Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 12:59 Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Bo urodziła na 100% tylko nie wiadomo gdzie bo nie w domu niestety. Przyszła na jedzenie i poszła gdzieś wołam ją i nigdzie jej nie ma -,- Boje sie że urodziła gdzieś w warunkach złych dla tych kotków ;/ żeby miały czysto i ciepło. Jak je znależć i czy kotka je przyniesie?
wołałam po ulicy i też nic ja nie wiem co robić ;(
i boje się ze dzikie urosną i będą się bać ludzi jeśli będą w jakiś krzakach czy czymś.
Teraz jak ją wołam to nie ma jej ;/ nie wiem gdzie mogła je ukryć , Przychodzi tylko na jedzenie i idzie . Mam za nia chodzić czy coo.?

kot jest rasowy. To kot bengalski!!
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2012 14:05 przez Atramentowa, łącznie edytowano 1 raz

Atramentowa

Od: Pon lip 09, 2012 12:54

Post » Pon lip 09, 2012 13:37 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Podstawowe pytanie, czemu urodziła :( ? Zobacz, ile kociąt szuka opieki i domów. Kotka domowa czy dochodząca? Bo jak niezbyt z Wami zżyta, to może dopiero wyprowadzić podrostki, te które przeżyją ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lip 09, 2012 13:39 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

ja bym próbowała namierzyć gdzie chodzi. np jesli mozliwe to np z okna. a potem samodzielnie szukac "na czuja", moze ktos z sasiadów widział cos (tak my namierzylismy drugi domek, w którym "nasza" trzymała czasami swoje maluchy)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pon lip 09, 2012 13:43 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

alix76 pisze:Podstawowe pytanie, czemu urodziła :( ? Zobacz, ile kociąt szuka opieki i domów. Kotka domowa czy dochodząca? Bo jak niezbyt z Wami zżyta, to może dopiero wyprowadzić podrostki, te które przeżyją ...

Czasami jest trudno ztymi kotkami. Mamcia pojawila sie poraz pierwszy na podwórku u Mojego zaciazona z pierwsza nasza brygada - potem je porzuciła, wróciła pewnego dnia - jak juz mlode mielismy przygarniete, potem zniknela i dopiero zaciazona wróciła. Ciężko - tak z przytupu myslec żeby wysterylizować. Myd dopiero teraz pomyśleliśmy (po drugim jej urodzeniu) o sterylce, bo upatrzyła sobie dawny dom - pusty -Mojego - do rodzenia w kominie. Mamcia pojawila sie znikąd, tez nikt nie robi listy kotów które przychodza na podwórko lub tylko sie przez nie przewijają.... Juz nie mówie o kwestii finansowej - gdyby nie darmowa sterylka na ktora sie załapaliśmy to nie wiadomo czy bysmy ja wysterylizowali. Zreszta z kotami dzikimi to jest trudno, bo nie maja swego jednego wlasciciela, dzis sa tutaj, jutro tam... Co nie znaczy, ze jestem za rozrodowi kotów, bo sama wszystkie co mam to wysterylizowałam a kocura wykastrowałam.

olciak84

Post » Pon lip 09, 2012 13:47 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

alix76 pisze:Podstawowe pytanie, czemu urodziła :( ? Zobacz, ile kociąt szuka opieki i domów. Kotka domowa czy dochodząca? Bo jak niezbyt z Wami zżyta, to może dopiero wyprowadzić podrostki, te które przeżyją ...

CHcieliśmy ją wysterylizować ale było już za późno bo już zaszłą w ciąże ;/

Atramentowa

Post » Pon lip 09, 2012 13:52 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Nie, no proszę - jednorazowy wydatek na sterylkę jest większym ciężarem niż szukanie domu kociakom co kilka miesięcy, utrzymywanie ich i żywienie do tego czasu? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 09, 2012 13:53 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Erin pisze:Nie, no proszę - jednorazowy wydatek na sterylkę jest większym ciężarem niż szukanie domu kociakom co kilka miesięcy, utrzymywanie ich i żywienie do tego czasu? 8O

dla mnie stówa niestety nie chodzi droga. Biorac pod uwage, ze zarabia sie najnizsza krajowa z tego 700 zł mcznie wydaje na studia. i jesli kot jest "podwórkowy" to mało kto sie przejmuje tym - po prostu selekcja naturalna.

olciak84

Post » Pon lip 09, 2012 13:57 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

olciak84 pisze:
Erin pisze:Nie, no proszę - jednorazowy wydatek na sterylkę jest większym ciężarem niż szukanie domu kociakom co kilka miesięcy, utrzymywanie ich i żywienie do tego czasu? 8O

dla mnie stówa niestety nie chodzi droga. Biorac pod uwage, ze zarabia sie najnizsza krajowa z tego 700 zł mcznie wydaje na studia. i jesli kot jest "podwórkowy" to mało kto sie przejmuje tym - po prostu selekcja naturalna.

