Boluś ze śmietnika (2) i PRZYJACIELE :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 19:37 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Misiu, nie daj się temu smarkaczowi, co on sobie myśli ten.... ten... cud, miód i orzeszki :twisted:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro lip 04, 2012 19:58 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Misiek ma nosek centralnie miedzy oczami :ryk:
Ale Bolus jest juz duzy! 8O
A jak cudnie bryka :D !
A filmik powinien mieć tytuł: "Biała skarpeta kontra biała skarpeta" :lol:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lip 04, 2012 20:09 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

"Bolo vs. Misio" - tak być powinno. :lol:

Mario, dziękuję Ci BARDZO za komplement. To zaszczyt, naprawdę. Tyle, że bez Was, bez forum, bez Ciebie - najprawdopodobniej by się nie udało.
Aniada

Post » Śro lip 04, 2012 20:21 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

MariaD pisze:Aniada, weź duże pudło i powycinaj kilka otworów w ściankach na różnej wysokości i różnej wielkości. Nie ma lepszej zabawki dla kociaka. :)

To prawda, swietna sprawa. Wyprobowalam :) Zabawa kociakow super ! Jeszcze zrobilam im jedna zabawke - w miare plaskie pudelko, wycinasz otwory, w ktore zmiesci sie lapa doroslego kota. Do srodka wrzucasz pilki pinpongowe (ja nie mialam i wrzucilam orzechy wloskie) - zabawa kociakow trwala tydzien, potem sie znudzilo wiec schowalam. Po miesiacu wyjelam i znow zabawa :)

a tutaj duzo pomyslow jak samemu w sumie ze smieci zrobic fajne zabawki dla kociakow. Strona po niemiecku ale zdjecia wystarcza do zrobienia zabawek :)

http://www.katzenfummelbrett.ch/index.p ... &Itemid=54

Bolus da "popalic" Niebieskim :))))
Misiek Cudowny !!!

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro lip 04, 2012 21:13 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Neigh pisze:A także tym podłym kretynom koty porzucającym, niesterylizującym, bo to "okaleczania"

Są tacy którym szkoda 40 zł na szczepienie kota własnego.......sa i tacy, którzy poświęcą ostatni grosz na ratowanie bezbronnego niechcianego.

bo jak taki kot zachoruje to można go wystawić za drzwi żeby "dał sobie radę" i wziąć następnego, przecież sąsiadka ma "takie śliczne kocięta" :evil:

zabawa obu "kociaków" przecudna :1luvu:
no i tradycyjne OLABOGA
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lip 04, 2012 21:31 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Nic mi nawet nie mówcie o tych porzuceniach. Teraz, gdy patrzę jak on sobie bryka, jak niesamowicie cieszy się życiem, dociera do mnie w pełni, że ktoś taki cud potraktował jak śmieć.
Nie, nie chcę o tym pisać nawet.

A Miś jest "kociakiem". Mentalnie zatrzymał się na poziomie kociaka - powolnego, perskiego, ale jednak kociaka. I za to go uwielbiam. :D
Aniada

Post » Śro lip 04, 2012 22:00 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Miś widzę strasznie poważnie do do obrony pudelka podchodzi :lol:
A Bolutek po prostu cudo :1luvu:

LunaKlara pisze:a tutaj duzo pomyslow jak samemu w sumie ze smieci zrobic fajne zabawki dla kociakow. Strona po niemiecku ale zdjecia wystarcza do zrobienia zabawek :)

http://www.katzenfummelbrett.ch/index.p ... &Itemid=54

Kurczę, że też wczoraj wywalilam trzy wypraski po jajkach :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lip 04, 2012 22:19 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Ja dopiero po tygodniach podczytywanie obu wątków Bolusiowym, ujawniam się.
Boluś to piękny kawałek kawalera :)
Przeszedł ogromną transformację i stał się pięknym tygrysem :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw lip 05, 2012 7:29 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Cuda, panie, cuda prawdziwe :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 05, 2012 12:24 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

MariaD pisze:Aniada, weź duże pudło i powycinaj kilka otworów w ściankach na różnej wysokości i różnej wielkości. Nie ma lepszej zabawki dla kociaka. :)

I mogę napisać: wygrałaś tę bitwę o Bolusia w wielkim stylu. :D

Dokładnie tak. To pisałem ja, Łaciaty z Działkowej Wanny, rękami swojej sekretarki :ok:

Duże pudło, o którym pisze MariaD sprawdza się znakomicie :ok:
Oprócz tego skorzystałam z pomysłu, do którego jakaś dobra dusza umieściła kiedyś link na foroomie, czyli mysie norki. Mamy "planszę" domowej produkcji, ale widziałam w Ikei, w hali sprzedażowej na dole, takie same pudełka po jakichś szklaneczkach, gotowe do zabrania. Za darmo. Nawet nie trzeba będzie zamawiać pizzy... :D

Editka: Duży "ukręcił" takie mocne kulki z folii, które błyszczą, ale szeleszczą trochę mniej, z powodu skrętu ;) , co by kotuchy nie gryzły odstających kawałków.
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Czw lip 05, 2012 15:26 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

Aniada pisze:Nic mi nawet nie mówcie o tych porzuceniach. Teraz, gdy patrzę jak on sobie bryka, jak niesamowicie cieszy się życiem, dociera do mnie w pełni, że ktoś taki cud potraktował jak śmieć.
Nie, nie chcę o tym pisać nawet.

No i właśnie to jest strasznie przykre. Też mi się płakać chce, jak zbieram te porzucone bidy z ulicy (moja sławna O'retka chociażby) i także się zastanawiam, jak ktoś mógł cos takiego zrobić żywej, czującej, przeraźliwie płaczącej małej istotce... :(

Aniada pisze:A Miś jest "kociakiem". Mentalnie zatrzymał się na poziomie kociaka - powolnego, perskiego, ale jednak kociaka. I za to go uwielbiam. :D

U mnie taki mentalnie chyba najbardziej jest Kurtis, ale fakt faktem, że takie domowe pieszczochy najczęściej zatrzymują się na poziomie rozwoju kociaka :ryk: Nie ubliżając im, po prostu są dzieciakami, nawet w starszym wieku :)

Za pomysły na zabawki kocie serdecznie dziękuję. Wypróbuję te pomysły, zwłaszcza że u mnie koty notorycznie się nuuudzą...
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt lip 06, 2012 7:48 Re: Boluś ze śmietnika (2) Krótki filmik "Twierdza 2", str.

A kuku!! Dzień dobry!
Czy Kochane Ciocie wiedzą, że ja dziś kończę calutkie dwa miesiące swego pręgowanego życia??? Duzi są ze mnie dumni :D

Obrazek

Właśnie odkryłem wnętrze kanapy - ulubione miejsce kotów z Mirmiłowa - i chwilowo nie pozwalam zrobić sobie jubileuszowej foty.
Aniada

Post » Pt lip 06, 2012 8:02 Re: Boluś ze śmietnika (2) ma już 2 miesiące!

OLABOGA! Bolutku, jakiś Ty cudny :1luvu:
I jaki duuuży 8O :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 06, 2012 8:05 Re: Boluś ze śmietnika (2) ma już 2 miesiące!

Wszyscy kotku wymyślali od innych zwierzątek, a ja od początku mówiłam, że to TYGRYS OLABOGA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lip 06, 2012 8:24 Re: Boluś ze śmietnika (2) ma już 2 miesiące!

ObrazekObrazekObrazek Długiego i szczęsliwego życia Bolusiu w najpiękniejszym Mirmiłowie Obrazek
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]