Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mimzy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 15:20 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

jak kociaste wytrzymuja ta iscie egzotyczna temperature za oknem?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 16, 2012 13:29 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

Kociaki super, my mieszkamy pod lasem i u nas w domku przyjemnie chłodno, więc nie ma żadnych upałów. W nowym mieszkanku przygotowujemy balkon pod kotki, to będzie ich jedyny kontakt ze światem zewnętrznym po przygodach Tojka :)
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Pon lip 16, 2012 16:25 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom

no i dobrze, tez ciekawie bedzie, beda mogly obserwowac swiat zewnetrzny ale z bezpiecznego miejsca :)

Kociara82

Post » Śro lip 25, 2012 13:48 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Czy ktoś spotkał się kiedyś z gadającym kotem? Nie myślę tu o paru dźwiękach i swego rodzaju rozmowie, ale o kocie który chodząc, myjac sie, będąc w kuwecie i leżąc gada non-stop. Nasza Mimzy tyrka i miauka, pojekuje nie ma ruchu bez dźwięków, wyglądało to z początku przekomicznie, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy to taki okaz sie nam trafił czy co?

Mimzy to najlepsza fąfela Tojka, uwielbiaja się nasze 2 kotki, szaleją, gonią, leżą obok siebie. Uszatka wreszcie ma wiecej naszych pieszczotek, kiedy te dwa tornada przemierzają pomieszczenia, które kiedys wyglądały jak nasze mieszkanie :) Biegając, bawiąc sie Mimzy cały czas wydaje dźwięki, w nocy śpimy z korkami w uszach , bo nawet jak śpi z nami to gada do siebie. U weterynarza była spokojniejsza i gadała dużo mniej, lekarz stwierdził że jest po prostu wygadana i towarzyska.

Czy sa takie przypadki na Miau, ktoś słyszał?

Chyba nagram filmik i wrzucę, bo ciężko wyobrazić sobie gadułę, nie widząc tego :)

Wszystkie kotki mają się świetnie, Tojeczek miał małą infekcję w uszkach, ale już jest lepiej, chłopak nam tyje i ładuje w mięśnie szalejąc z Mimzy. Uszatka śpi na mnie standardowo, zaczyna po mału zanikać jej linia :)

Postaram sie wrzucic jakies zdjęcia, jestem na L4 do końca tygodnia , więc mam troche czasu.

Buziaki dla wszystkich dobrych cioteczek. Uszata, ToiToi i Mimzy
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Post » Śro lip 25, 2012 18:03 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

koniecznie nagraj gadulstwo Mimzy :1luvu:

Kociara82

Post » Pt lip 27, 2012 0:30 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

A ja proszę o fotkę kulistej Usi :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 04, 2012 16:49 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Usiu, Tojku, Mimzy!!!

Zapraszam do wziecia udzialu w konkursie na miss i mistera miau miesiaca sierpnia, tym razem krowki i pingwinki. Zabawa wysmienita a przy okazji pomagamy kocim biedom. Oto link do zabawy: viewtopic.php?f=20&t=144808
Zapros koniecznie znajomych :) im wiecej kotow wystartuje tym wiecej uzbieramy $$, a im wiecej my uzbieramy, tym wiecej jakas kocia bieda dostanie $$.
Buziaki dla Was, kociaste :*:*:*

Kociara82

Post » Nie sie 05, 2012 19:31 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Cioteczko kochana, my nie krówki ani pingwinki niestety, tylko szarki i bureczki:) też pozdrawiamy

ale może zgłoszę kotkę mojej mamy, jedna bez łapki jest pingwinkowata, mogę:)
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2012 20:24 przez agatka13, łącznie edytowano 1 raz
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 05, 2012 20:04 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

No co, mówiłaś, że idziemy kąpu-kąpu!
Obrazek

Cóżeście nam tu za szczura na sznurku przywlekli!
Obrazek

Tak ten profil, żeby nie było widać jak przytyłem.
Obrazek

Nuuuuuuuuuuuuuuuuuudne te zdjęcia beze mnie, nie?
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2012 20:25 przez agatka13, łącznie edytowano 1 raz
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 05, 2012 20:16 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Talk to the hand mała!
Obrazek

Tojeczek pokonany!
Obrazek

Podobno jak się długo nie sprząta to w mieszkaniu- na podłodze i meblach pojawiają się koty!
Obrazek

Gdzie dwóch się bije tam trzeci z zdjęć korzysta :)
Obrazek
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 05, 2012 20:21 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

74 cm kota
Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 05, 2012 20:24 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Zdjęcia pierwsza klasa.
Uśmiałam się jak... kot

Uściski i głaski :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie sie 05, 2012 20:24 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Faktycznie Usia ma jakąś krótszą szyję :wink:
Zaraz, a ma jakąś szyję?

A Tojek wygląda świetnie :ok:

jaaana

Post » Nie sie 05, 2012 20:36 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Nie jest tak źle z Uszatką, dobrze wygląda mała, chociaż jak chodzi to już tak jej brzuszek zaczyna wisieć! Usia jest na jedzeniu dla dojrzałych kotów- Feline Mature weterynaryjnej, ale teraz to nie wiemy czy jej nie zmienić!

Tojek wygląda dostojnie, prawda? Dziś był ważony i waga wskazywała lekko ponad 5kg :)

No i muszę wrzucić tu filmik z gadulstwem Mimzy, tylko nie wiem jak!
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 05, 2012 20:40 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Ja wrzucam na youtube i tu daję link.

A jak dziąsła Tojka?

jaaana

[poprzednia][następna]