Wrocławskie koty bezdomne pomóż pomagać!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 20:48 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Mruczeńka1981 pisze:Ania no pokaż!!

Obrazek :ryk:
krynia08

Post » Sob lip 07, 2012 8:37 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Nasmarowałam maila do Krakvetu :evil: :
"Witam

Ostatnio przyszła do mnie przesyłka z zamówieniem nr XYZ. Na to zamówienie składało się: 4 produkty witaminowo-lecznicze firmy Dolfos oraz mała karma Royal Canin Weaning. Data ważności karmy to 27.03.2012, czyli karma jest po terminie ważności od ponad 3 miesięcy! Aż strach pomyśleć co by było gdyby ta paczka karmy trafiła na osobę, która odruchowo nie sprawdza terminów ważności...
O tym, że opakowania wszystkich produktów były brudne już nawet nie wspominam, do tego zdążyła mnie już Państwa firma przyzwyczaić.
Proszę o ustalenie w jaki sposób chcą Państwo odebrać zepsutą karmę (chyba że taniej dla Państwa byłoby gdybym tą karmę po prostu wyrzuciła, a ja miałabym pewność, że nie trafi ona do kolejnego klienta i nie zostanie zjedzona przez jakiegoś kociaka, powodując w najlepszym wypadku problem pokarmowe, a w najgorszym śmierć zwierzęcia). Oraz o sposób dostarczenia mi właściwego produktu z dobrą datą przydatności.

Jestem miłośnikiem kotów, zajmuję się nimi od lat (w ramach wolontariatu i działania w fundacjach) i znam przypadki kiedy zjedzona przez koty karma po terminie ważności zakończyła się śmiercią zwierzaka. O ile tolerowałam to, że produkty przychodziły brudne, pogniecione, czy nagminny bałagan w wysyłkach, o tyle absolutnie nie będę tolerować wysyłanie karm po terminie ważności i narażanie zwierząt na chorobę lub śmierć. W związku z powyższym było to ostatnie zamówienie jakiego dokonałam w Państwa firmie. Proszę o anulowanie zamówienia XYZ (nie zostało ono jeszcze opłacone i w związku z zaistniałą sytuacją opisaną powyżej - nie będzie). Traktowanie klientów w sposób karygodny jeszcze jestem w stanie jakoś "przełknąć" ale narażanie zwierząt to kropla, która "przepełnia kielich".

Z poważaniem
...................

PS. Proszę przestudiować Ustawę o Ochronie Zwierząt - przyczyniają się Państwo pośrednio przez takie zachowanie do karalnego w naszym kraju, a w ustawie szeroko pojętego znęcania się nad zwierzętami (w co wlicza się brak właściwiej opieki nad zwierzęciem).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 07, 2012 8:49 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Gibutkowa pisze:Nasmarowałam maila do Krakvetu :evil: :
"Witam

Ostatnio przyszła do mnie przesyłka z zamówieniem nr XYZ. Na to zamówienie składało się: 4 produkty witaminowo-lecznicze firmy Dolfos oraz mała karma Royal Canin Weaning. Data ważności karmy to 27.03.2012, czyli karma jest po terminie ważności od ponad 3 miesięcy! Aż strach pomyśleć co by było gdyby ta paczka karmy trafiła na osobę, która odruchowo nie sprawdza terminów ważności...
O tym, że opakowania wszystkich produktów były brudne już nawet nie wspominam, do tego zdążyła mnie już Państwa firma przyzwyczaić.
Proszę o ustalenie w jaki sposób chcą Państwo odebrać zepsutą karmę (chyba że taniej dla Państwa byłoby gdybym tą karmę po prostu wyrzuciła, a ja miałabym pewność, że nie trafi ona do kolejnego klienta i nie zostanie zjedzona przez jakiegoś kociaka, powodując w najlepszym wypadku problem pokarmowe, a w najgorszym śmierć zwierzęcia). Oraz o sposób dostarczenia mi właściwego produktu z dobrą datą przydatności.

Jestem miłośnikiem kotów, zajmuję się nimi od lat (w ramach wolontariatu i działania w fundacjach) i znam przypadki kiedy zjedzona przez koty karma po terminie ważności zakończyła się śmiercią zwierzaka. O ile tolerowałam to, że produkty przychodziły brudne, pogniecione, czy nagminny bałagan w wysyłkach, o tyle absolutnie nie będę tolerować wysyłanie karm po terminie ważności i narażanie zwierząt na chorobę lub śmierć. W związku z powyższym było to ostatnie zamówienie jakiego dokonałam w Państwa firmie. Proszę o anulowanie zamówienia XYZ (nie zostało ono jeszcze opłacone i w związku z zaistniałą sytuacją opisaną powyżej - nie będzie). Traktowanie klientów w sposób karygodny jeszcze jestem w stanie jakoś "przełknąć" ale narażanie zwierząt to kropla, która "przepełnia kielich".

Z poważaniem
...................

PS. Proszę przestudiować Ustawę o Ochronie Zwierząt - przyczyniają się Państwo pośrednio przez takie zachowanie do karalnego w naszym kraju, a w ustawie szeroko pojętego znęcania się nad zwierzętami (w co wlicza się brak właściwiej opieki nad zwierzęciem).

