KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 11:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:Gosiu bardzo dziękuje za sesję :D
Efekty Twojej pracy jak zawsze powalajace :1luvu:
Poproszę o mail w wolnej chwili, uzupełnie naszego Fb :P

Wyśle do końca weekendu :) (musze odpocząć) podeśle jeszcze zdjęcia schroniskowe z dzisiaj na Twojego maila jak można(ale to pójdą dwa maila "Kocia Chatka" i "Schronisko"

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 07, 2012 14:12 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Przywiozłam dziś do kociarni ze schroniska kotkę Milkę, albo Mirkę nie wiem bo były różne imiona - kotka duża biało-czarna, łagodna i spokojna. Oddana z powodu alergii byłej właścicielki :? rozmawiałam z właścicielką byłą kotki - kotka u niej była około półtorej roku - lekarz powiedział że musi kotkę oddać :evil:
Jak przyjechałam do schroniska to kotka leżała na adopcjach na wybiegu :(
Zresztą była Gosia z Marcinem więc mogą potwierdzić, że nie wyglądało to dobrze. :(
Kicię dałam do Kamilki i Emilki.
Kotka jest już wysterylizowana, jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i test na białaczkę ujemny. Książeczka zdrowia jest u mnie. Podrzucę ją.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lip 07, 2012 16:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Gdyby się u was biało ruda kota znalazła to szukają jej

viewtopic.php?f=1&t=143832&p=9022238#p9022238

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lip 07, 2012 21:38 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
Scorpio, wielkie dzięki za pomoc w dyżurze :ok: Scorpio przyniosła też sporo pojemniczków "jednorazowych" do karmienia bezdomniaczków, są w szafce na zapleczu zdrowej.

Na zdrowej wszyscy ok.
Ziutka długo misiałam namawiac do zabawy, bo jest obrażony za zastrzyki :wink:
Większa z woliery robi się zdecydowanie ożywiona na wieczór, chodziła przy kratach i zaczepiała koty :twisted:

Kotka Milka, która przyjechała dzisiaj ze schronu, jak została postawiona w takiej pozycji zamarła, nic nie jadła i ogólnie bardzo źle. Teresa poinformowała ludzi, którzy ją oddali w jakim stanie jest kocia, no i zjawili się zobaczyc co z nią. Zabrali ją do domu, będą jej szukac nowego domu. Będziemy w kontakcie, zobaczymy.

Na kwarantannie:
Misiaczek nadrabia stracone kilogramy :ok:
Pysiol tak sobie, ale miał dzisiaj duzo miziańska.
Fuksik ma świetny apetyt, chyba czuje się troszkę lepiej.
Maluszek od Eleny nakarmiony 3 razy. Może nazwiemy go Jasio Wędrowniczek, skoro tak bez przerwy drepcze po tym boksie :1luvu:
Elenka ma dosyc boksu, ale wypuszczona strasznie rzuca się na koty, dzisiaj ostro przegoniła Dextera i skakała na kraty grzybków. Nie wiem, czy to dlatego, że ma jeszcze małe dzieciory i ich tak broni, czy już taka jest :twisted:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lip 07, 2012 21:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

info z rannego dyżuru( właśnie wróciłam z pracy,dlatego dopiero teraz)
maluchy od Elenki dokarmione,oczka przemyte.Tylko jeden miał zaropiałe i zatkany nosek.Jasiu wędrowniczek jest świetny,najmniejszy, a najbardziej rozdarty,a tak patrzy na człowieka. Pysiol mimo choroby fajnie bawi się w boksie,Fuks też.Dekster atakuje Amelkę,on jest spragniony mizianka,dzisiaj nie chciał się ode mnie odkleić,aż mi zal było wychodzić.
Na zdrowej otworzyłam wolierę i biało bura (zapomniałam czy Emilka czy Kamilka)wyszła sobie na okienko,jako jedyna zresztą bo reszta raczej unika okna w ten upał.Posiedziała i grzecznie wróciła do woliery.Przeniosłam suchą purinę i perfekt fit sensitive na zdrową. Zawiesiłam zasłony.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob lip 07, 2012 21:41 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Marta pisałyśmy równocześnie. No i zgrałyśmy się z tym Jasiem Wędrowniczkiem. To może nazwiemy go tak z" polskiego" Łoker.

balbina38

Post » Sob lip 07, 2012 21:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Łoker :ok:

The Szops

Post » Sob lip 07, 2012 21:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Elenka ma dosyc boksu, ale wypuszczona strasznie rzuca się na koty, dzisiaj ostro przegoniła Dextera i skakała na kraty grzybków. Nie wiem, czy to dlatego, że ma jeszcze małe dzieciory i ich tak broni, czy już taka jest :twisted:

[/quote]
ona zachowuje się podobnie jak Mańka kiedy miała małe.

balbina38

Post » Sob lip 07, 2012 21:48 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

To miejmy nadzieję, że przejdzie jej tak jak Mańce. Mania jeszcze atakowała ludzi, a Elenka jest bardzo łagodna.

