TORUŃ-6 maluchów wszystkie w DS.Zosia zaginęła :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 14:57 TORUŃ-6 maluchów wszystkie w DS.Zosia zaginęła :(

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Chciałabym prosić o pomoc w wyadoptowaniu lub znalezieniu domu lub domów dt dla sześciu prześlicznych kociaczków. Sama nie mogę oprócz opieki nad nimi zrobić nic więcej, bo mam pięć kotów i pieska w małym jednym polkoju.
Kocia mamcia okociła się w jednym z szajerków na moim podwórku. Nie zdążyłam jej wysterylizować. Jest już ciachnięta,ale dzieci już są. Zresztą prześliczne, każde inne. Na dowód tego zdjęcia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Boję się o nie co będzie jak zdziczeją i będą błąkać się po okolicy. Myślałam o czarnym scenariuszu czyli o schronisku, ale nie chcę im tego robić. Były dwie chętne, ale się zmyły. Może to i lepiej dla kociołków.

Szukam odpowiedzialnych domków!!!!!
Sama nie dam rady znaleźć dla nich domków.
Ostatnio edytowano Wto sty 15, 2013 8:47 przez jola_d, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

jola_d

Od: Pon lip 02, 2012 20:46

Post » Pt lip 06, 2012 7:53 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Zrób im ogłoszenia.Na cito i dużo. Tylko w ten sposób znajdziesz domy. Domy przeppytaj, umow sie na kastracje/sterylke w wieku odpowiednim i podpisz umowy adopcyjjne.
Powodzenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 07, 2012 11:05 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Dziękuję za podpowiedź.
Obrazek

jola_d

Post » Sob lip 07, 2012 20:24 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Cudeńka :1luvu:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Sob lip 07, 2012 21:58 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Wpadam w panikę! Boję się przede wszystkim tego,że nie dam rady wykarmić tych cudnych kociaków. Nie mogę znaleźć pracy i kończą się moje zasoby finansowe. Do tego nie mam doświadczenia w szukaniu odpowiedzalnych domów.

Zajmuję się przede wszystkim karmieniem oraz w razie potrzeby sterylizacją i kastracją (przez Fundację Kot). I tu chciałabym podziękować FK za szybką pomoc w sterylizacji matki kociąt, bo teraz już pewnie byłaby w kolejnej ciąży. Nie poraz pierwszy Fundacja pomogła.

Martwię się również tym, że dziś wieczorem nie było na kolacji szaraczka :( . Zawsze był komplecik. Mam nadzieję,że schował się w trakcie burzy i jutro jak zwykle będzie. Jednak mam złe przeczucia.
Niedługo nastanie taki dzień, że wszystkie się gdzieś rozejdą. Obok mojego domu jest ruchliwa ulica. Zjazd tirów. Nie będę już pisać o wszystkich lękach, które spędzają mi sen z oczu, ale mam czasem takie myśli, żeby je spakować i zawieźć do schroniska. Tam chociaż byłyby bezpieczne i może miałyby większą szansę na dom niż ta którą ja nieudolnie próbuję im zapewnić. Powstrzymuje mnie także świadomość tego jaka ilość kotów w tym czasie tam trafia.

Co robić, co robić!?
Obrazek

jola_d

Post » Nie lip 08, 2012 13:34 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Mam dobre wieści: szarak się odnalazł. Uff! Tylko tyle i aż tyle.
Obrazek

jola_d

Post » Nie lip 08, 2012 17:28 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Śliczne te koteczki. Ja też jestem z Torunia i problem mam ten sam i z pracą podobnie 2 kotki małe w domu a 4 na budowie. :(

viewtopic.php?f=13&t=143869

Mam pytanie jak się wstawia takie obrazki na forum kotków żeby nie było linków a obrazki?
Do schroniska nie oddawaj to bez sensu tam ogromna ilość kotów, psów a ciągle napływają nowe:
http://www.schronisko-torun.oinfo.pl/in ... nio,5.html

Jak tam kiedyś przyniosłam kota to mi uśpili i już nigdy więcej.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon lip 09, 2012 22:02 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Piano weszłam na Twój wątek. To wszystko o czym piszesz jest straszne, ale tak jest wszędzie. Mam na myśi traktowanie kotów jak zbędne śmieci.Dokarmiam koty na Strzałowej. Tam nie jest lepiej. Z ok.20 kotów zostały dwa kocury. Wszyscy patrzą na mnie jak na intruza.Stoczyłam nie jeden bój. Doszło raz nawet do rękoczynu. Nie będę opisywać, bo nie ma czym się chwalić.
Co do zdjęć to wstawiam przez fotosik. Oczywiście trzeba się zarejestrować i ściągnąć kody które są podane.
Obrazek

jola_d

Post » Sob lip 14, 2012 12:06 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Dziś pojechały do dt dwa kociak -pingwinek i biała tri.
Obrazek

jola_d

Post » Nie lip 15, 2012 12:03 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

To wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki za pozostałe. Szkoda jednak że nie mogę ci pomóc bo mam ten sam problem.

Kotki Joli czekają na kolejne domki tymczasowe !!! Ludzie nie ociągajcie się!!!

piano

Post » Nie lip 15, 2012 18:02 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Powodzenia dla kociaków!
adeeniet

Post » Pon lip 16, 2012 16:53 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Niedługo postaram się wstawić nowe zdjęcia pozostałych ślicznotek.
Obrazek

jola_d

Post » Czw lip 19, 2012 12:10 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

A to są dziewczynki?

piano

Post » Czw lip 19, 2012 22:08 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Są dwie dziewczynki i dwa chłopaki. Dziewczynki to biała z rudym ogonkiem i buro szylkretowa. Nie jestem pewna płci szaraczka. Jutro wstawię zdjęcia szylkretowej kici.
Obrazek

jola_d

Post » Czw lip 26, 2012 9:20 Re: TORUŃ-6 maluchów do adopcji

Przepraszam za przerwę w doniesieniach, ale czasem dopada mnie bezsilność i zwalniam tempo.
Wstawiam obecane zdjęcie koteczki szykretowej. Taka jestem piękna.

Obrazek Obrazek

W międzyczasie musiałam zająć się biało szarym koteczkiem, bo wagowo odstaje od rodzinki. Zabieram go do domu i podkarmiam smaczniejszymi kąskami. Trochę się rozbujał z jedzeniem i bardziej się ośmielił.
To właśnie on

Obrazek

Z adopcjami cisza.
Natomiast od jakiś dwu tygodni mam jaskółkę. Została ocalona przed zjedzeniem przez kota. Musimy podszkolić latanie.

Obrazek
Obrazek

jola_d

[następna]