:strach: A ja nie sprawdzałam nigdy terminu wazności.Jestem zszokowana :strach:
Bardzo dobrze ,że im tak napisałaś.Mam nadzieję,że może to coś da.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob lip 07, 2012 8:57 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Ja kupuje tylko w Animalii, może troche drożej ale od momentu zamówienia mam pełen podgląd hehe nawet o której kurier wyjechał :mrgreen: czy kasa doszła, zaksiegowana i czy towar juz jest caly w paczce......zapakowane tak ze szok kochana :ryk: nie chcialabym tego pakować :oops: wszystko widoczne na sklepie ( czy towar na magazynie czy trzeba czekać) i zawsze mały upominek dla psa lub kota, idealny sklep dla ludzi nerwowych :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Sob lip 07, 2012 9:06 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Gibutku a pamiętasz jak syf przyszedł Wygrana KV :ryk: :ryk: :ryk: Ania i Dyrka do dziś pamięta ten smród :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Sob lip 07, 2012 9:10 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

No ja już baaardzo dawno nie kupowałam w KV, tylko ze względu na to że cały zestaw produktów Dolfosa jaki potrzebowałam mieli (w innych sklepach nie było wszystkich) to kupiłam i wzięłam dodatkowo, żeby dopełnić kwoty tego RC Weaning (daję moim jako przysmaki, a Frani FIV+ normalnie przez jakiś czas jak mi przychudnie za bardzo, bo ma gorszy okres jedzenia). A tu taki ZONK :roll: Mieli też najtańsze transportery to zamówiłam ale nie opłaciłam jeszcze i dobrze, bo na pewno już nic absolutnie u nich nie wezmę :evil:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob lip 07, 2012 9:10 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

krynia08 pisze:Gibutku a pamiętasz jak syf przyszedł Wygrana KV :ryk: :ryk: :ryk: Ania i Dyrka do dziś pamięta ten smród :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Krynia ja tez pamiętam, bo tam byłam i rozpakowywałam... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob lip 07, 2012 9:12 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Gibutkowa pisze:
krynia08 pisze:Gibutku a pamiętasz jak syf przyszedł Wygrana KV :ryk: :ryk: :ryk: Ania i Dyrka do dziś pamięta ten smród :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Krynia ja tez pamiętam, bo tam byłam i rozpakowywałam... :roll:

no dlatego to pisze :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Mnie tam nie było, ale u mnie było slychać wasze odgłosy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Sob lip 07, 2012 9:46 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

krynia08 pisze:Ja kupuje tylko w Animalii, może troche drożej ale od momentu zamówienia mam pełen podgląd hehe nawet o której kurier wyjechał :mrgreen: czy kasa doszła, zaksiegowana i czy towar juz jest caly w paczce......zapakowane tak ze szok kochana :ryk: nie chcialabym tego pakować :oops: wszystko widoczne na sklepie ( czy towar na magazynie czy trzeba czekać) i zawsze mały upominek dla psa lub kota, idealny sklep dla ludzi nerwowych :ryk: :ryk: :ryk:

Czytam, co Gibu pisze i się włos na głowie jeży... :strach:

Ja też tylko Animalia. Fakt, że na początku KV kusił cenami, ale bałam się zaryzykować. Tu pełna kontrola towaru, najdłużej czekałam na zamówienie 4 dni, bo akurat na stanie nie mieli.
I tak, jak Krynia mówi, paczka zapakowana tak, że współczuję osobie, która to musi robić. :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Sob lip 07, 2012 10:06 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Ja zamawiam w Zooplusie(bo często mają felixa w promocji)Transportery też u nich kupowałam,bo była promocja,i jestem bardzo zadowolona,bo słuza bez szwanku. Jak na razie nie miałam problemu,a Animali nawet nie znałam,ale dobrze wiedziec,że taki solidny jest.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob lip 07, 2012 13:35 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Mru - powinna już wpłynąć pierwsza kasa na nasz fundusz "Koty w DT"
Za drapak 77zł i jakaś kasa za kocie zawieszki ( z bazarku Eweliny)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob lip 07, 2012 13:40 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Ja kupuję w Zwierzakowie, zwykle wysyłają w następnym dniu po złożeniu zamówienia, jest sporo promocji.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lip 07, 2012 14:03 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

MaryLux pisze:Ja kupuję w Zwierzakowie, zwykle wysyłają w następnym dniu po złożeniu zamówienia, jest sporo promocji.

ja w Lidlu - śmietanę,w Biedronce- ryż, Społem- ser żółty, itp :ryk:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob lip 07, 2012 14:08 Re: Koty działkowe z Brzegu cicho proszą o pomoc...

Thorkatt pisze:
MaryLux pisze:Ja kupuję w Zwierzakowie, zwykle wysyłają w następnym dniu po złożeniu zamówienia, jest sporo promocji.

ja w Lidlu - śmietanę,w Biedronce- ryż, Społem- ser żółty, itp :ryk:

Kocham Biedronkę Obrazek :ryk: :ryk: reszty sklepów niet :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

[poprzednia][następna]