SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 10:25 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Słuchajcie, ta bura koteczka znalazła już swoich ludzi :ok:
Moi sąsiedzi się w niej zakochali i ochrzcili ją Sofi :)
Za tydzień wyjeżdżają na urlop, więc maleńka u mnie będzie na nich czekać.
Gdyby ktoś mógł mi wysłać wzór takiej umowy, jaką mam z nimi podpisać, to będę wdzięczna.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Wto lip 10, 2012 10:26 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Super wieści ;)

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Wto lip 10, 2012 10:27 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Super!
Jej braciszek to rozrabiaka numer jeden! :) Ale za to na czole ma cudną literkę "M"

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto lip 10, 2012 10:34 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

cudownie :1luvu: podaj maila to Ci prześlę
Będziemy myśleć nad zmodyfikowaniem umowy co by bardziej kociaki zabezpieczać ale jak to twoi sąsiedzi to może im dać aktualną wersję :) jak będziemy mieć już ulepszoną to damy znać
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lip 10, 2012 10:37 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

dase pisze:Słuchajcie, ta bura koteczka znalazła już swoich ludzi :ok:
Gdyby ktoś mógł mi wysłać wzór takiej umowy, jaką mam z nimi podpisać, to będę wdzięczna.

Wyślę Ci podaj mi na PW maila.

Słuchajcie mam pytanie o Juliana, on już w domu więc może zaproponować rudego? Do kogo mogę przesłać maila od pani?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 10, 2012 10:41 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

molly88 pisze:Super!
Jej braciszek to rozrabiaka numer jeden! :) Ale za to na czole ma cudną literkę "M"

Jego siostrzyczka też ma tą literkę :D

JaEwka pisze:cudownie :1luvu: podaj maila to Ci prześlę
Będziemy myśleć nad zmodyfikowaniem umowy co by bardziej kociaki zabezpieczać ale jak to twoi sąsiedzi to może im dać aktualną wersję :) jak będziemy mieć już ulepszoną to damy znać

Tak, sąsiadów będę mieć na oku :twisted:
Mają aktualnie też świnkę morską i ma dobrą opiekę, widze, że jak tylko cos się dzieje, to jeżdżą z nią do weterynarza, więc jestem spokojna :)
O zabezpieczeniu okien tez już powiedziałam.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Wto lip 10, 2012 10:46 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Gibutkowa pisze:
dase pisze:Słuchajcie, ta bura koteczka znalazła już swoich ludzi :ok:

Wyślę Ci podaj mi na PW maila.

Słuchajcie mam pytanie o Juliana, on już w domu więc może zaproponować rudego? Do kogo mogę przesłać maila od pani?

Podałam Pani mail Eweliny, rudy i tak ma ogłoszenia z jej numerem.
Mail od Pani:
"Bardzo sie wzruszyłam losem Juliana i chcialabym zapytać czy to ogłoszenie jest aktualne Ile lat ma ten kot,bo ja chciałabym zaopiekować się dorosłym 5-6 letnim kotkiem.W mam juz 2 kotki i kocurka i też z interwencji, bezdomne i chore od 5 do 9 lat ale myślę,że mogłabym przyjąć kotka o ile ten Julian jest spokojnym i zgodnym z innymi kotami.Mam 64 lata jestem emerytką mieszkam sama w niewielkim mieszkaniu ale o moje kotki dbam jak mogę za oknem mam weterynarzy w przychodni Doram .Problem jest w przywiezieniu kota do mnie bo ja nie mam samochodu i nikt z rodziny Jeżeli Julian jest dorosłym kotkiem i jest wykastrowany i potrzebuje pilnie domku a ktoś mógłby mi go przywieźć to ja sie nim zaopiekuję i z całego serca pokocham."

