OTW6-Wraca:Kachna s.102,Pingusia s.109!POMOCY!Żuniek:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 6:57 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

asia2 pisze:ciągle nie masz leku? Niby możliwy a nie osiągalny...:(((

Znajoma rozesłała po hurtowniach za granicą zapytania. U nas tylko i wyłącznie na zamówienie indywidualne sprowadzają.Potwierdzone przez lekarza i zatwierdzone przez Min.Zdrowia. A ja do tego zdrowia nie mam.

Żuniek dziś ganiał jak mały bandyta. Wczoraj zresztą też.Uwziął się na Biankę i ją straszył.Dziewczyna płochliwa to odstawiała warki i syki.A on zadowolony chodził z uśmiechniętą gębą.Dobrze (tfu,tfu...) się czuje bo mnie olewa.Ma apetyt.

Lucynka wczorajsze moje przyjście z pracy przyjęła z pretensjami.Miaukoliła, gruchała i miałą wyraźną pretensje w oczach i głosie. Danka wpadłą na to ,dlaczego.Ano, próbowałam dziecię przestawić na inne chrupki.Jej ulubione bejbiki zmieszałam RC. Oszczędziła sobie jedzenia cały dzionek.Bo wszak nie Kopciuszek jest by wybierać ziarenka.Żołądek skurczony, kot głodny więc dostało mi się.Ma gadane dziewczyna.
Będzie problem z nią .W ogłoszeniach zaznaczę,że tylko to jada.
Jak je zrobię.Komp nadal nie wyraża ochoty na współpracę.

Radarek wyraźnie wczoraj cierpiał. Bolączki osłodziły mu michy z jedzeniem. Skubał sobie wydzielone żarełko. Kot głodny to kot zły. Przecierałyśmy go mokrym ręcznikiem bo za bardzo dychał.
Wczoraj zauważyłam,że Radar ma profil jak lew.Płaski,prosty nochal. Uwielbia głaski po głowinie. Nadstawia ją i otwiera lekko pysio.Mruczy, mruczy,MRUUUUUCZY!!!!
On jak Bisek chodzi z podniesionym ogonem.Bo Bisek zawsze jest zadowolony z życia.Co wyraża wyprostowany ogonicho.Taka antena nadająca do nieba,że kot szczęśliwy jest.
Zaś Karmel jak prosi się o uwagę,pcha na kolana, lub do nas gada końcówkę ogonka zawija w precelek. Nie wiem jak to robi ale cudnie wygląda.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 05, 2012 7:04 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochani!!
Jak zwykle masę pozytywnej energii przesyłamy :piwa:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw lip 05, 2012 8:20 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Antena nadająca do nieba :mrgreen: :ok: świetne określenie

Asiu a może recept pare uszykować na ten lek i ogłosić ,że
kto jedzie to proszony o zakup ?
A wiadomo w jakim kraju jest w sprzedaży tak na półce ?

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw lip 05, 2012 8:43 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Nie wiadomo. Rozesłała Justynki znajoma maile do kilku krajów Unii by zapytać o dostępność.Czekamy na odpowiedzi.
Recepty myślę nie byłyby problemem.Nasi pewnie by wystawili.Dr. Czubek pewnie też.

Do Justynki przybył nowy kot. Wieć dom tymczasuje. Pani na wścikę szukałą domu (a to ci nowina :mrgreen: ) bo kot trafi na Paluch lub na wieś.Bo sika na łóżko, bo nie daje spać, bo rozrabia... Ulitowała się Mańkowa Duża i zgarnęła kota.Ok roczny chłopak,kastrowany, z ksiażeczka pełną ! zdrowia...Młoda siksa. Jedzie do rodziców na wakacje (studentka) i kot zawadza. Na propozycję pilnowania kocia do jej przyjazdu zareagowała odmownie. I tam jakieś jeszcze farmazony plotła.Kot został.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 05, 2012 9:45 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Pytałam też naszego wet - wcale tego nie zna!
Asiu czy nie próbowałaś założyć oddzielnego wątka na temat poszukiwań leku - może oddzielny zauważyłoby więcej osób :ok: Za Wszystkich :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lip 05, 2012 9:51 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

kussad pisze:Pytałam też naszego wet - wcale tego nie zna!
Asiu czy nie próbowałaś założyć oddzielnego wątka na temat poszukiwań leku - może oddzielny zauważyłoby więcej osób :ok: Za Wszystkich :ok: :ok: :ok:

