5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 19:48 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

no i Saba jest z powrotem... strasznie się cieszyła na mój widok... cały czas radosna była. wzięłam ją na działkę. i nowe zdjęcia porobiłam, i zrobiłam nowe ogłoszenie.

i zdjęcia.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pt lip 06, 2012 7:26 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Fajne zdjęcia :)
Oby komuś się spodobały :ok: Kciuki za domek :ok:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt lip 06, 2012 7:45 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Śliczne fotki :1luvu:
Kciuki za najlepszy domeczek dla Sabuni :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lip 06, 2012 9:19 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

no mam nadzieje, że się uda i pójdzie do swojego domku... nie chce by tu została..
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt lip 06, 2012 18:32 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

wiedziałam... sąsiadka mówi, że nie mam już szukać Sabie domu :evil: że ją zostawia, na następny tydzień niby szczepi. 4 psy? jak ona sobie to wyobraża... :( brak mi słów.
a dzisiaj? nasz "dworcowy" termometr o 15.40 wskazywał 34stopnie... a co u sąsiadki? a to, że zwierzaki siedzą zamknięte cały dzien! bez jedzenia... w chlewie! dałąm radę wyciągnąć tylko Lejle i Sabe. Lejla przestraszona jak nie wiem co o.O byłam na podwórku z nimi u mnie... I że Lejla się boi to ją na smycz... miałam smycz taką rozciąganą... rano jeszcze miałam :roll: rączką wypadła mi z rąk. a Lejla się przestraszyła i zaczęła z piskiem uciekać-zwiała mi... znalazłam ją w ogródku w kącie... a smycz rozwalona na ulicy. Nie wiem czemu ona się tak boi...
Przed chwilą poszłam zanieść im jedzonko... no zamknięte. Otwieram chlewek wyciągam Lejle i Sabe... Dałam im kiełbaski, które dała moja sąsiadka dla nich... połknęły i nie było. A reszcie wrzuciłam do chlewika suchej karmy.
Od rana nie były wypuszczone- rozpoznałam po zgiętym linoleum w chlewiku...
i jeszcze jak na złość sucha mi się kończy- mam jeszcze 100zł z bazarku, chyba zamówię to Josere czy jakoś tam, co raz miałam od 7ksiezyc,
(Chyba , że ktoś widział w jakimś sklepie internetowym w dobrej cenie worek karmy dla kotów.?)
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie lip 08, 2012 19:25 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

eh... a jednak... 3 maluszki z bod basenu zawitały u sąsiadki. małe mają już z 8 tygodni-mają już normalne oczka. są 3 prawdopodobnie samce, jak na razie zdrowe... wszystkie identyczne, troche dzikawe- ale dają się złapać. zauważyłam je dziś, przed chwilą... latały u niej po podwórku.. poleciałam po aparat i jedzonko. chyba im jedzenie dała 8O bo duzo nie zjadły- jedną saszetkę i troche suchej RC (jak były te 4 to 7ksiezyc mi dała dla małych)

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

Maluchy szukają domu... Sąsiadka chce umowy adopcyjnej... Stwierdziła też, "one takie fajnie, szkoda mi ich oddawać". W tedy jej odpowiedziałam... "Jak pani sobie to wyobraża? Pani ma już 12 i jeszcze 3? A ta do mnie "To będzie 15!" ... Już sie nie chciałam odzywać, ale dodałam, że lepiej by im było w mieszkaniu niż w tej piwnicy... Nie odpowiedziała.

EDIT: Na szybko zrobiłam im ogłoszenie; http://www.tcz.pl/index.php?p=2,15,0,og ... -DT-LUB-DS
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon lip 09, 2012 10:47 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

jeszcze nie zebrało mi się, do zrobienia jednego posta- ale znowu zrobiłam zakupy za kasę z bazarku.
kupiłam puszkę dla psów, taką duzą za 3.79 i dziś w zoologicznym zakupiłam trochę jedzonka dla nowych przybyłych- karma sucha, Purina junior, pół kilo- 6zł i puszka dla juniora 2.80
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon lip 09, 2012 18:41 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

No, maluchy piękne... Ale teraz wakacje, ja jestem strasznie daleko, nawet telefonami nękać służb miejskich nie mogę. Po wakacjach ruszymy dalej do boju. Trzymajcie się !

