PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 12:16 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Morze kociąt :(
A co to znaczy skierowany na obserwację? Czym to skutkuje?
A to inna historia, to ...? Może być na pw...
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon lip 09, 2012 13:43 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Schronisko jest pełne po brzegi. Pokoje adopcyjne, klatki kociąt, kotki po sterylkach i oczywiście szafy chorych- nie ma gdzie wcisnąć ani pół kota. Ciężko wybrać te najbardziej potrzebujące, szczególnie, że i dla nich nie bardzo widać perspektywy na pomoc. Słuchajcie, może jesteście/znacie kogoś kto jest już po urlopie, nie ma mnóstwa kotów, a ma trochę chęci? Potrzebujemy pomocy w wolontariacie, a przede wszystkim domów tymczasowych!
Wkleiłam kwarantannę, uzupełnimy jeszcze lepszymi zdjęciami, a teraz przedstawiam dwóch panów:

Mordechaj
Obrazek Obrazek

:arrow: W schronisku od miesiąca. Przebywa w klatce- być może dlatego jeszcze nie zaraził się niczym (co i tak jest zadziwiające) i nie opuściło go dobre samopoczucie. Mordek ma jakieś... 120 lat- conajmniej ;) Jest bezzębnym, burym i słodkim jak miód seniorem. Do wpuszczenia w stado młodych, zdezorientowanych pobytem w schronisku kotów się nie nadaje, więc nie widzę go w pokoju adopcyjnym, a nawet jeśli- to gdzież mu do konkurowania z kocimi dziećmi i młodzieżą :roll:
Mordek jest super. Nie może spędzić starości w schronie!

Olaf

Obrazek Obrazek

Olaf to mix persa z czymś niebieskim. Miły i przystojny. Ma 8,5 roku. Wiemy dokładnie bo Olaf został właśnie zwrócony z adopcji- po 6 latach w domu. Oczywiście- nie ma lekko, kot zaczął chorować na nerki- to prawdopodobnie przyczyna zwrotu. Wyniki wskazują na mocznicę, ale Olaf nie czuje się koszmarnie. Obecnie kroplów nie dostaje codziennie, a co około 3 dni. Nie wiem niestety niczego więcej (alareipan, może dopowiesz, jeśli coś jeszcze wpadło Ci w ucho) :(
Nie potrzeba tu chyba specjalnie niczego komentować- sytuacja jest przejrzyście koszmarna :|
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lip 09, 2012 13:59 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

A Mordek ma jakieś świeże badania krwi?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lip 09, 2012 14:05 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Nie, nie ma. Na badania kieruje się dopiero jeśli są jakieś wskazania, a Mordek czuje się dobrze.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon lip 09, 2012 19:46 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Serce pęka jak się patrzy na te biedy.. Biedny kot, oddany po 6 latach...cóż to biedactwo musi czuć..eh ludzie :twisted:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lip 10, 2012 8:04 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Dziewczyny, wiem, że to oci wątek, ale może...
Siostra mojej koleżanki z pracy poszukuje suńki.
Niedużej (taka do kolan max), 2-3 lata, spokojnej, krótkowłosej, lubiącej koty, psy i dzieci.
Na Paluch sami boją się pojechać, żeby psa poszukać.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lip 10, 2012 8:26 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

Skoro nie chce sama wybierać to polecam kącik adopcyjny na stronie schroniska- tam są opisy i kontakt bezpośrednio do wolontariusza dedykowanego danemu psu, od którego można dowiedzieć się czegoś więcej.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto lip 10, 2012 8:34 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Kocięta! Chore! POTRZEBNE GAZETY!!!

jamkasica pisze:Skoro nie chce sama wybierać to polecam kącik adopcyjny na stronie schroniska- tam są opisy i kontakt bezpośrednio do wolontariusza dedykowanego danemu psu, od którego można dowiedzieć się czegoś więcej.

Już podałam bezpośredni mail do jednej z psich wolontariuszek.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Wto lip 10, 2012 13:17 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

jezu ile kociąt :( :( :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lip 11, 2012 19:49 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

PALUSZKI PROSZĄ O POMOC !!!!!!!!!!
Pomijając fakt ,że najważniejszą potrzebą kota jest DOM i własny Duży/Duża, na chwilę obecną kotkom brakuje podstawowych rzeczy :
-gazet / ścinków w dużej ilości (mile widziany jakikolwiek żwirek chociaż dla kociąt)
- szmatek wszelkiego rodzaju w dużej ilości (także podusie , posłanka itp)
-czegoś co może służyć jako malutkie kuwetki do malutkiej klateczki po chomiku lub kanarku :?
-małych stabilnych,ciężkich miseczek dla kociąt aby nie wylewały wody
-jedzenia dla kociąt głównie mokrego
-jedzenia typu RENAL dla nerkowego Olafa
-każdy rodzaj pełnowartościowego jedzenia
-rąk , które pomogą to wszystko ogarnąć łącznie z myciem kocich pupek

Niech do wyobraźni przemówi widok kociąt z pokojów adopcyjnych stojących w miseczkach na chrupkach, bo było to jedyne miejsce , w miarę suche i czyste. Osobiście wymiękłam , poryczałam się i po kilku godzinach ogarniania tego wszystkiego -pójdę spać z czystym sumieniem. Co będzie jutro i dalej ?
Proszę - pomóżcie nam i tym wspaniałym istotkom jakimi są koty.
Na dzień dzisiejszy czynnych wolontariuszy jest sztuk cztery z czego jeden bywa także w tygodniu. Ja byłam dzisiaj wyjątkowo , w ramach urlopu wypoczynkowego . Ale i w weekendy potrzebujemy wsparcia. Jeśli wszystko wyczyścimy,przygotujemy opiekunom(szmatki , posłanka) wówczas kotki łatwiej przetrwają tydzień do następnego weekendu.
Naprawdę warto pomóc Paluszkom.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lip 11, 2012 20:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

Kto będzie w sobotę albo niedzielę? Mam cały bagażnik ścinków i chętnie je podrzucę :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lip 11, 2012 20:26 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

ech, te gazety, które w pocie czoła zbieralam to pewnie tylko na jeden dzień starczyły...
Smutne to wszystko :cry: Tyle potrzeb i jak to ogarnąć...?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lip 11, 2012 21:03 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

Bianka 4 pisze:Kto będzie w sobotę albo niedzielę? Mam cały bagażnik ścinków i chętnie je podrzucę :mrgreen:

Gdyby mnie nie było (chcę tam zajrzeć przede wszystkim w tygodniu) zostaw w ostatnim pokoju na A1. Tam są maluchy w klatkach więc tego nie rozniosą. W pierwszym zresztą też są maluchy w klatkach :? .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lip 11, 2012 21:07 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

MalgosiaZ pisze:
Bianka 4 pisze:Kto będzie w sobotę albo niedzielę? Mam cały bagażnik ścinków i chętnie je podrzucę :mrgreen:

Gdyby mnie nie było (chcę tam zajrzeć przede wszystkim w tygodniu) zostaw w ostatnim pokoju na A1. Tam są maluchy w klatkach więc tego nie rozniosą. W pierwszym zresztą też są maluchy w klatkach :? .

Małgosiu, A1 to szpitalik, czy kociarnia? Przyznam, że troszkę się gubię w nazewnictwie :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lip 11, 2012 21:14 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Kocięta! Niebieski Olaf ma chore ner

A taki żwirek się nada http://allegro.pl/sciolka-zwirek-drewni ... 15216.html?
Mam 2 worki. Tylko on się średnio zbryla.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]