Ewa,założę jak komp mi się odpsuje. Teraz mogę zagladać i skrobnąć cosik.Ale na dłużej odpada.
Ewa, wet nie zna bo to nie jest lek wetowski tylko ludzki.Nowy jakiś .W necie znalazłam opis i ciekawie to wygląda.Na razie jedziemy na Gastridzie.TŻ dokonał stosownego zakupu wczoraj.
Justka jak zlokalizuje gdzie jest (kraj) latwiej będzie szukać.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 05, 2012 19:13 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Asiu, to czekam na wątek kociaka ;)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lip 06, 2012 7:07 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Dzięki cioci iwonie66 zajechał Mikołaj z prezentami od niej. Za letniego Mikołaja "robiła Agneska :wink: . Serdecznie dziękujemy :1luvu:

Upał, upła, upał...Nie dosć ,że mało rozumku u mnie :roll: to ta skromna reszta prawie wypropwała. Taka sprawiedliwość dziejowa :mrgreen: Nawet pogoda jest przeciw blondynkom. :twisted:
Koty ledwo żywe. 4 piętro od strony zachodniej . Mieszkanie w takiej saunie to dobrowolne umartwianie się.Grzechy (jeśli je mam jakieś :? ) powinny być odpuszczone. Ale kociska na michę odżywają momentalnie.Więc nie jest tak źle z nimi.Gorzej z nami. Bo już więcej się wypocić nie da.A ruchy jak na zwolnionym filmie mamy. Siedząc nawet mam wrażenie,że w płynach pływam ,tak wszędzie wszystko kapie.W głowie stuka tylko jedna odkrywcza myśl:ale upał,ale upał,ale...Ale dość o tak fajowych sprawach jak fizjonomia w upał. :wink:

Dziś dziki miały głodówkę.Zbiorowa odpowiedzialność za puszczalską. Jutro łapię . Niech pilnują jej bo inaczej cyklicznie będziemy to stosować. Przykro mi było strasznie bo idąc do pracy widziałam stadko siedzące i gapiące się w dal.Czekały :( Jestem zła i nie dobra.Ale z głodu nie pomrą.Zaraz p.Teresa je napasie.Choć miałą uprzedzenie,że ma tego nie robić.

Żuniek ok.Leży na oparciach foteli bo tam strumień z wiatraka go do sięga.Obojgu nam się wydaje,że sporo podrósł.Zeżarł 2 śniadania. Z kuwetki sprzątłam jego goowienko. Ma humor i próbuje bawić się. Nabrał paskudnych nawykuch stołowania sie w czasie naszych posiłków. Razem z talerzami ląduje na stole i stanowczym ruchem kładzie łapę na tym na co ma ochotę. Wczoraj dostał żółtko z jajek, troszkę zsiadłego meczka...TŻ dojadł białko i mógł spokojnie pojeść ziemniaczki.On w nich nie gustuje.Znaczy się Żuk :mrgreen:
Lucek i Wojtek chodzą po mieszkaniu i warczą na Radara.A on lekko spłoszony, unika nas i ich. Jednak co miał pożreć to pożarł.Nie dał się od michy odpędzić.Tak jak nie chce iść do "swego" pokoju.Woli towarzystwo.
Najlepsza jest Lucynka. Mimo upałów śpi wyciągnięta w kontenerku na wełnianym kocyku.Kontenerek oczywiscie nadal stoi w brodziku.Wszelkie próby zlikwidowania sypialni są tylko próbami. Wraca wsio na swe miejsce jak tylko małą zagrucha, biega w panice zaglądając nam w oczy i patrząc z wyrzutem na pusty brodzik.
TŻ nawet an rękę chyba taka sytuacja,mimo,ze gada co innego. Wczoraj zwróciłam uwagę,że nie myty jest brodzik po wzięciu prysznica. Co usłyszałam: :?: Lucynka nabrudziła. :roll: 8O
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 06, 2012 8:37 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Żuka kartoflami chcecie karmić? :mrgreen: Och, podli ludzie. :wink: :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 06, 2012 8:57 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Jakoś mi nie na temat przyszło do głowy, że Lucynka, moja Frania - ludzkie imiona. A niektórzy nie tolerują dawania imion ludzkich zwierzętom. Dla mnie to zaszczyt, jak kotka ma na imię Małgosia.
Tak sobie piszę, dla rozluźnienia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 06, 2012 23:14 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

MalgWroclaw pisze:Jakoś mi nie na temat przyszło do głowy, że Lucynka, moja Frania - ludzkie imiona. A niektórzy nie tolerują dawania imion ludzkich zwierzętom. Dla mnie to zaszczyt, jak kotka ma na imię Małgosia.
Tak sobie piszę, dla rozluźnienia

mój sąsiad ostanio dal mi naganę bo wszystkie moje zwierzaki maja ludzkie imiona. Przyznam , że się zdziwiłam bo tak jak Małgosia napisala urosłam gdy okazało sie, że znajomy nazwal swoją koteczke Asia.
W przypadku tego sąsiada co to nie dawalby imion ludzkich zwierzakom , po dłuższej rozmowie okazalo sie że decydujące sa względy religijne. Nie łapie tego i nie kupuje ale cóż ludzie są różni.
A koteczek Asiek mało jest :D :D prawda :D ...

