Mnie wet poradziła aby tabletke rozetrzeć na proszek i wymieszać z serkiem homogenizowanym- małą iloscią. I do strzykawki i do pysia
Psy szczekają na niego? Może na początek niech sam pobędzie w pokoju bez kotki i psów wchodzących do jego pomieszczenia? Nawet na moment?
Mój Tommy[*] od malutkiego był przyzwyczajony do psów i ch sie wcale nie bał. Przewijały sie tymczasowe psy przez m ieszkanie i wszystko było ok. Tak lat 4 do momentu gdy zamieszkała z nami niufka mająca 7 m-cy. Niby szczeniak, ale wielki. Co z tego że z dobermanem mieszkał i było ok? Co z tego że niufka pochodziła z hodowli gdzie i koty były i nie interesowała się kotkiem a jej zachowanie było spokojne od początku? Tommy widać stwierdził że to nie pies tylko lichowiecoo i nam doznał wielkiego stresu. Zapewniliśmy mu przemieszczanie sie na wysokościach po całym mieszkaniu aby poznał psa. Nie jadł, tylko pił. Brudził też w całym domu ze stresu. I już niufka miała jechać spowrotem do hodowli z jego powodu ( w koncu był pierwszy! ) kiedy zobaczyłam że w 15-ty dzień podszedł do niej i ją powąchał jak spała. I wszystko odmieniło się jak za dotknięciem różdżki

W chwili obecnej mam dwa przyjazne kotom psy i kota, który nie wiem czy zna albo lubi psiaki. Kot jest odseparowany totalnie od psiaków. I na początek zamierzam przyzwyczajać go do ich zapachu zmieniajac mieszkańców w pokoju. Siedzą w salonie psy, potem wychodzą a na ich miejsce przychodzi kot. Tak przez miesiąc. Oswajanie sie z zapachem. A potem pomyślę co dalej

Kot ma sie nie stresować tylko z czasem potraktować psy jak normalny stan rzeczy. Tylko że moje psy nie zaszczekają na kota, nie pogonią go ani nie podejdą do niego jak on sam tego nie zrobi.... Czyli będzie to na jego zasadach bo tak nauczone są moje burki.