Proszę o kontakt najlepiej jak najszybszy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 11, 2012 7:59 Re: SK-Niekochane XX- MCO str 47

Dziś zabieramy Niri ze schronu,
w pt TŻ zabiera ją do sprawdzonego weta na diagnostyke nerek i pęcherza, kciuki proszę!!
Na początek będzie z dala od reszty kocięstwa i mojej wszędobylskiej fretki, ale za to dostanie sie jej pokój z balkonem i mozliwością wylegiwania sie w słoneczku (balkon zabudowany) może w ciszy i spokoju odsyska apetyt.
Co do karm które wymieniła "odpowiedzialna właścicielka" mam jeszcze troche pozostałości Royal Canin (ale dla kociąt)
moje stadko jada Bosh dla kastratów ewentualnie saszetki czy mięso gotowane, pokombinujemy coś żeby jadła.

A tak z innej beczki.... w pt rano tel.... leży na posesji u Pani kot, nie potrafi się podnieśc, odwodniony,
TŻ pojechał na interwencję... do weta... pełna diagnostyka, kroplówki...wynik mnie zabił :(
kot prawdopodobnie był podtruty jakimś świństwem (nie wykluczone że trutką na szczury) krwinki sie rozpadały, brak reakcji na podawane leki / kroplówki, niestety odszedł, nie byliśmy w stanie nic więcej zrobić [*] :( :( :(
piszę o tym, ponieważ początek wakacji = koniec wielkiej miłości do zwierząt
przeraża mnie bezmyślność i zupełny brak empatii ludzkiej :(
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

[poprzednia][następna]