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 10, 2012 10:53 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Byłoby super, gdyby Bursztyna ktoś wziął :(

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto lip 10, 2012 10:54 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

ta Pani dzwoniła do mnie (była zniecierpliwiona, że długo nie dostaje odp. na maila w spr. Julka).
ja zaproponowałam jej Bunię, wysłałam jej na maila zdjęcia oraz kontakt do Dominika.
chyba jednak nic z tego nie będzie, bo odpisała, że Bunia "jakoś tak dziwnie wygląda,
jak podskubana jakaś i ona musi to przemyśleć", nie spodobało mi się to :roll:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto lip 10, 2012 10:56 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Bursztyn innych kotów na pewno się nie boi, ale jak zareaguje na konkretne u tej Pani to sie jak zawsze dopiero okaże. Ale gdyby miał szansę na prawdziwy stały dom, to zrobimy wszystko, żeby go nawet wyleczyć gdzieś w TDT i potem tej Pani przekazać.

To mamy 2 możliwości teraz, szansa rośnie...
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Wto lip 10, 2012 11:02 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

no to mi się już ta Pani nie podoba po tym co napisała gabi.cezar :roll:
Po za tym Pani ma już swoje lata... czy koty w razie czego będą mieć potem opiekę? Raczej nie jestem za dawaniem kotów w wieku 5 lat do osób w podeszłym wieku - może to okrutne, ale niestety trzeba mieć w takim przypadku pewność że w przyszłości ktoś się tymi zwierzakami zajmie.

Edit: Może powiem inaczej koty mogą iśc oczywiście do takich osób pod warunkiem, że mamy 100 % pewności że nie znajdą się za kilka lat w schronisku - z jakiego powodu każdy wie. W przypadku Bursztyna jest to o tyle wążne, że z takiego powodu znalazł się właśnie w schronisku więc nie chciałabym aby drugi raz coś takiego przechodził. Po za tym jeżeli ktoś chce kota ze schroniska to powinien po niego osobiście przyjechać - ja na pewno nie wzięłabym umowy na siebie i wiozła kota do zupełnie obcej osoby, chyba że wczesniej byłaby wykonana wizyta PA i spisane dane z dowodu osobistego, ale to dom musiał by być naprawdę fajny.

Edit2. Już byłabym bardziej za p. Jagodą z FB jeżeli by się zdecydowała
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 10, 2012 11:13 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Pani adoptowała Balbinę która miała iść do schroniska ale trafiła do tej Pani (wczoraj). Też chyba po zmarłym właścicielu.

Dase - wysłałam.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 10, 2012 11:14 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Gibutkowa pisze:Pani adoptowała Balbinę która miała iść do schroniska ale trafiła do tej Pani (wczoraj). Też chyba po zmarłym właścicielu.

Dase - wysłałam.

która Pani ? bo już się pogubiłam
hehe ja też Dase wysłałam :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 10, 2012 11:16 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

JaEwka pisze:
Gibutkowa pisze:Pani adoptowała Balbinę która miała iść do schroniska ale trafiła do tej Pani (wczoraj). Też chyba po zmarłym właścicielu.

Dase - wysłałam.

która Pani ? bo już się pogubiłam

Pani co pytała o Juliana, więc już odpada. Czyli zostaje Pani z FB.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 10, 2012 11:17 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Myślę, że jeśli ta pani by chciała wziąć rudaska, to trzeba do niej pojechać i na własne oczy zobaczyć jak to wygląda. Ja w razie czego mógłbym to zrobić, chociaż najchętniej z kimś jeszcze, bo nie mam doświadczenia w takich wizytach. Jakby się okazało wszystko spoko, to ok. Jak nie to nie.

Z rą drugą panią chętną też na pewno trzeba będzie porozmawiać, żeby sprawdzić czy koto dostanie dobry dom. No ale obyśmy tylko mieli wybór, to już będzie dobrze.

Edit: a no to już wyboru nie ma... oby szansa okazała się realna.
Ostatnio edytowano Wto lip 10, 2012 11:18 przez sunicram, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

[poprzednia][następna]