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon lip 09, 2012 20:14 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

wzięłam dziś maluchy do siebie na podwórko- sąsiadki nie było, wyciągnęłam z piwnicy.
zjadły saszetkę i pół puszki+ każdy po garstce suchej karmy. martwię się , że mają świerzbowca- w uszach mają czarny nalot, wygląda to jak by piasek czy coś... ale jak wpisałam w google świerzbowiec u kota, to wygląda to podobnie.
miałam jeszcze z nimi "akcje" bo wpadły mi do piwnicy. nie zauważyłam, że sąsiad okienko ma otwarte... i powpadały. na szczęście same wyszły . miałam je chyba przez godzinę, kochane kociaki ;] niestety nikt nie chce ;(
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon lip 09, 2012 23:42 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

ehhh rece opadaja ...
Inusia nie zdazyłam dzis do UM, bede jutro i dam Tobie znac
maluchy mi się rozkichały - sa na antybiotyku (zastrzyki) od dzis, Nina miala isc do domku w srode - jak dobrze pojdzie pewnie pojedzie teraz w piatek (mam nadzieje, ale najpierw musimy katar wyleczyc)

z tym swiezobowcem duze prawdopodobienstwo i tak samo duze ze zlapały go juz u Pani R bo przeciez wiekoszosc jej koty ktore wozilysmy na leczenie mialy klopty z uszami, u ostatnich stwierdzony swiezobowiec :(

poki co nie pomoge z leczeniem, koszty tej 6 maluchow + leczenie kotow Pani R. trochę mnie "przygniotły" wiec poki co nie pomogę, kolejnych maluchow do domu wziac nie moge bo wyjezdzam - poza tym moj TZ na dwa domy zyc nie chce .... zabiera 5 naszych futer i wyjezdza do Gdanska a ja z 3 i maluchami zostaje w Tczewie a on się wscieka ...

ta nowa trojka sliczna, szczegolnie ten z ostatnego zdjecia :mrgreen:
adpocje stoja, no ale sa wakacje ... - z tego co słysze od znajomej z jej 9 ktora przygarnela w tym samym czasie co ja ta 6tke - ona znalazla dom dla jednego - mimo ogloszen wszedzie ...
mam wiec szczescie ze ja dla swoich szkrabow wszystkich domki znalazalm - bo wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze i Antos ma dom - jestem z Pania "po slowie" musze tylko podjechac i domek poogladac i w 4 oczy "przepytac" ;)

kurcze ten swiezobowiec u maluchow mnie martwi - u Kropki w miare ladnie sobie z nim moje wet poradzila, ale koszty leczenia swezbowca sa tez niestety niemale :(

kurcze nic tylko brac i mordowac Pania R .... ;)
7ksiezyc

Post » Wto lip 10, 2012 9:36 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

7ksiezyc pisze:ehhh rece opadaja ...
Inusia nie zdazyłam dzis do UM, bede jutro i dam Tobie znac
maluchy mi się rozkichały - sa na antybiotyku (zastrzyki) od dzis, Nina miala isc do domku w srode - jak dobrze pojdzie pewnie pojedzie teraz w piatek (mam nadzieje, ale najpierw musimy katar wyleczyc)

z tym swiezobowcem duze prawdopodobienstwo i tak samo duze ze zlapały go juz u Pani R bo przeciez wiekoszosc jej koty ktore wozilysmy na leczenie mialy klopty z uszami, u ostatnich stwierdzony swiezobowiec :(

poki co nie pomoge z leczeniem, koszty tej 6 maluchow + leczenie kotow Pani R. trochę mnie "przygniotły" wiec poki co nie pomogę, kolejnych maluchow do domu wziac nie moge bo wyjezdzam - poza tym moj TZ na dwa domy zyc nie chce .... zabiera 5 naszych futer i wyjezdza do Gdanska a ja z 3 i maluchami zostaje w Tczewie a on się wscieka ...

ta nowa trojka sliczna, szczegolnie ten z ostatnego zdjecia :mrgreen:
adpocje stoja, no ale sa wakacje ... - z tego co słysze od znajomej z jej 9 ktora przygarnela w tym samym czasie co ja ta 6tke - ona znalazla dom dla jednego - mimo ogloszen wszedzie ...
mam wiec szczescie ze ja dla swoich szkrabow wszystkich domki znalazalm - bo wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze i Antos ma dom - jestem z Pania "po slowie" musze tylko podjechac i domek poogladac i w 4 oczy "przepytac" ;)

kurcze ten swiezobowiec u maluchow mnie martwi - u Kropki w miare ladnie sobie z nim moje wet poradzila, ale koszty leczenia swezbowca sa tez niestety niemale :(

kurcze nic tylko brac i mordowac Pania R .... ;)

ok. rozumiem :)
Też bym ja mordowała... ;/

mam jeszcze fanty. może nowy bazarek zrobię? i pieniądze bedą na maluchy - pierwsze co do weta z uszami i odrobaczenie. co o tym myślicie ? sie dołoży do tego co mi zostało i jak znalazł ;) . hym. mogę podejść z maluchami do weta z uszami, mam jeszcze 90 parę złoty. tylko, że ja do Arskiego- mam bliżej.

