Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 8:16 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Zaś koty jak sikały, tak sikają :roll: Zamówiłam już RC Calm, od czwartku zacznę podawać, zobaczymy czy coś to zmieni.
viewtopic.php?f=1&t=143595
Poza tym Nosek i Muchomorek dostają uro-pet, Nosek na siłę od pocątku, Muchomorkowi przez kilka dni pasta smakowała, ale wczoraj zastrajkował, więc jemu też wtarłam w dziąsło :roll: Niunia odmawia pysznej saszetki z urino-vetem, dostała więc strzykawką do pyska. Polowanie na siki Rózika i Żwirka trwa.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 03, 2012 8:24 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Przechodzę na wątek RC Calm. Podaję.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lip 03, 2012 8:45 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

joshua_ada pisze:Przechodzę na wątek RC Calm. Podaję.

Byłam, widziałam.
No to mam dziką nadzieję, ze coś się u nas w domu zmieni po tej karmie. Jedyna obawa to Młody, czy może to jeść mając cukrzycę :roll: :| Na wszelki wypadek mam nową strategię karmienia Młodego - mam zamiar mu dawać w łazience saszetki, żeby się tym najadał i nie miał już ochoty na suche. Wczoraj była premiera, mam nadzieję, że to zadziała.

Jana

Post » Wto lip 03, 2012 10:06 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Jana pisze:
joshua_ada pisze:Przechodzę na wątek RC Calm. Podaję.

Byłam, widziałam.
No to mam dziką nadzieję, ze coś się u nas w domu zmieni po tej karmie. Jedyna obawa to Młody, czy może to jeść mając cukrzycę :roll: :| Na wszelki wypadek mam nową strategię karmienia Młodego - mam zamiar mu dawać w łazience saszetki, żeby się tym najadał i nie miał już ochoty na suche. Wczoraj była premiera, mam nadzieję, że to zadziała.

Nie może :( Karma zawiera morze węglowodanów, które tłamszą zdrową trzustkę kota, a co dopiero dysfunkcyjną cukrzyka :(

Skład: Suszone mięso drobiowe, kukurydza,gluten pszenny,* gluten kukurydziany,hydrolizowane białka zwierzęce,tłuszcze zwierzęce, włókna roślinne, pulpa buraczana, sole mineralne,tran, łuski i nasiona psylium, fruktooligosacharydy(FOS), polifosforan sodu, olej sojowy, proszek jajeczny, olej z ogórecznika, hydrolizat alfa-S1 kazeiny (trawiony trypsyną),** wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny).
http://www.royal-canin.pl/docs/calm.pdf

Analizy składu nie kopiuję, bo jest dość fantazyjna :roll:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto lip 03, 2012 13:27 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Dlatego Młody będzie karmiony mokrą karmą do wypęku, żeby RC Calm już nie jadł. Co najwyżej sobie dziubnie, to mu raczej nie zaszkodzi.

Jana

Post » Wto lip 03, 2012 14:17 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Jana pisze:Dlatego Młody będzie karmiony mokrą karmą do wypęku, żeby RC Calm już nie jadł. Co najwyżej sobie dziubnie, to mu raczej nie zaszkodzi.

Wiem, mam nadzieję że się u Was sprawdzi ten styl :ok:
Ma apetyt? Nie pojawiły sie (odpukać!!!) ketony w moczu?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto lip 03, 2012 17:45 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Zachowanie Młodego nic się nie zmieniło, apetyt mu dopisuje (wczoraj wrąbał całą saszetkę z tego karmienia "extra"). Moczu mu jeszcze nie badałam paskami.

Jana

Post » Wto lip 03, 2012 18:51 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Jana pisze:Dlatego Młody będzie karmiony mokrą karmą do wypęku, żeby RC Calm już nie jadł. Co najwyżej sobie dziubnie, to mu raczej nie zaszkodzi.

Dobrze, że moje koty tego nie czytają, bo chętnie by się pochorowały za taką dietę ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 04, 2012 9:17 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

seidhee pisze:

Dobrze, że moje koty tego nie czytają, bo chętnie by się pochorowały za taką dietę ;)

Zrównoważę to zastrzykami dwa razy dziennie oraz być może kłuciem w ucho... :lol:

Jana

Post » Śro lip 04, 2012 21:03 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Na smuty - Rybulec

Karma już jest, ale szału na nią nie ma. Niunia, straszny nerwusek, w ogóle odmawia jedzenia RC Calm, za to Młody, po pochłonięciu prawie całej saszetki, od razu powędrował do misek w kuchni i zaczął jeść chrupki, których mu nie wolno :roll: Tak więc na początek jest klapa, ale jeszcze się nie poddajemy...

Jana

Post » Śro lip 04, 2012 21:17 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Klapa

Może będzie lepiej. Moja Nora też mi rzekła na początku: "co za świństwo mi tu przyniosłaś?!" - teraz wcina i się oblizuje i po brzuchu masuje :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 04, 2012 21:19 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Klapa

Na wierzch można tej dotychczasowej posypać, w końcu się rozjedzą i zjedzą. :ok: :ok: :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 05, 2012 8:33 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Klapa

W końcu jedzą. Niestety, je też Ryba, która nie powinna i dostaje saszetki razem z Młodym w łazience. I Młody tez dziubie :(

Jana

Post » Czw lip 05, 2012 9:41 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Klapa

Potrzymam, żeby wszystko się jakoś uładziło :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 05, 2012 20:17 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Klapa

Przed chwilą Ryba była w kuwecie - w krytej, zamkniętej. Czyli już na pewno umie :D

Jana

[poprzednia][następna]