The Szops

Post » Sob lip 07, 2012 22:17 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Kotka Milka, która przyjechała dzisiaj ze schronu, jak została postawiona w takiej pozycji zamarła, nic nie jadła i ogólnie bardzo źle. Teresa poinformowała ludzi, którzy ją oddali w jakim stanie jest kocia, no i zjawili się zobaczyc co z nią. Zabrali ją do domu, będą jej szukac nowego domu. Będziemy w kontakcie, zobaczymy.

To super informacja :ok: skonaktuję się jeszcze raz z kobietą i zobaczymy co dalej... ona chyba kompletnie nie zdawała sobie sprawy z tego jak kotka to zniesie, szkoda bardzo Milki bo to co przezyła od czasu jej oddania t dla niej był jakiś kosmiczny horror, mam nadzieję, że chociaż do tych ludzi dotarło w jakimś stopniu, że schronisko to nie jest miejsce dla domowych kotów.
W schronisku Milka wyglądała jeszcze straszniej - leżała na betonie przyplaszczona całkowicie ze strachu jakby była martwa :cry:

terenia1

Post » Sob lip 07, 2012 23:45 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:
The Szops pisze:Kotka Milka, która przyjechała dzisiaj ze schronu, jak została postawiona w takiej pozycji zamarła, nic nie jadła i ogólnie bardzo źle. Teresa poinformowała ludzi, którzy ją oddali w jakim stanie jest kocia, no i zjawili się zobaczyc co z nią. Zabrali ją do domu, będą jej szukac nowego domu. Będziemy w kontakcie, zobaczymy.

To super informacja :ok: skonaktuję się jeszcze raz z kobietą i zobaczymy co dalej... ona chyba kompletnie nie zdawała sobie sprawy z tego jak kotka to zniesie, szkoda bardzo Milki bo to co przezyła od czasu jej oddania t dla niej był jakiś kosmiczny horror, mam nadzieję, że chociaż do tych ludzi dotarło w jakimś stopniu, że schronisko to nie jest miejsce dla domowych kotów.
W schronisku Milka wyglądała jeszcze straszniej - leżała na betonie przyplaszczona całkowicie ze strachu jakby była martwa :cry:

Pierwszy raz widzieliśmy takiego kota :( to było straszne. Mam nadzieję że wszystko dobrze sie skończy.

Ps: w przedsionku na zdrowej jest 5malców dzikuski(odpchlone) w sumie to udające dzikusy :twisted:
Teresko jak jest mozliwość bardzo proszę dajmy je na zdrową :( (w przedsionku jest strasznie duszno, makabra jakaś ledwo my tam wytrzymaliśmy przy sprzątaniu) Muszę jeszcze matkę złapać bo nam uciekła :? Dostawimy ja na chwilę jeszcze i do sterylki damy. Musze im tez zdjecia porobić. Wpadniemy jutro do Chatki przy malcach porobić

CatAngel

Post » Nie lip 08, 2012 7:17 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Skorpio bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd o karmach.5 lipca padła propozycja składki na karmę(,,Dziewczyny i Chłopaki mam taka propozycje - zrzućmy sie po dyszcze na lepszą karme sucha - royala do KC .Może by ja wymieszać z tymi gorszymi.lepsze to chyba niż samo gorsze w misce- co wy na to ?????,,) karma sucha,, One'' jest puriną nie kolorową i dosć dobrą.Jezeli w chatce mamy tyle dobrej niekolorowanej karmy o czym dopiero się dowiedziałam to bardzo się cieszę i jeszcze raz bardzo przepraszam .

Ostatnio edytowano Nie lip 08, 2012 7:32 przez wiesiak, łącznie edytowano 1 raz
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 08, 2012 7:30 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Najwidoczniej sprawa kuwet jest oceną subiektywną. Nie chcę nikogo urazić . Bardzo proszę Teresko -nie gniewaj się że zostanę przy swoim zdaniu.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 08, 2012 14:18 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
02.07. pon. rano Marta wie. Mara
03.07.wt. rano Marta wie. Ewa
04.07. śr. rano Beatka wie Dorotka
05.07. czw.rano Kasia wie. Teresa
06.07. piat rano Wiesia wie. CatAngel
07.07. sob. Beatka wie. Marta
08.07. niedz. rano Kasia brak

terenia1

Post » Nie lip 08, 2012 15:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
02.07. pon. rano Marta wie. Mara
03.07.wt. rano Marta wie. Ewa
04.07. śr. rano Beatka wie Dorotka
05.07. czw.rano Kasia wie. Teresa
06.07. piat rano Wiesia wie. CatAngel
07.07. sob. Beatka wie. Marta
08.07. niedz. rano Kasia brak

Teresko my zrobimy dyżur :)

CatAngel

[poprzednia][następna]