Chodzi o to że to nie jest kot "podwórkowy" tylko rasowy czyli kotką można łatwo znaleźć dom. Jest to kot bengalski.

Atramentowa

Post » Pon lip 09, 2012 14:00 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Myslisz, że utrzymanie kociąt kosztuje mniej? To błędne założenie, niestety.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 09, 2012 14:04 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Chyba sie nie rozumiemy. wiesz jak sa "kot" dochodzace, przychodzace to z natury człowiek sie nie zajmuje tym. te co sa w domu to wystarczajace zajecie. i wlasnie te co przygarniete sa to po sterylce i kastracji. A nie mialam nigdy w planach latac po podwórkach sasiadów i sprawdzac, lapac koty i zajmowac sie tym czy sa sterylizowane czy nie iw razie czego na swoj wlasny koszt je sterylizować, bo u sasiada na kńcu ulicy pojawila sie kotka.

olciak84

Post » Pon lip 09, 2012 14:18 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Atramentowa pisze:
olciak84 pisze:

Chodzi o to że to nie jest kot "podwórkowy" tylko rasowy czyli kotką można łatwo znaleźć dom. Jest to kot bengalski.

Z rodowodem?? Czy hodowca wie, ze rozmnażasz kota bez zarejestrowanej hodowli :? ? Poza tym, z kotki bengalskiej i ojca nn mogą wyjść, urocze, słodkie ... buraski, jakich setki w każdym schronisku :evil: . One też chcą mieć domy, nie są gorszymi kotami.
Kotkę w ciąży można bezpiecznie było wysterylizować i nie pomnażać kociego nieszczęścia. Rozumiem, ze nie każdy ma zacięcie, żeby sterylizować okoliczne kocice "dochodzące" ale opiekun odpowiada za zwierzę właścicielskie.
Cóż, spróbuj wytropić maluchy, jak radzą dziewczyny i wyciągnij wnioski z tego, co się stało.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lip 09, 2012 14:26 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Atramentowa pisze:
olciak84 pisze:

To żeby tym "kotką" znaleźć dom musisz najpierw znaleźć kocięta. Które zapewne rasowe nie będą, skoro kotka wychodząca, a takim "kotką" dom znaleźć już nie tak latwo. I jakim cudem rasowa kocica lata samopas po dworze?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lip 09, 2012 14:39 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

teraz to chyba najważniejsze znaleźć kotkę z kociakami :roll:
poszukaj po piwnicach ,krzakach ,zakamarkach ,lub jak przyjdzie na jedzenie delikatnie ja obserwuj .
Po odchowaniu maluszków sterylizacja i więcej nie będzie stresu .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lip 09, 2012 15:18 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Atramentowa pisze:
olciak84 pisze:

z ciekawości zapytam czy kot ma rodowód?
kotkom w dzisiejszych czasach coraz trudniej znaleźć domy, a jeśli dodatkowo kotki urodzą sie czarne albo łaciate to trudność bedzie większa, tym bardziej że nie przekonasz nikogo że to bengalskie kociaki
jakim cudem kot rasowy biega samopas poza domem?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon lip 09, 2012 16:14 Re: Gdzie mój kot urodził ..? Jak znaleźć kotki?

Atramentowa pisze:
olciak84 pisze:

"Firmowy" czy nie znalezienie domu jest w cholipe trudne. Bo jak juz sa wyznawcy "firmowych" kotów to chca czystej krwi. Ja sama przygarnelam z Moim 3 lata temu - kotkę która byla "firmowa" rosjanka a puściła sie z podwórkowym mruczkiem (zobaczylam ja na ogloszeniu i tak dlugo wiercilam mu dziure w brzuchu az pojechalismy sobie popatrzec na nie ;)) - przyjechalam po samiczke, a Pan nie wiedzial która to bo wsyztskie wygladały tak samo, w końcu Ona mnie sama wybrała- jedyna cinka z miotu ;), zaczela sie łasić, itd - przyszła Właścicielka i mówi: o wybrała sobie sama :-)), wszytskie byly biało czarne i kobieta jeszcze dzis ma połowe miotu, bo nie było chetnych, chociaz z tego co wiem "firmowka" zdobywała chyba jakies nagrody i miała rodowód czyli jak ja to mówie z metka była.

olciak84

[następna]