za zdrowko bąbelków :ok: :ok: :ok:
zapomnialam z pośpiechu o kciukach :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lip 06, 2012 23:33 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Ja bym chyba w takiej dyskusji na temat imion zgodziła się z rozmówcą na zasadzie "odwrócenia kota ogonem" mówiąc - ma pan/pani rację, tak naprawdę to jest bardzo, ale to bardzo niewielu ludzi którzy zasługują sobie na to, by ich imionami nazywać najwspanialsze istoty na ziemi - naszych braci mniejszych"
Nie wiem tylko czy by taki ten..no..człowiek.. zrozumiał :wink:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lip 07, 2012 6:48 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Ja-Ba pisze:Nie wiem tylko czy by taki ten..no..człowiek.. zrozumiał :wink:
Bardzo wątpię... :wink:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lip 07, 2012 7:11 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

A ja znowu nie przepadam za ludzkimi imionami dla zwierząt, ale są gusta i guściki :oops: .

Asiu, nie ma rzeczy niemożliwych, lek musi być! Kurczę....

Żuku i gromado - trzymcie się dzielnie! :ok: :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie lip 08, 2012 19:08 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

Jestem.Na jak długo, nie wiadomo.Ale na ten czas jestem.

Jak widać blondynki-gospodyni :roll: nie ma to i życia towarzyskiego na wątku nie uświadczysz. :cry:

Mieliśmy przejście z Żuczydłem.Oczywiście raczył się znów pod blokować.A po czym to poznałam?A po jego uwielbieniu pomarańczowej michy. Czy są w niej chrupki czy też woda pcha tyłek w nią jak ma kłopoty.Kroplówka, większe dopadasnie duphalakiem i olejkiem i mamy efekty w kuwecie. Dziś pobiegłam po kolejny zapas kroplówek i...wychłeptali wszystko przez sobotę. :roll: Podobno wielkie tłumy waliły i same ciężkie przypadki.Biedne zwierzaki.
Na Żuku testujemy cioci Iwonki przecierki. Entuzjazm wzbudził indyk.Zupki z czymś tam nie znalazły uznania na podniebieniu Żuka.Inne zwierzaki również dojadaniem po Żuku nie były zainteresowane.Ale z Żukiem jest jak z rozkapryszonym bachorem.Dziś nie je jutro pożre.
Przy niedzieli został wsadzony w umywalkę i poddany dokładnemu myciu tylca.Darciom się nie było końca. Wymyślał coś o nietykalności cielesnej, zadawaniu gwałtu 8O , zakazie zbliżania,że woda za ciepła,że za zimna,że nam pokaże co o nas myśli...Lucynia przyszła pocieszyć chłopaka.I Lucek też. Ten jako mało myślący chłop ,nawet chciał z bliska wszystko zobaczyć i podsadził łepinę pod...zęby Żuka.Szybko się wyleczył z ciekawości.Lucynka trzymała dystans zagadując do niego słodko.Blondinka z niej prawdziwa, kocia blondynka.Pełna uroku ,powabu i strasznie sprytna.Pod tą anielska buzią kryje się diabełek co to wie co chce.
Ostatnio zaczyna bawić się z innymi kotami. Lucek też dostaje w jej łaskawości chwilkę ganianek.

Radarek troszkę zagubiony jeszcze.Ale tylko troszkę. zagubienie znika jak micha wjeżdża na terakotę. Nie da sie odpędzić i zje wszystko.

Dziś był dzień odrobaczania. Tylko Bianki nie miałam jak przydusić. Choć nie wiem czy inna wersja wydarzeń nie wchodzi w grę.Czy wyjdę z tego z nie naruszonym licem.Zawsze kotom powtarzam by twarz oszczędzali. :mrgreen: Nie widać wtedy przemocy domowej :twisted: i nie muszę się głupio tłumaczyć.
Bianka w ogóle zdematerializowała się.Zawsze jestem pełna podziwu umiejętnościom kocim co to pozwalają im zaginąć na amen w małym mieszkaniu.

Właśnie Lucek wdrapał się po moim wizytowym,jedynym,czarnym płaszczu na stertę kontenerów. Ciekawe co znów pęknie,zwali się,potłucze...Same szkudniki z tych futer.

Kocia ciężarówka dziś nie pojawiła się na łapankę.Urodziła :roll: Wczoraj znów najedzona była. Mlasła tylko dla smaka ścieżkę i dała se spokój. Raz tylko wlazła do łapki ,podreptała tupiąc pazurkami w blaszak i zdegustowana wylazła nie ruszając dalszych porcji.Uwaliła się pod samochodem i nawet ogonem nie machała.A prosiłam by nie karmić. :cry:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]