Brytek Snikers już w DS. Snikuś odszedł.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 22:54 Re: Brytek Snikers już w DS

Fajnie ze się tak szybko zaklimatyzowal u Was :) a jak rezydenci na niego?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lip 07, 2012 23:03 Re: Brytek Snikers już w DS

Snikers na stole :1luvu:

kochany koteczek :catmilk:

dana, moje gratulacje :piwa:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Sob lip 07, 2012 23:06 Re: Brytek Snikers już w DS

Ale zrelaksowany!!!

Super!
adeeniet

Post » Sob lip 07, 2012 23:41 Re: Brytek Snikers już w DS

Snikers uwielbia leżeć na stoliku.Teraz zresztą też tam leży :mrgreen:
Jemu nic i nikt nie przeszkadza. Z jamniczką już się zapoznał. Był trochę zdziwiony i patrzył na nią jak na kosmitę. 8O
Powąchał i zignorował , choć ona wykazywała chęć do zabawy :P
Z Silverkiem poznają się na odległość. Nie miały ze sobą bezpośredniego kontaktu.
Silver syczy, prycha i warczy. Warczy nawet na mnie, kiedy wyczuje zapach Snikersa. Dziwnie miauczy, ucieka i chowa się. :cry:
Nie sądziłam, że moje, dotąd spokojne kocisko tak zareaguje, tym bardziej, że miał kontakt z innymi kotami a z jednym ma co jakiś czas do dziś.
Mam nadzieję, ze ten stan nie potrwa długo i Silver przekona się, że nie istnieje zagrożenie że strony nowego domownika. :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie lip 08, 2012 7:15 Re: Brytek Snikers już w DS

dana2509 pisze:Snikers uwielbia leżeć na stoliku.Teraz zresztą też tam leży :mrgreen:
Jemu nic i nikt nie przeszkadza. Z jamniczką już się zapoznał. Był trochę zdziwiony i patrzył na nią jak na kosmitę. 8O
Powąchał i zignorował , choć ona wykazywała chęć do zabawy :P
Z Silverkiem poznają się na odległość. Nie miały ze sobą bezpośredniego kontaktu.
Silver syczy, prycha i warczy. Warczy nawet na mnie, kiedy wyczuje zapach Snikersa. Dziwnie miauczy, ucieka i chowa się. :cry:
Nie sądziłam, że moje, dotąd spokojne kocisko tak zareaguje, tym bardziej, że miał kontakt z innymi kotami a z jednym ma co jakiś czas do dziś.
Mam nadzieję, ze ten stan nie potrwa długo i Silver przekona się, że nie istnieje zagrożenie że strony nowego domownika. :ok:

U mnie też tak jest jak przychodzi nowy kot, to wszystkie koty się obrażają, daj im trochę czasu, koty to zwierzęta terytorialne. Będzie dobrze zobaczysz, mam nadzieję że Silver nie zacznie znaczyć terenu.
joanna3113

Post » Nie lip 08, 2012 14:05 Re: Brytek Snikers już w DS

Dziś Silver reaguje o wiele spokojniej.Obwąchał mnie, nie warcząc, co uważam za duży postęp.
Był raczej zaciekawiony.Podchodzi coraz bliżej drzwi za którymi jest Snikers i nie ucieka w panice.
Snikers, natomiast chętnie by już dołączył do Silverka i poznał go bliżej.Nie wystarcza mu już ten jeden pokój i chce wyjść.

Gaduła z niego straszna. Ciągle coś opowiada. Szkoda tylko, że nie rozumiemy kociej mowy :mrgreen:
Nie ma też problemu z kuwetą.Wszystko trafia tam gdzie potrzeba i jest takie jak trzeba. :wink:
Nie chce mokrej karmy. Zjada tylko suchą, ale pije dużo wody.
Obejrzałam dokładnie jego łapkę, ale nic niepokojącego się nie dzieje.Ranka ładnie się goi.

