BarbAnn pisze:Lila_iwa pisze:Po pierwsze, to nie było ogłoszenie, tylko pytanie o kota, a to jest różnica. A skąd wogole ten zarzut
o wrzucaniu ogłoszeń, to nie wiem. A jeśli prześledzisz wątek, to jest tu dużo cytowanych ogłoszeń
o zaginionych kotach. Myślę, że na tym można poprzestać
dlatego tłumaczę i przepraszam za to że na Tobie się skupilo.
a skoro jak piszesz na pewno byli w schronisku to znaczy ze ten kot nie jest tym zaginionym kotem.
Bo przecież by go zidentyfikowali, prawda?byl przeciz 14 dni na kwarantannie zanim trawil na garaze.
Jeszcze raz-tak ogolnie-nie podoba mi się wrzucanie tutaj do tego watku ogłoszeń o zaginionych kotach.Nic na to nie poradzę.To jest moje zdanie, do którego mam prawo
mogę je miec?mogę
A dlaczego?bo wchodząc na kwarantannę, badz na garaze w kazdym kocie widzę zaginionego kota
A pozniej w domu przekopuję ogłoszenia, a czas i zycie mam tylko jedno.
Dlatego ja się od dzisiaj skupiam na robieniu zdjęc i będę ignorowac wpisy dot zaginionych zwierząt
Bo inaczej oszaleję
Basiu, ja dla odmiany w obronie. Dzięki wrzuconemu tu ogłoszeniu o zaginionym kocie odnaleźli się Tosiek i jego Pani. Tosiek nie trafił do schroniska, tylko do nas na Kliny. Pani go szukała i w schronisku i w okolicy. Tylko że od odszedł dosyć daleko i ogłoszenia nic nie dały.
Dzięki temu, że odszukałyście na moją prośbę kotke na kwarantannie, sprawdziłyście, że ma świeżą bliznę, kolejni ludzie odnaleźli kota. Szukali, ale tylko u siebie, o schronisku nie pomyśleli, nawet jak im powiedziałam,że jest duża szansa, że jest tam ich kot, to nie wierzyli, ale w końcu pojechali.
To nie jest tak, że ludziom sie nie chce i dlatego trzeba za nich odwalać robotę. Ludzie bardzo często nie wiedzą, jak skutecznie szukac kota. Ja bardzo nie lubię wyręczać leniwych ludzi, ale brak wiedzy jestem w stanie zaakceptować i dlatego, jak tylko mogę staram się pomagać nawet wtedy, gdy to wygląda na wyręczanie.
Za to mam alergię na roszczeniowe panie, które żądają natychmiastowego przyjechania i udzielenia im pomocy, ale tylko we wskazanym przez nie zakresie