EDIT: Przypomniało mi się, przecież mogę podejśc do schroniska z kociakami i tam darmowe leczenie. Zaraz napiszę email do Animals czy by dało radę. A jak nie, to może by się dało od nich załatwić jakąs zniżkę czy coś, by taniej było?! (Chyba myślę :ryk: )

EDIT2: Dostałam odpowiedź od schroniska. Mogę podejść a piatek ok 8 ;]
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro lip 11, 2012 15:12 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

maluchy wczoraj miałam u siebie w domu ;) a ty kilka zdjęć

1. Dzikus. Najbardziej zaczepny i zwariowany... Wszędzie go pełno. Jest najbardziej odważny (nawet wlazł do piwnicy przez uchylone piwnicze okienko... i było "Panie sąsiedzie, ma pan gościa w piwnicy" :ryk: a sąsiad poszedł do piwnicy po kota... a kot był mądrzejszy i zanim ten wszedł to był już z powrotem na powierzchni... :twisted: ) Lubi sznurek ;p

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. A to dzikus numer 2. Trochę miej szalony niż popszedni, ale działa razem z nim ;] Ale częściej jego brat na niego się rzuca ;p Najbardziej jasny z całej 3.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3. Trzeci maluch ma umaszczenie identyczne jak dzikus lecz jest jego odwrotnością charakterem. Jest on kotem spokojnym i cichym. Siedzi z boku i przygląda się reszcie. Jeżeli zostanie zaczepiony przez któregoś z braci to odda, albo ucieknie i się schowa...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kilka razem ;p w czasie zabaw :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt lip 13, 2012 8:28 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

byłąm dziś z nimi w tym schronisku. tak jak podejrzewałam-maluchy mają świerzb... ;/ uszy brudne były że szok. wet tylko je wyczyściła.. leków żadnych nie podała. powiedziała że nie ma sensu: bo i tak zaraz będzie to samo :roll: stwierdziła, że najlepiej by ktoś je wziął do siebie do domu, i w tedy można podejść do schroniska po maść na te uszy... maluchy zostały też odrobaczone, i mam je odpchlić jeszcze raz za 2 tygodnie Fiprexem, bo mają pchły. I tyle z naszej wizyty.
stwierdziła też, że zna p.R i że wie że jest dobra kobieta, która bardzo dobrze dba o swoich "podopiecznych" , koty nie chodzą głodne i są wypuszczane na świeże powietrze, że p.R je u niej leczy... :|
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt lip 13, 2012 8:41 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

Jaki bezsens :|
Nie rozumiem dlaczego nie dała/wypisała recepty na leki na świerzb. Gdybyś powiedziała, że weźmiesz je do siebie to wtedy by wypisała? Nie czaję :?
Pani R. może i dobrą kobietą jest, ale ewidentnie sobie nie radzi. Ciekawe czy pani wet była u pani R. i widziała zwierzaki i warunki w jakich przebywają...

A kociaczki cudne :D I te ciemne noski - do zacałowania :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lip 13, 2012 9:07 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

nelka83 pisze:Jaki bezsens :|
Nie rozumiem dlaczego nie dała/wypisała recepty na leki na świerzb. Gdybyś powiedziała, że weźmiesz je do siebie to wtedy by wypisała? Nie czaję :?
Pani R. może i dobrą kobietą jest, ale ewidentnie sobie nie radzi. Ciekawe czy pani wet była u pani R. i widziała zwierzaki i warunki w jakich przebywają...

A kociaczki cudne :D I te ciemne noski - do zacałowania :1luvu:

nie podała leku, bo stwierdziła,że nie ma sensu... bo zaraz będzie to samo.. mogła chociaż coś jednorazowo podać by im ulżyło... eh ;/
mówiła, ze dadzą lek jeżeli się znajdzie DT/DS dla nich... :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]