On jest taki wyluzowany i spokojny, że aż trudno uwierzyć, że jest u nas dopiero 3 dni.
Co ciekawe przyjechał dokładnie w 8 miesięcy po Silverku, który przyjechał 5 listopada.
Nawet o podobnej godzinie byli w Olsztynie.Silver o 11.45. a Snikers o 11.30.
W domu byli o tej samej godzinie i tym samym autem dojechali :mrgreen:
Poza tym Silver był u Moniki_Wolskiej 8 miesięcy, a Snikers u niej nocował. :1luvu:
Historia każdego z nich, jakże różna, ale ileż wspólnych wątków :ok:

dana.b

Post » Nie lip 08, 2012 14:08 Re: Brytek Snikers już w DS

Napewno kiciuchy się polubią zobaczysz,tym bardziej ,ze Snickersik jest taki bezproblemowy :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Nie lip 08, 2012 14:13 Re: Brytek Snikers już w DS

Mój Silver u Moniki_Wolskiej. Ten rudy, to Rudolf. Kot, który sprowadził Silverka do domu Moniki :1luvu:

Obrazek

I proszę nie obrażać kociastych z tego zdjęcia, bo są piękne a nie niczego sobie :wink: :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie lip 08, 2012 14:18 przez dana.b, łącznie edytowano 2 razy

dana.b

Post » Nie lip 08, 2012 14:14 Re: Brytek Snikers już w DS

No to widać ,że trafiają Ci się bezproblemowy kotki dana :)
Obrazek

Goyka

Post » Nie lip 08, 2012 14:17 Re: Brytek Snikers już w DS

Cudne, kochane , bezproblemowe :1luvu:
Bo co to za problemy? :ok:

dana.b

Post » Nie lip 08, 2012 14:21 Re: Brytek Snikers już w DS

a ja dziś byłam u wetki, która podtrzymała KATEGORYCZNY ZAKAZ sprowadzania nowych futer do domu ze względu na Iskierkę :placz:
już myślałam,że skoro jest lepiej, to będę mogła DT rozwinąć, bo serce się kraje, jak widzę ile kociaków w takiej potrzebie... :cry:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie lip 08, 2012 14:34 Re: Brytek Snikers już w DS

:( Przykro mi bardzo.
Czy Iskierka ma swój wątek?

dana.b

Post » Nie lip 08, 2012 15:04 Re: Brytek Snikers już w DS

Iskierka miała swój wątek - adopcyjny viewtopic.php?f=1&t=72758
chyba muszę pomyśleć nad kontynuacją ... i założyć wątek obu moim panienkom :love:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie lip 08, 2012 15:53 Re: Brytek Snikers już w DS

Przeczytałam od pierwszej do ostatniej strony :ok:
Pomyśl, pomyśl a kiedy już taki założysz to podrzuć link :P

dana.b

Post » Nie lip 08, 2012 16:00 Re: Brytek Snikers już w DS

Eeeech widzę że i Rudolf został przedstawiony :D Ale mi (a w zasadzie nam) miło.
Myślę że jeszcze kilka dnia a Silver ze Snikersem będą zachowywały się jak starzy kumple. Silverek musi sobie po prostu przypomnieć jak to jest dzielić się Dużymi :lol:
Nie wiem co jest w tych moich kotach że niemalże bezproblemowo reagują na inne zwierzęta. Pewnie powinnam się tu nie odzywać, ale - myślę że to dlatego że wychodzą na dwór. Mają kontakt z różnymi zwierzorami (kotami i psami) i dlatego dużo spokojniej podchodzą do "zmian".
No ale wobec tego ja też nie nadaję się na DT - kto oddałby kota do mieszkania na parterze w którym są cały czas pootwierane okna? Inna sprawa to moje częste wyjazdy, etc. Poza tym pamiętam jak po zawiezieniu Silverka do Olsztyna ryczałam cały czas jak bóbr w drodze powrotnej. Przyzwyczaiłam się i pokochałam Drania, ale zwyciężył rozsądek .
Ale staram się pomagać inaczej, tak jak mogę.

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

[poprzednia][następna]