K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 17:59 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

katgral pisze:Hej

OSTATECZNY TERMIN KWESTY W ALMIE NA KOŚCIUSZKI TO 27.07 - 29.07

Poniżej grafik proszę się wpisywać :) na każdą zmianę potrzebne są 4 osoby

PIĄTEK 27.07 18.00-21.00
1 katgral
2.........
3.........
4.........

SOBOTA 28.07 11.00-14.30
1 katgral
2.annakreft..
3............
4.........

SOBOTA 28.07 14.30-18.00
1...........
2............
3............
4.........

NIEDZIELA 29.07 15.00 - 19.00
1 miszelina
2.........
3.........
4.........

gertaa, annakreft czy możecie się wpisać na pasujące Wam zmiany, dzięki :)

No i zachęcam innych :)

wpisana

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Czw lip 05, 2012 21:14 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

hej hej,
byliśmy dzisiaj na kociarni przywitać się z Bystrą, porobiliśmy trochę zdjęć i na dwóch fajnie wyszli nam Emet i Kamyk. podsyłam, bo może się Wam przydadzą :) zdjęcia to miniaturki, po kliknięciu odsyła do większych rozmiarów.

przy okazji - dziękuję Milu za miłe przyjęcie i niańczenie ;)

Obrazek

Obrazek
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt lip 06, 2012 8:07 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Maupa pisze:
przy okazji - dziękuję Milu za miłe przyjęcie i niańczenie ;)

To milu dziękuje w imieniu kotów za głaskanie i smakołyki :1luvu:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt lip 06, 2012 8:55 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Co mozna zrobić z czwórka dziesięciotygodniodniowych kociąt wyłapanych ze szpary pod balkonem na osiedlu. Matka zawieziona na sterylkę, a one sie nie oswajają ( dzis sa trzeci dzień w domu) i drą sie jak obdzierane ze kóry-głównie w nocy, że sąsiedzi się skarżą.
Nie chcę ich nikomu wcisnąć, tylko szukam pomysłów. Wypuścić? Wrocą pod ten balkon, a ludzie mają dosyć balkonowego sajgonu co rano.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt lip 06, 2012 11:19 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Trudna sprawa, ale trzy dni to za mało na oswojenie.Wiadomo, trzeba czasu i cierpliwości.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt lip 06, 2012 11:44 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Lila_iwa pisze:Trudna sprawa, ale trzy dni to za mało na oswojenie.Wiadomo, trzeba czasu i cierpliwości.

Tylko że koty są w bloku i sąsiedzi sie skarżą na wrzaski. Jakieś nienormalne te koty.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt lip 06, 2012 11:53 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

A matka po sterylce mogłaby do nich wrócić?
Czy matka też dzikus?

U nas w schronie jest cudna mała tri. Okropnie syczy. Trzeba ja było rozdzielic z matka bo wtedy juz dotknać obie sie nie dały.
Teraz mała trisia jest sama w klatce, bo inne łomotała i też drze mordkę. Już ponad tydzień. Ale spuszcza z tonu. Zwłaszcza jak coś dobrego w miseczce ląduje.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lip 06, 2012 12:10 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

odnośnie drącej się czwórki - to u mnie ;) Matka tez dzikus. A jeśli wróci ze sterylki to nie odtrąci ich od razu? One ewidentnie wołają mamę, bo jak tylko moja Kasia zagrucha do mnie to się podnosi jednoczesny potrójny wrzask. Wczoraj chociaż w dzień był spokój - dziś miauczą non stop, z krótkimi przerwami... Czwarty kotek jest niestety nadal pod balkonem, nie chce wyjść - został bez całej rodziny. Ludzie mają dosyć tych kotów, ale w sumie tam były bezpieczne - mogłabym je tam dokarmiać a potem wyłapać na sterylkę, a ludziom bym doradziła osiatkować balkon, nawet tak prowizorycznie.

@Tosza - próbowałam z szyneczką - nic, tylko syki i pacanie łapą. Próbowałam też z "lizaniem" mokrym wacikiem zawiniętego w ręcznik kotka. To samo - syki i gryzienie. A mój piwniczny śmierdziuch już na kastracji na Narwiku :)

gamga

Od: Pt mar 12, 2010 10:36

Post » Pt lip 06, 2012 13:36 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Gluś już u mnie
więcej informacji od czasu do czasu będzie tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131215

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt lip 06, 2012 19:10 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Dzięki wielkie jej siostro, że go wzięłaś :) To bardzo miły kotek i taki delikatny.

Tymczasem w kociarni wieczorem wszystko w porządku. Koty zadowolone, Kowboj ładnie się bawił. Widać, że dogadał się bez problemu z chłopakami.
Milusia syczy, jak zwykle. Nie bardzo groźnie.
Myślę, że jest dużo spokojniej jak nie ma Zafiry.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 06, 2012 19:28 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

To może zaryzykować i wypuścić Bagheerę? Jak sądzicie?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lip 06, 2012 19:43 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Spróbować można. Choć nie wiem jak to będzie z dwiema takimi czarnymi syczącymi... :wink: Mogę jutro wieczorem ją wypuścić na próbę.

Przypomniało mi się - był Pan od Kamyka, przyniósł kilka puszek karmy, pomiział Kamyczka :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 06, 2012 22:17 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lip 06, 2012 23:28 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Zamknijmy w cholerę tą Fundację i chodźmy do domów! Nic dobrego z Jej działalności nie wynika a tylko same szkody dla społeczeństwa!!!
Pluskwa6 będzie zadowolona (chociaż nie wiem jak cel życiowy obierze po zniszczeniu AFN, ale przecież fundacji nie brakuje) i zdychające na ulicach i w piwnicach koty też! Może to być nawet skuteczny sposób na ograniczenie populacji bezdomnych kotów :cry:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Sob lip 07, 2012 7:05 Re: K-ów, pilny tymczas dla dwóch 4-tyg. kociaków, na tydzie

Jafusia pisze:

Zamknijmy w cholerę tą Fundację i chodźmy do domów! Nic dobrego z Jej działalności nie wynika a tylko same szkody dla społeczeństwa!!!
Pluskwa6 będzie zadowolona (chociaż nie wiem jak cel życiowy obierze po zniszczeniu AFN, ale przecież fundacji nie brakuje) i zdychające na ulicach i w piwnicach koty też! Może to być nawet skuteczny sposób na ograniczenie populacji bezdomnych kotów :cry:

Wszystkie kontrole lokalne nie wykazały żadnych nieprawidłowości dotyczących zbiórek publicznych natomiast od tej decyzji będziemy się odwoływać zwłaszcza, że podstawa odmowy jest oparta na nieprawdziwych przesłankach (donosach?) bo jakże można rozumieć fakt, że remont szpitala według MSWiA nosi znamiona zbiórki w interesie osobistym i szereg tym podobnych niedorzeczności.

Jeżeli natomiast ktoś ma zastrzeżenia do działania fundacji prosimy o zabranie naszych Podopiecznych celem zapewnienia im właściwej opieki (ponad czterystu).
Pomijając jakby fakt, że posiadanie zgody na zbiórki publiczne z MSWiA nie jest obligatoryjne.

z poważaniem
Prezes
Agnieszka Korbal-Bondarczuk

EOT
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

[poprzednia][następna]